Skocz do zawartości

Kupione linki ...po dwóch miesiącach dalej ich nie ma.

Falkon

Rekomendowane odpowiedzi

WItam, dwa miesiące temu w jednej z firm, która tu się prężnie reklamuje zamówiłem linki. Raport otrzymałem. Do tej pory ani jeden z tych linków nie został zobaczony przez googla, jak wynika z webmastertools. Czy w ogóle ten zakup miał jakiś sens linki nie zostały do tej pory "zobaczone"? Czy kiedyś zostaną? Czy można jakoś im pomóc?

Zadałem to samo pytanie zleceniobiorcy, ale od trzech dni zastanawia się co mi odpowiedzieć...

F

A słyszałeś, że link w GWT pojawią się z dużym opóźnieniem i w liczbie ok 0.01 % ( tak na oko) od ogólnej ilości i te linki wcale nie pokazują ilości linków realnie zindeksowanych przez robota Google. Więc jeśli to 200 linków to mogą nie pojawić się wcale. Dostałeś prawdopodobnie raport tam są linki sprawdź zindeksowanie i tyle co możesz zrobić.

27 minutes ago, Falkon said:

zamówiłem linki.

Wykonanie czy wykonanie i indeksacja? Same linki w wielu przypadkach (nawet w większości), się nie zaindeksują.

Sprawdzaj indeksację a nie pojawienie się w konsoli.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

@okazwłoka daj się wypowiedzieć Pyciakowi mam wrażenie, że chyba nie mógł wytrzymać, żeby czegoś nie napisać skoro było inaczej to sparafrazuję jego wypowiedź,

"Skoro nie miał ochoty pomóc swoim wpisem, a jedynie chciał coś napisać - to chyba nie miało to sensu."

Kolego "początkujący" jesteś na forum 1,5 roku więc wysil się, skorzystaj z wyszukiwarki i dowiedz się jak sprawdzić indeksacje linku( podstrony na której ten link jest). Nikt na forum nie jest ot tego aby streszczać Tobie forum.

No ok, sprawdziłem na majestic.com i pokazało mi, że jest 57 linków do tej domeny w porównaniu do 220 z GWT), dalej żaden nie jest z tych podanych w raporcie od firmy, której zleciłem te linki. Poświęciłem trochę czasu i przejrzałem te linki z raportu. Mniej więcej 25% z nich nie istnieje reszta niby istnieje, ale ani majestic ani GWT ich nie pokazują.

I co wynika z tego wszystkiego?

ps. Jedno jest pewne zarówno w majestic jak i w GWT widać linki, z moich innych stron, które mam z własnymi domenami i IP w których mam linki do tej strony w indywidualnych artykułach.

Tak trudno użyć szukajki na forum

Kup sobie np scrapebox, albo jakąś alternatywę. albo kup skrypt od @mlody0072 

i masz sprawdzone. Możesz też to zlecić komuś na forum, albo kogoś poprosić... 

Jeśli szukacie solidnej firmy to polecamy - Pozycjonowanie stron Poznań oraz Drukarnia Poznań.

Bijecie inwalidę.. ;/

A już polecanie płatnych rozwiązań do sprawdzenia kilkudziesięciu linków (bo takie pakiety zazwyczaj sprzedają SEO sklepy), to jakby łysemu w prezencie kupić grzebień..

Chłopie, wpisz sobie ręcznie w Google "inurl:link_z_seo_sklepu" i tak "n" razy i zobaczy czy Google pokaże Ci jakiś wynik czy nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności