Skocz do zawartości

Strona w indexie - błąd

genju2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nawet nie wiem jak nazwać temat aby był adekwatny do mojego problemu.

mam stronę

https://webanti.com

A google zaindeksował w indexie mi na frazy które pozycjonuje podstronę

https://webanti.com/internet-yasaklarini-gecmek-artik-hayal-degil/?lang=pl

Nie wiem skąd taki adres url się znalazł? jaka jest tego przyczyna i jak to naprawić?

W skrypcie robisz, by takie strony dawały 404. Ogólnie ma to być tak: zasób istnieje, zwracasz go. Zasób nie istnieje, zwracasz 404.

Tak, można to zrobić bez .htaccess.
Nie, samo dodanie do sitemap nie rozwiązuje niewłaściwego nagłowka z nieistniejącej podstrony.
Nie, samo usunięcie z konsoli to nie jest trwałe rozwiązanie, a jedynie doraźne, które nie rozwiąże problemu złego nagłówka dla nieistniejących podstron.

Może zróbcie sobie jakiś dobry skan na malware :crazy:

A tak nawiasem powinniście sobie zrobić jakieś filtry na znane pliki wordpressa, bo wykrywa je jako złośliwy kod. Wiadomo że można dodać je samemu do ignorowanych, ale dla popularnych cms możecie je chociaż porównywać z repozytorium czy zgadza się suma kontrolna. Wordfence ma taką funkcjonalność i nie zawraca głowy fałszywymi alarmami.

wycieczki po górskich szlakach grcsystem.pl

imitacja kamienia i skał

Dzięki za podpowiedz strona postawiona na html.

W SC biorę robota aby pobrał stronę i w odpowiedzi "  Pobrana odpowiedź HTTP  "  widzę wersję strony głównej jako angielska a nie polska...

Jak zrobić aby pobrał polską wersje?

Strona główna odpala się polska wersja a google widzi ang?

21 minut temu, genju2 napisał:

No właśnie ale dziwne bo tylko jeden taki URl.

Google indeksuje różne dziwne rzeczy o których istnieniu nawet nie mieliśmy pojęcia.  Byc może link to jakaś pozostałość. Na pewno frazy pochodzą z języka tureckiego. To że strona jest w html nie oznacza, ze możemy spać spokojnie. ;) Radzę sprawdzić gruntownie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

20 minut temu, genju2 napisał:

Jak zrobić aby google pobrał mi polską wersję ?

Pobierz jak gb oraz zgłoś do indeksacji w konsoli dla masterow.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności