Skocz do zawartości

Linkor.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

luq heh ;) ja sie nie opierniczam - to jest poprostu jedna z form przy ktorych cos wymyslam.

Np wymyslam jak mozna wykryc strony po to by np tego unikać badź znać jakim dokładnie zapleczem dysponuje dany system.

Napisanie bota wykrywającego nie jest ciężkie a może dostarczyć mase informacji na temat rodzaju zaplecza jakim dysponuje PL co w wypadku osoby która się tym zajmuje jest bardzo cenną informacja tak wiec bnie traktuje tego jako forme opierniczania sie a jedynie robienia narzedzi ktore dostarczaja pewne informacje przydatne w branzy seo.

Pozdrawiam

Mariusz

• Odpowiedzi 843
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to fakt zgadzam sie z Toba odrazu nie ale dzialanie jest na dluzsza mete.

Tzn ja podchodze tak:

robie 10 pomyslow jak 1 wypali to super.

Problem wlasnie w PL dosc czesto wynika z ttego ze ludzie chca robic tylko pomysly ktore na 100% wypala i nie akceptuja mysli ze cos moze nie wyjsc.

Az takie czasochlonne nie jest -kwestia 1 dedyka skanujacego i rozpoznajacego pewne cechy i lista gotowa.

Ja juz tak mam że lubie takie dziwne rozwiazania.

W pewnej formie jest to relaks od normalnych czynnosci i codziennych dzialań.

Pozdrawiam

Mariusz

poszlo rowno w doooolll

teraz to przynajmniej widze sile linkora

:]

z tego co widze na niektorych stroanch juz powoli dziala

Używaj Cuilla i Hakii

Kończe swoojego detektora i po miesiącu sprawdze ile domen jest w danym systemie - najłatwiej będzie wykryć właśnie linkora.

Większość systemów w ogóle nie dba o to aby działać w ukryciu. Żaden problem aby sprawdzić własne "podpisy" ktore to systemy zostawiają w kodzie html

class="linkuj"
class="eweblink"
id="Lxxxxxx"
font-size: 10px; font-size: 10px;

albo użyć pewnych parametrów w linkach aby system się sam przedstawił.

Dla mnie jest to lekceważące podejście do sprawy adminów i programistów takich systemów. Równie dobrze mogli by się tam podpisać swoim nazwiskiem.

.

yawaho dokladnie tak jak napisałeś - i to jeden z powodów dla którego robie detektora - by uświadomić jak łatwo wykryć domeny i mieć pewną wiedze na temat zaplecza - choć zrobić to można wiele więcej niż tylko wiedzieć.

Choć mój detektor nie bedzie się opierał tylko o takie podstawy które identyfikują system ale chce takze wykrywać na bazie co wczesniej pisałem UDW (unikalne domeny wychodzace) z domeny sprawdzanej i czy linki out są w postaci LINK LINK LINK - ogólnie kilka czynników badam by mieć 100% pewność że domena należy do grupy katalogów/systemów/farm.

Oczywiście admini systemów jakby chcieli mogliby to utrudnić ale na dzień dzisiejszy wykrycie jest sprawą dość prostą.

Pozdrawiam

Mariusz

yawaho dokladnie tak jak napisałeś - i to jeden z powodów dla którego robie detektora - by uświadomić jak łatwo wykryć domeny i mieć pewną wiedze na temat zaplecza - choć zrobić to można wiele więcej niż tylko wiedzieć.

Choć mój detektor nie bedzie się opierał tylko o takie podstawy które identyfikują system ale chce takze wykrywać na bazie co wczesniej pisałem UDW (unikalne domeny wychodzace) z domeny sprawdzanej i czy linki out są w postaci LINK LINK LINK - ogólnie kilka czynników badam by mieć 100% pewność że domena należy do grupy katalogów/systemów/farm.

Oczywiście admini systemów jakby chcieli mogliby to utrudnić ale na dzień dzisiejszy wykrycie jest sprawą dość prostą.

Pozdrawiam

Mariusz

Nie za bardzo rozumiem do czego to ma służyć ? Obecnie kończę korzystać z linkora (denerwuje mnie wyświetlanie tego kodu w stopce strony klienta), z stałych systemów wymiany linków nie korzystam bo mam taką politykę , przechodzę na ten nowy system.

Za bardzo nie wiem do czego ten detektor ma służyć ? do sprawdzenia zaplecza całego systemu ? Jeżeli tak to super bo będzie widać choć orientacyjnie ilość domen podłączonych do systemu i będzie można weryfikować z tym co podaje system ilość domen ilość site systemu. No chyba ze ten detektor ma służyć do czegoś innego co obecnie mi nie przychodzi do głowy.

Marketing internetowy dla firm

ta - do sprawdzania zaplecza żebym miał porównanie - no chyba że będzie tak doskonały i jakiś engin :good: stwierdzi że podoba im się wiedza na temat domen które uczestniczą to się sprzeda wyszukiwarce.

W końcu analizując to wyszukiwarce taka lista emitujacych linkora to całkiem ciekawa informacja, szczególnie że daje im to możliwośc nie zliczania np linków z listy tych domen.

Pozdrawiam

Mariusz

Edyta a dlaczego uważasz że to absurd ?

Przecież detekcja np systemu linkor i możliwość obserowowania jakie domeny emitują system nie jest absurdem.

A uważasz że nie zliczanie takich linków to absurd z pkt. wyszukiwarki bo mi się nie wydaje.

Zresztą za 30 min postaram się dać linka do lite detektora który pokaże czy widzi linkora czy też nie.

A bocik wchodzić oczywiście będzie narazie tylko na strony z PL bo wiadomo przeskanowanie milionów domen zajmie z 4 tygodnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności