Skocz do zawartości

Linkor.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu analizując to wyszukiwarce taka lista emitujacych linkora to całkiem ciekawa informacja, szczególnie że daje im to możliwośc nie zliczania np linków z listy tych domen.

uwierz mi, gdyby wyszukiwarki chciały to załatwić w ten sposob, to prawdopodobnie mają odpowiedni personel, który dałby radę machnąć naprawdę dobrego "detektora" - i co najważniejsze zostałoby to już dawno temu zrobione.

To o czym piszesz to niestety czysta fantazja. Jedyną zaletą "detektora" będzie to, że Ty po jego napisaniu odczujesz nie do końca zrozumiałą satysfakcję śledząc listę stron, które (nie)zostaną wykryte - gratuluję :good:

• Odpowiedzi 843
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Luq pewnie że gdyby chciały :good: to by tak zrobiły.

Ale co innego jak ktoś im pokaże że nie chcą i zacznie mówić że fakt nie oszukiwania algorytmu to tylko bełkot firm prowadzących wyszukiwarki. Wtedy być może zwrócą uwage na ten fakt.

Ja poprostu pokaże adminą wyszukiwarek że one tylko czysto teoretycznie walczą z systemami a za przykład właśnie pokaże im detekcje linkora.

I jak sądzisz jeżeli ktoś im pokaże że można to zrobić czyli wykryć a one tego nie robią - czym jawnie potwierdzą że tylko z pozoru chcą mieć naturalne wyniki to nie zaczną myśleć nad tym ?

Edyta a dlaczego uważasz że to absurd ?

Przecież detekcja np systemu linkor i możliwość obserowowania jakie domeny emitują system nie jest absurdem.

A uważasz że nie zliczanie takich linków to absurd z pkt. wyszukiwarki bo mi się nie wydaje.

Zresztą za 30 min postaram się dać linka do lite detektora który pokaże czy widzi linkora czy też nie.

A bocik wchodzić oczywiście będzie narazie tylko na strony z PL bo wiadomo przeskanowanie milionów domen zajmie z 4 tygodnie.

Uważam, że robisz sobie absurdalny pijar. Nie przypominam sobie projektu, który ukończyłeś, ale znów Cię pełno. Prowadzisz krucjaty skazane na porażkę, podajesz dziury znane od miesięcy, rozwiązania stosowane od 1,5 - 2 lat, robisz radio, organizujesz konkurs, itd... I co z tego zostanie za miesiąc?

Edyto co ma robienie projektów do detektora ?

A wiesz że w USA kończy się 1 na 10 projektów które wychodzą.

Co do detektora po obiadku pokaże jak ładnie wykrywa domeny z LINKOREM - napisanie kodu 15 min i uważasz to za nie wykonalny projekt.

Po obiadku pokaze bocika.

Edyto skoro takie znane od miesiecy dziury to dlaczego nikt nie pisał o nich.

Ryzyko wykrycia domen emitujacych linkora to też dziura. A czy realne jest wykrycie pokaże za 15-30 min i niech sami ci co świetlą sobie ocenią czy są na tapecie z zapleczem.

[...]Edyto skoro takie znane od miesiecy dziury to dlaczego nikt nie pisał o nich.[...]

Może dlatego, żeby nie wywoływać takich niepotrzebnych, 500-stronicowych dyskusji?

ps. Olej moje uwagi, rób swoje. EOT

[edyta] minęło już 15 - 30 min, czy zegarek mi śpieszy? :good:

podkrasc i jak to mowi moj kolega przedstawiciel handlowy "klepac kaske"

co do

Uważam, że robisz sobie absurdalny pijar. Nie przypominam sobie projektu, który ukończyłeś, ale znów Cię pełno. Prowadzisz krucjaty skazane na porażkę, podajesz dziury znane od miesięcy, rozwiązania stosowane od 1,5 - 2 lat, robisz radio, organizujesz konkurs, itd... I co z tego zostanie za miesiąc?

pomyslow nigdy za wiele

jezeli ktos to znal to czemu o tym nie pisano?

Swego czasu jak na poczatku zaczal dzialac Linkorn to byla tam lista domen, pozniej ja skasowano, pytalem dlaczego? bo "z wiadomych rzeczy", ale i tak to mozna zrobic opierajac sie na szukajce

;]

Używaj Cuilla i Hakii

tz. żeby nie było iż mam jakieś niecne zamiary to wyjaśnie iż robie by samemu dla siebie sprawdzić czy jest taka możliwość i w jakim czasie uda mi się dokonać takiej detekcji.

Lubie robić różne zabawki z jednych coś wychodzi z innych nie - lubie pisać co mi się tam umyśliło.

Ale śmiało mogę powiedzieć że jak wyjdzie mi 1 na 10 to jestem bardzo zadowolony bo najczęściej sprawdza się on na następne 2-3 lata.

A pisze bo chce żeby ludzie podkradali - sam nie zobaczyłbym pewnych wad swojego myślenia a gdy widze modyfikacje pomysłu to mogę myśleć o następnej wersji szybciej.

A co najważniejsze to robienie rzeczy przeciwstawnych seo pozwala wymyślać lepsze i skuteczniejsze narzędzia seo.

Jeżeli jak już wiadomo detekcja systemu dla wyszukiwarki to sprawa prosta to czy dobrze że tak jest - chyba nie bo pokazuje to kwestie gdy dojdziemy do momentu że wyszukiwarce się zechce i strony pospadają.

Jest też drugi aspekt o ile użytkownicy dopisujący się do danego systemu są skłonni zaufać adminowi i pokazać swoje zaplecze to zapewne nie chcą by te domeny mógł poznać każdy i w interesie admina systemu jest te domeny ukryć przed wykryciem.

Dobra wróciłem z miasta zabieram się za wstępnego detektora i postaram się szybko pokazać jak to wygląda.

Tutaj

https://83.19.186.26/linkor.php?url=https://www.morawski.pl

można sprawdzić 1 czynnik czy wykrywa linkora - oczywiście będą jeszcze inne czynniki.

Choć na chwile obecną spider trafia w 100%.

Oczywiście jak coś to należy zmienić URL z https:// w podanym linku.

A ja robie dodatkowe opcje wykrywania.

[...]

https://83.19.186.26/linkor.php?url=https://www.morawski.pl

można sprawdzić 1 czynnik czy wykrywa linkora - oczywiście będą jeszcze inne czynniki.

Choć na chwile obecną spider trafia w 100%.

Oczywiście jak coś to należy zmienić URL z https:// w podanym linku.

A ja robie dodatkowe opcje wykrywania.

No to czekamy, masz kolejne 15 - 30minut ;)

oj tam finalnego to w 15 min nie zrobie a jeszcze ;) ten Dzien Matki wieć musisz być wyrozumiała że zabiegany człowiek.

Narazie puściłem spidera na wersji lajtowej zobacz ile wykryje i ew. jaki będzie miał procent błedów.

Napisanie całego UDW troszke zajmie bo to generalnie nie ma szukać w samego systemmu tylko rozpoznawać precle, katalogi i systemy czyli te domeny ze zbyt dużą ilością domen uniikalnych w stosunku do iloścfi podstron i innych takich pierdołek.

Ale narazie to na szybko poszło jak przysiąde i skoncze skanować domenki PL pokaże listę domen które znalazł by samemu ocenić procent błedu który musze poprawić - np zła identyfikacja.

Pozdrawiam

Mariusz

wlaśnie bo zaraz zbedne myslenie ze do zlych celów.

Sama wiesz że człowiek musi znać zaplecze - a poznanie masowego zaplecza nawet samych systemów pomaga w analizie skuteczności danego systemu, jego mocy i oczywiście jakim rodzajem zaplecza dysponuje dany system.

Można byłoby nawet więcej sprawdzać ale tyle to mi się nie chce pisać jak np pozycjonowane domeny i np że na 2000 domen z systemu linkuj 1000 z linkora itp i analizować efekty.

na tej domenie widzi LINKUJ bez LINKORA

https://83.19.186.26/linkor_linkuj.php?url=.../www.linkowy.pl

na tej widzi LINKORA bez LINKUJA

https://83.19.186.26/linkor_linkuj.php?url=...podanie.com.pl/

Generalnie chcę sprawdzic czym dysponuje dany system jak i sami użytkownicy by mieć pewne odniesienie podczas budowy zaplecza. No i co najwążniejsze mam nadzieje że admini samych systemów zrozumieją że czym trudniej zidentyfikować będzie system to linki systemowe będą mocniejsze.

Sama budowa systemu tak naprawde dość mocno zmniejsza faktyczną moc linków które można by osiągnąć dzięki np takiej ilości domen i site. Więc celem jest by system wyciągał maksimum mocy z zaplecza jakie mu się przekazuje.

Pozdrawiam

Mariusz

Edyta no można się rozglądać - ale jak leci spider to sprawdzi na dobe np 1 mln domen z językiem PL i tak sobie może skakać ręcznie byłoby trudno. Można tak jak mówisz sprawdzać plik ale posiadanie pliku nie zawsze łączy sie z tym że linki się wyświetlają - bo np ktoś ma instalacje ale nie wyświetla jeszcze albo już.

Sprawdzanie bezposrednio w kodzie przez spidera daje możliwość zlokolizowania domen jak to typowy spider skaczac po sieci i analizujac przypadkowo napotkane domeny oczywiście tylko te które są PL bo zbieranie do analizy urli poza językiem PL to byłaby masakra a jakoś tego spidera należy mieć pod kontrolą bo poszedłby w świat i nie wrócił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności