Skocz do zawartości

Linkor.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Humm.

Całkowicie statyczny system to jest troche bez sensu.

Na swoich domenach mam zamontowany taki wewnetrzny systemik do przydzielania stalych linkow.

Jesli po dluzszym czasie chce dodac nowa domene do przyklejania to by byl jakis efekt musze usunac juz przyporzadkowane linki bo nowa domena bedzie tyko na kilku stroanch, gdyz reszta jest juz zajeta. Nowo dodane domeny beda coraz mniej dostawaly poweru, gdyz ich linki znajda sie na podstronach ktore jeszcze nie otrzymaly linkow. To jest przy zalozeniu ze linki tak jak u mnie sie przyklejaja przy zaladowaniu strony. Jesli automatem bym przydzieli od razu do kazdej podstrony linki, to nowa strona nie maila by miejsca.

• Odpowiedzi 843
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No to ja nie skapowałem o co chodzi w sądzie bo zaznaczylem linkor ststyczny co w moim mniemaniu znaczy linkor 24h który wg mnie jest lepszy od linkora w pełni dynamicznego.

Jesli chodzi o przebudowywanie linkora na system w pełni statyczny coś like linkujpro to jestem zdecydowanie przeciw.

Jamesisko, myślę że systemy stałe (przynajmniej te lepsze) trochę lepiej sobie z tyym radzą :)

Taaak?

to tak na logikę to weź.

Każdy system musi przedzej czy później czyścić te przyporządkowania.

Inaczej ci co dołączą na koncu... lub inaczej - dokładniej - ci do dołączo nie jako pierwsi.. - ci których strony nie będą brane jako pierwsze... ci których strony będą dodane (te nowe strony do których mają prowadzić linki) będą przyklejane do stron albo nowo dodanych - w sensie domen i ich podstron (tych za które są generowane punkty) lub do pozostałości podstron, które "uniknęły" jakimś sposobem - o ile system jest b. duży - przyklejenia do nich podstron. Jeśli dodawanie nowych stron do których ma być linkowanie będzie szybsze niż te, z których są generowane punkty to .. sam pomyśl. A znając życie - każdy .. lub prawie każdy będzie chciał dodać jak najmniej i wyciągnąc jak najwięcej.

Być może pominąłem jakiś szczególny szczególik lub coś mi uciekło, ale teoretycznie tak to wygląda. W praktyce z tego co sobie testuję też to tak wygląda. Te moje kilkadziesiąt domen i ich podstrony (te które są dobrze poindeksowane) na których swoim wewnętrznym systemem przyklejam linki z anchorami do różnych stronek - to się powoli zapełnia. Dlatego montuje nowe domeny ciągle. Jednak by to jakoś równomiernie funkcjonowało - przy dodaniu większej ilości nowych linków po dłuższym czasie bez dodawania (w sytuacji gdzie stare linki są umieszczone np na ok 80-90% podstron), muszę usuwać te przyklejone linki z podstron, by nowo dodane miały równą szansę (lub proporcjonalnie równą) na umieszczenie na całym moim zapleczu.

Skoro, twierdzisz, ze te stałe systemy - te lepsze przynajmniej - jakoś sobie radzą - proszę oświeć mnie bo mój analityczny umysł jakoś nie może dostrzec takiego rozwiązania. Chętnie odkupie od ciebie patent jak to zrobić, by całkowicie statycznie przyklejane linki dały się... no własnie - co ma się z nimi dziać - by ciągle były przyklejone do swoich podstron, ilość nowych linków by przyrastała szybciej niż tych stron na których linki są przyklejane oraz jednocześnie nowo dodawane linki miały równą szansę być proporcjonalnie rozłożone na WSZYSTKICH podstronach umieszczonych w systemie (wedle przyznanych im priorytetów).

No, to tak na szybko moje przemyślenia.

Takie jest moje zdanie i nie zmienie go chyba ze dostane jakies logiczne argumenty na to że w pelni statyczny system poradzi sobie z w/w sytuacją.

Dalej idąc... humm, przy założeniu, że linki nie są automatycznie przyklejone od razu do podstron (bo to była by bzdura i nowe linki nie miały by szans na zaistnienie), to te linki albo by były rodzielane sztucznie wg jakiegos algorytmu i przyklejane do podstron, lub co jest bardziej dla mnie rozsądne - przy wejściu na strone - jeśli nie ma ona przydzielonych linkow - takie linki sa przyklejane - jesli sa - to sa wyświetlane.

Niezaleznie od sposobu i metody jak to bedzie wykonywane - czas reakcji google na nowo dodane linki do systemu wydluzy sie ... humm

no wlasnie - jak bardzo sie wydluzy - myślę, że przy takich założeniach - system stanie się mało atrakcyjny i .. nieskuteczny. Zwlaszcza dla nowych użytkowników. Jesli ci sie zniechęcą po kilku dniach.. tygodniach - odejdą - a bez nowych system bedzie zamieral. Już nie mówię o łatwości oszukiwania tego typu systemu, który będzie na "Amen" statyczny.

Oj, dobra - to sie rozpisałem - ale wkurzają mnie takie stwierdzenia jak wyżej cytowane. Zanim kolego załosujesz lub się wypowiedz to przemyśl to co chcesz wyrazić. Jeśli nadal jesteś pewny swojej tezy - napisz coś więcej o tym - bo takie puste stwierdzenia troche nie drażnia, zwłaszcza że chyba dość jasno napisałem co chciałem przekazać. Myślę, że ten post juz chyba czarno na białym przedstawi mój tok myślenia.

Zawsze możesz coś od siebie dodać, byle konkrety.

wkurzają mnie takie stwierdzenia jak wyżej cytowane. Zanim kolego załosujesz lub się wypowiedz to przemyśl to co chcesz wyrazić. Jeśli nadal jesteś pewny swojej tezy - napisz coś więcej o tym - bo takie puste stwierdzenia troche nie drażnia.
Nie wiem pod jakim względem moje stwierdzenie było wkurzające albo obraźliwe.

Cała moja wina polega chyba na tym, że ośmieliłem się powiedzieć, że człowiek wymyślił coś lepszego niż system stosowany przez jamesisko na swoim zapleczu :)

Jesli po dluzszym czasie chce dodac nowa domene do przyklejania to by byl jakis efekt musze usunac juz przyporzadkowane linki bo nowa domena bedzie tyko na kilku stroanch, gdyz reszta jest juz zajeta.

to o czym piszesz to po prostu sytuacja, w której brakło Ci punktów w Twoim własnym systemie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności