Skocz do zawartości

Oferta z pkt.pl - prośba o ocenę

pdrake

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po raz kolejny.

Otrzymałem właśnie ofertę z pkt.pl na SEO mojej strony, którą wklejam poniżej. Mam wrażenie, że za kwotę, którą oczekują (3tys zł, płatne w ratach miesięcznych przez rok) to ktoś mnie próbuje wykiwać :/ proszę o opinie i komentarze.

1.     Interaktywna prezentacja Państwa firmy w wartościowych katalogach w Internecie 

Wizytówka Biznes w zasięgu wybranych województw + dodatkowe słowa kluczowe z wysokim potencjałem wyszukiwania w Google + comiesięczna pozytywna recenzja firmy i jej oferty + rotacyjny Sponsor Branży . 60 słów kluczowych, slogan, logo, galeria 60 zdjęć. na pkt.pl . CO miesiąc pozytywna recenzja na pkt.pl. Rotacyjny sponsor branży,

Wizytówka na biznesfinder.pl z 30 słowami kluczowymi.

2.     Mailing Wizytówki do potencjalnych 5000 klientów

3.     Serwisy społecznościowe – gotowy profil firmowy na Facebook

4.     YouTube pkt.pl (pokaz zdjęć z podkładem muzycznym - "w pełni przystosowany do standardów SEO", lol

5.     Content Marketing - jeden artykuł sponsorowany promujący produkt lub firmę na pkt.pl

`     6.     Kampanie Wizerunkowe Display - cpm max 10tys odsłon, pkt.pl biznesfinder.pl i 34 wortale tematyczne...

Jesteśmy przekonani, iż powyższy zakres usług oferowanych w ramach pakietu MultiBox Biznes Plus zyska Państwa aprobatę z uwagi na korzyści, jakie są związane z obecnością w Internecie w takim szerokim zasięgu, wykorzystującym różne kanały oraz formy komunikacji z potencjalnymi odbiorcami Państwa produktów i usług.

Koszt netto całego pakietu MultiBox Biznes Plus jest rozłożony w wygodnym miesięcznym abonamencie, uzależnionym od okresu trwania umowy i wynosi odpowiednio:

Dla umowy 12 miesięcznej: 2 040 zł – płatne w 12 ratach po 170 zł netto miesięcznie

Dla umowy 18 miesięcznej: 2 970 zł – płatne w 18 ratach po 165 zł netto miesięcznie

3 600 zł – płatne w 24 ratach po 150 zł netto miesięcznieDla umowy 24 miesięcznej:        

pkt to trochę przebrzmiała melodia, podobnie jak panarama firm, kiedyś nie było cie w pkt, czy pf to nie było cię w biznesie, teraz próbują szukać swojej niszy, osobiście uważam że szkoda kasy, klientów za wielu z tego nie trafisz.

1 hour ago, pdrake said:

Mam wrażenie...

I tego się trzymaj :)

To oferta drenażu portfela. Szukając czegokolwiek i gdziekolwiek spotkałeś kiedyś coś takiego jak " biznesfinder.pl"?

5 minutes ago, Arkaszka said:

klientów za wielu z tego nie trafisz.

Dokładna liczba - 0

• Like 1

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

15 minutes ago, wojtekk said:

...kup sobie za tą kasę wódki ...

OK

18 minutes ago, Mariusz said:

To oferta drenażu portfela. Szukając czegokolwiek i gdziekolwiek spotkałeś kiedyś coś takiego jak " biznesfinder.pl"?

Tak na moje to za 170zł miesięcznie (prawdopodobnie netto) mogę sobie co miesiąc zamawiać tekst sponsorowany, rejestrować stronę w płatnych katalogach itd. i za rok mieć dużo lepsze wyniki i dodatkowo wiedzę i satysfakcję. Nie mówiąc już o fanpage na fcb i pokazie slideów na youtubie bo za to można sobie samemu zrobić (po co?).

PYTANIE: na co lepiej wydać taką kasę?

Nie jest to próba wykiwania, to po prostu nieopłacalna oferta. Nikt tam nie obiecuje gruszek na wierzbie :)

11 godzin temu, pdrake napisał:

PYTANIE: na co lepiej wydać taką kasę?

Zależy w jakiej branży działasz. Na w miarę konkretne pozycjonowanie raczej za mało. W sam raz na zabawę w adwords. Pouczysz się a przy okazji zdobędziesz klientów. PKT I PF mieli świetną okazję, żeby się rozwinąć. Potężne zyski z reklam kilkanaście lat temu. Kasę skonsumowali, nie zainwestowali jak trzeba i w tej chwili to trupy. IMHO, naturalnie ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Mnie osobiście zastanawia ile w ciągu roku firm niemających żadnego pojęcia o seo skusi się na tę „super ofertę”.

DAG [werset 4.21-22]

Wówczas Głos rzekł, za twój występek czeka cię straszliwa kara. Koniec z błogą głupotą, odtąd spędzisz resztę życia w mękach, jako człowiek inteligentny.

maja sporo nieźle wyszczekanych handlowców, uczonych jak robić z ludziom wodę z mózgu, trochę osób się łapie, szczególnie z mniejszych firm,  tym bardziej ze cena nie jest aż taka zaporowa.

Kiedyś sprzedawali bajer że G korzysta z ich bazy przy mapkach G, Wydajesz parę tysiaczków na platynową/diamentową, czy inną prezentacje i jesteś na szczycie map G w swoim mieście

Edytowane przez Arkaszka

Trochę prawdy w tym było. Google na samym początku przy wprowadzaniu map na nasz rynek korzystało z baz pkt i pf. (mieliśmy fejkowe dane na tych portalach i google zamieszczał to do swoich mapek.

Natomiast reszta o szczycie map i ich oferty to można sobie wiadomo gdzie zasadzić.

Dnia 17.01.2017 o 20:30, pdrake napisał:

Wizytówka na biznesfinder.pl z 30 słowami kluczowymi.

Ale to nie jest wizytówka tylko stricte wpis katalogowy.

Jak masz ciekawą treść i grafiki i Jesteś zainteresowany darmową wizytówką podobną do:
https://promar.otofirma.eu/
https://novacash.otofirma.eu/
https://e-fotodruk.otofirma.eu/

to zapraszam do kontaktu....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 3 lata później...

Dodać stronkę do ich katalogu wciąż warto ponieważ ma dobre parametry. Reszta to szkoda kasy.

Biorąc pod uwagę obecne SEO to możesz i wywalić nawet 100 000 i nit nie da gwarancji, że gdzieś się pojawisz.

Edytowane przez jimmi
był sobie link
  • Haha 3
  • Confused 1