Skocz do zawartości

Linkor.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

ludzie lubia linkora bo mozna go oszukiwac :).

Ale zapominaja o jednym - nie oszukujja jedyni wiec nawet jak maja wiecej PKT !!! to 30 osob innych tez i faktyczna moc i tak jest taka jak przed oszukiwaniem.

Chyba masa ludkow zna jak oszukac !!! linkora. wiec nawet nie musze pisać.

• Odpowiedzi 843
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jak bede znal wiecej to podam.

narazie dostałem takie coś od przyjaciela.

<? if ($GLOBALS['REMOTE_ADDR'] =='66.98.128.10' ) {ini_set ("include_path", ini_get ("include_path") . ':../:../../:../../../:../../../../');include_once ('linkor.php');linkor_wyswietl_poz();}?>

wklejenie tego jako pierwsze spowoduje że system będzie widział instalacje prawidłowo i niby strona bedzie dodana, punkty dostaniemy a linkow emitowac nie musimy.

oczywiście reszte nalezy zrobić tak jak się instaluje linkora.

Ogólnie nie ogładałem kodu jeszcze ale podobno to co wkleiłem działa rewelacyjnie.

K - wklejanie KODU nie jest oszukiwaniem - ja wykazuje możliwosci i dziury.

mam wrazenie ze edytowanie postów smierdzi mi lekko kaczyzmem i jezeli z powodu dzielenia sie informacjami moje posty beda edytowane to bedziesz to musial robic do momentu az stracisz cierpliwosc i dasz mi bana.

Ja nie oszukuje nikogo :) bo nie uzywam systemów.

O linkorn pisalem takze o bledach ktore jakby ktos chcial to by wykorzystal do oszukiwania ale w tamtym watku nikt tego nie edytowal. A jak pokazuje na co jest podatny LINKOR to juz edytowane.

To jak ja mam opisac kazdy z systemów ?

edyy nie ale jak ktoś mi podsyła jakies myki to je umieszzczam, niech ludki beda swiadome co mozna a admini sie mobilizuja. Bo zrobienie systemu to nie wszystko - ale rozwijanie i modernizacja najważniejsza.

Nie zauwazylem zebym pisal krytycznie na kazdy system. Pisze o tych o ktorych wiem ze sa mało pewne.

Gdybym chciał natomiast zwalczyąć same systemy wystarczy że opublikowałbym domeny emitujące linki z poszczególnych systemów a nie szukając w nich dziur. Łatanie dziur i możliwości oszukiwania to tylko plus dla systemów. Poznajac mozliwosc oszukiwania poznaja tez taka mozliwosc admini systemu i maja mozliwosc jej zalatania - wiec tylko zyskują.

Sa systemy ktore nie czuja ze to zle tylko naprawiaja i unikaja mozliwosci oszukiwania.

A to ze ujawnie jak ludzie oszukuja spowoduje tylko ze zaczna wszyscy i ci co zyskiwali na oszukiwaniu przestana zyskiwac - wiec taki krok dziala tylko z zyskiem dla pozostalych userow ktorzy do tej pory nie oszukiwali no chyba ze edyy uwazam ze stanie sie krzywda tym co znaja sztuczki na oszukiwanie i do tej pory uzywali ich sami.

eddy a czemu ja mam sie czyms chwalic.

To tylko obrazuje co znają ludzie i dlaczego tracą ci co tego nie znaja.

Wiec skoro już ma być fer to niech kazdy wie jak to zrobic i sam decyduje czy chce czy nie chce tak robic.

Pozatym admin moze sie zabezpieczyc na takie luki wiec zawsze może cos z tym zrobić by uniknac takich mozliwosci.

nie propaguje bo mi to lata.

Eddy czy ja musze w ten sposob szukac jakiejs popularnosci ? a na co mi ona. Mam na to lepsze sposoby niż systemy. Jakos bez systemow zylem do tej pory ;) i wierz mi zbedne mi one do dalszej funkcjonalności jak i jak to napisales popularnosci.

Ja rozumiem że bolesne jest gdy ktoś nagle wykazuje dziury systemu ktorego uzywamy bowiem nastepuje obawa utraty uzytkowników i zmuszenie do szukania nowych rozwiazan ale takie pisanie na czym to mi zalezy nic nie zdziala i zapewniam Ciebie napewno nie spowoduje ze przestane o lukach pisac jednego czy drugiego systemu.

Ale tak jak napisał Aqqery admini systemów znaja i nie robią.

A jak zrobia to super.

A PIO i forum jest wlasnie po to żeby pisać także o wadach a nie tylko o zaletach.

Ja rozumiem że do tej pory pisało się tylko jak dobre są nikt nie analizował w czym dobre nie są.

Zauwaz ze wlasnie forum pozwala to czynic - czyli wymieniac poglady na temat rozwiazan w seo.

I oczywiście jeżeli bede znal następne to także napisze - nie przemawia do mnie takie coś że cos propaguje.

Powiedz mi jak mozna mowic ze ktos propaguje oszustwo samego dziela ktore ma zadanie oszukiwanie (algorytmow wyszukiwarek) :P?

to wydaje sie byc lekko naciagane.

Ja propaguje ze skoro juz system pozwala oszukiwac to zeby i ci poszkodowani wiedzieli ze tak jest ze ich punkty gdy nie oszukuja ida na rzecz ludzi znajacych takie myki od dlugiego czasu a co za tym idzie ze traca to co daja.

To jest uswiadamianie userowi jak wiele moze tracic na systemie ktory latwo oszukiwac.

Witam,

tak czytam i ;) Przeciez przed tym mozna sie świetnie zabezpieczyć. Nie sprawdzać linków na stronach tylko w cache google.

Obowiazkowo nie ukrywanie cache na stronie i sprawdzanie czy google widzi linki.

Małe opoźnienie by było łącznie z aktywacja linków ale zawsze to coś nie do podrobienia raczej. Chyba ze szook i na to znajdzie sposób.

Szook, fajnie ze wytykasz takie rzeczy, tylko podawaj od razu dla adminów jakies rozwiązania. moze bedzie szybsza reakcja.

Dodam tylko, ze nie testwane, nie sprawdzalem czy i jak to sie da zrobic. Taka pierwsza myśl, która przyszła mi na .. myśl :P

jamesisko uwazam ze sprawdzanie cachu jest OK.

Bo wiadomo nie na wszystkich znajdziesz odrazu linki w cachu wiec mozna byloby stosowac czesciowy cloacking np dla co 3 podstrony.

Ale jest inny sposob tez to oczywiscie kwestia jak system sprawdza linki.

Bo jeżeli sprawdza po tym <a id="L4" czyli klasie linków to można poprostu wstawić swój randoms o tych samych klasach i tez bedzie w cachu.

Oczywiscie sprawdze jak system robi detekcje linków czy wlasnie nie po klasie bo jak tak to sprawa jasna. Wystarczy wstawic linki o tej samej klasie. A w cachu tylko tak moze sprawdzic - jakims regexpem czy sa to linki linkora.

A ja nie pisze do adminów - bo zapewne odwiedzają forum PIO i czytają i widząc info tutaj napewno szybciej zareagują niż u siebie. Bo wtedy się sprawa wydaje bardziej pilna bo już o niej się mówi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności