Skocz do zawartości

Linkor.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Noo na to to sam odrazu wpadlem ze 2 lata temu jak COOP nie mozna bylo laczyc z innymi systememi :P

Co do samych przemyslen jak to rozwiazac to dodawanie stron do systemu po X losowym czasie (czyli np recznie jak w COOP) + neozdrada + ban domeny za przekrety zalatwilo by sprawe. Sprawdzanie kopi tez nie jest zle ale z tym wiecej problemow i utrudnien dla nowych stron.

I odrazu znalazlem metode obejscia swojego systemu ktorego opisalem wyzej :P

Mozna:

1 Dodac z 10 swoich linkow do linkora tak zeby byly w systemie

2 Spisac ID z systemu tych linkow

3 wpakowac je do linkor.txt

4 wyswietlac na sztywno swoje linki ktore dodalismy do systemu z systemowymi ID ;)

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

• Odpowiedzi 843
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hm... znam ten sposób od ponad roku, ktoś tu na forum nawet o nim pisał.

Z oszustwami to jest tak, jednych kręci znalezienie dziury choć jej nie wykorzystują, inni wykorzystują dziury których nie znaleźli, a z dziurami jest tak, że pozostają dziurami dotąd, aż wiedzę o nich posiądzie większa ilość osób.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Dokładnie Franek tak jest jak to napisałeś.

Ja wolę szukać i wklejać - co będzie powodowało że wiedza na ich temat będzie szersza i szybciej znikną.

A nie mogę odpowiadać za to że ktoś takie czy inne dziury postanowił wykorzystywać.

Ale narazie przestaje szukać dziurek na około tydzień i zabieram się za wykończenie detektora systememów by zobaczyć które systemy sa podatne na pokazanie zaplecza emitującego linki systemowe.

Pozdrawiam

Mariusz

Bo jeżeli sprawdza po tym <a id="L4" czyli klasie linków to można poprostu wstawić swój randoms o tych samych klasach i tez bedzie w cachu.

id w linku jest szkodliwy dla linka. Sprawdzanie cache w google jest jeszcze bardziej idiotyczne.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

te id to jest nie tylko szkodliwe dla linka, jest takze szkodliwe dla strony ktora je wyswietla. Jest to jeden z elementów który w sposób szybki pozwala wykryć system wymiany i pozbyć się takiej domeny z indeksu.

Gdyby oczywiście wyszukiwarki chciały to robić.

Pozdrawiam

Mariusz

easy to jest już :P w tym wątku od jakiegoś czasu pokazane.

Wynikiem tego może być wiele elementów - jednym z nich np gdy dodałem do dns pewnego hostingu domene linkor.pl. Ale oczywiscie to jest wynikiem sytuacji gdy system ma problemy z polaczeniem sie z serwerem linków.

EDDY - sprobuj cos swojego podac, co by pozwolilo zabezpieczyc taki systtem linkow przed oszukiwaniem go.

Generalnie, jesli po stronie klienta jest plik, który przypisuje linki to nie da sie go zabezpieczyc 100 procentowo.

Tanie zabezpiecznie by bylo, gdyby plik po stronie klienta tylko laczyl sie z serwrem systemu, tam sprawdzal co to za strona, jaka podstrna i wyswietlal pobrane linki porosto z serwera systemu. Strony, podstrony które by zglaszaly zapytanie brane by byly do naliczania ilosci punktow za dana podstrone. I czy to ludzie czy boty by to robily - niewazne. Jest strona zaladowana jest zapytanie.

Mam tak u siebie w swoim systemie zmontowane. Tylko tutaj mala różnica. Wszystko jest na jedym serwerze. Opissany sposob w systemie otwartym zajechał by szybko dedyka jaki by on nie byl.

w sumie można byłoby to robic wlasnie analizujac dane dla jakiej podstrony jakie linki zostały przypisane i z jakims dodatkiem znanym tylko dla ADMINA tworzyc z tego sume md5 pozniej porownywac tylko sumy md5 z linków czy sie zgadzaja. I taki bocik latajacy po stronach moglby wmiare to zabezpieczyc takie podmienianie linkow choc nie wiem jak jest w linkor i jakie ma mozliwosci ten system.

Bo moze okazac sie ze naprawde wiele.

Dzisiaj pomysalem ze teoretycznie kazdy mozna oszukac stosujac regexpy , doome, tidy.

Wystarczy ze emitowane linki rozbierzemy i zbudujemy ponownie wg zasad systemu tyle ze podmienimy na nasze. Oczywiscie taki zabieg konieczny gdy nie dysponujemy linkami w pliku txt ktory mozemy poprostu zmodyfikowac.

Ale z ciekawosci zobacze wszystkie systemy jak zadzialaja na zmiane zawartosci w locie bezposrednio przed wyswietleniem na stronie.

Tak, moze jako tylko ciekawostka... wczoraj mailem mala przerwe w dzialaniu serwera.. dodawalem rozne rzeczy, serwer httpd lezal.

I co widze pozniej w linkor ? Strony sa nieaktywne. Czyli jest to sprawdzane czy sa linki. Jak czesto nie wiem... moze pozniej potestuje.

Tak jak pisze szook, system linkow ktory trzyma linki po stronie klienta, kazdy taki sytem jest do oszukania.

Jest sposb na utrudnienie tego, ale to wymaga mocnej maszyny i b. duzej przepustowosci lacza serwera. Tylko ze twórcy systemow maja w to w D... chodzi by szybko i lekko zarobic :)

Szook - moze na dniach wypuszcze probke wersji publicznej mojego wewnetrzenego systemu linkowania. Mam ponad 200 domen i rozkladam na nich linki stron pozycjonowanych. Robie powoli wersje publiczna - w sensie takim, ze niektorzy moi klienci sie godza na to by w zamian za nizsza oplate za pozycjonowanie umiescic na ich stronach linki. Dam ci to do potestowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności