Skocz do zawartości

Indeksacja - o co chodzi?

Falkon

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Falkon napisał:

Mam hasła gdzie moje 3 strony są od lat w top 10 i nie jest to hasło typu "hurtownia jablek "ogryzek" grojec ulica towarowa 5" a dość ogólne na kilka tysięcy zapytań miesięcznie.

Jakoś nie chce mi się wierzyć.Pytasz o podstawy, a piszesz że potrafisz wbić jakieś hasła w topy.To tak jakbym pytał jak przelecieć panienkę, ale jednocześnie pisałbym że mam 3 dzieci.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

20 hours ago, Falkon said:

Co to jest indeksacja i jak się zabrać do niej przy pomocy rankindexera? Jest tam opcja "project name" i miejsce na wklejenie linków - ale co to są za linki?

Takie pytania zadaje się właścicielowi rankindexera a za szeptanke lub multikonto na forum dostaje się bana!

Nie, absolutnie nie. Robienie szeptanki to też sztuka, której trzeba się nauczyć. To, że wydaje się Tobie, że coś wiesz na ten temat to iluzja. Podobną iluzją jest wiedza na temat pozycjonowania.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Niezłe jaja się porobiły naprawdę i pomyśleć, że wszystko zaczęło się od niewinnego pytania początkującego w dziale dla początkujących.

Poczytajcie sobie raz jeszcze ten wątek i pomyślcie jaki przedstawia obraz dla osoby, która chce się czegoś dowiedzieć. Grozicie mi banem, oskarżacie o robienie szeptanek i podszywanie się pod innych, zakładanie multikont, pomawiacie bogu ducha winnego człowieka o jakieś praktyki biznesowo nieetyczne, pouczacie, robicie sobie wycieczki nt. indywidualnej wiedzy itd itp. Masakra jakaś. 

ps. miałem kiedyś problem ze skryptem w php, zadałem nieśmiałe pytanie na polskim forum, sytuacja podobna jak powyżej - obrzucanie błotem wyzywanie. Zadałem to samo pytanie na forum międzynarodowym kilka osób od razu zgłosiło się do pomocy, utworzyliśmy wewnętrzną grupę bo sprawa nie okazała się, aż tak banalna i po długich godzinach miłej wspólnej zdalnej pracy efekt został osiągnięty, skrypt udostępniony na githubie. Nikt nikogo nie wyzywał, żadnych wojenek. Da się? Jak ktoś jest pewny swojej wartości to nie musi uciekać się do żadnych pomawianek.

No trzymajcie się i dzięki za pomoc.

Już niejeden na forum próbował słabych szeptanek, stąd to uczulenie na spiski :D

Ale słuchajcie: @Falkon to realna osoba i naprawdę nie ma nic wspólnego z tym indekserem, rozmawiałem z nim przez telefon i jest spoko gość :). Także wycofuję wszystkie moje podejrzenia, a za cierpkie słowa przepraszam - piszę to od siebie, nikt mi nie groził ani nic z tych rzeczy. Po prostu pozory mylą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności