Skocz do zawartości

Linkor.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra, kończąc już: napisałeś narzędzie, które w kilka chwil zeskanuje cały index G i poda na tacy strony korzystające z systemów? I strony promowane przez systemy? Nie? Nawet gdyby - to będzie to Twoja zabawka, bezużyteczna dopóki G nie uzna, że systemy są be. A gdy tak uzna, to z pewnością wykryje swoimi metodami strony promowane systemem, nawet z cache.

Bo w tej chwili to pokazujesz jakiegoś spidera (nie mam pewności), który sprawdza czy system jest obecny, po ręcznym wpisaniu adresu. Mam sprawdzić zaplecze MMP wpisując milion URL w Twoją szukarkę?

• Odpowiedzi 843
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Edyta nie nie, zle zrozumialas to co chcialem powiedziec.

Ja dalem linka nie do spidera tylko do 1 z filtrow który takiej detekcji dokonuje.

2 moduł ma za zadanie skakanie po domenach który nie bedzie dostepny przeciez publicznie.

NP wchodzi na domene PL zbiera out linki przekazuje do BAZY.

Spider pobiera z bazy URL robi update daty.

I tak łazikuje sobie na domenach ktore zebral zapisuje do pola 0 czyli jeszcze nie odzwiedzone te sa odwiedzane w 1 kolejnosci a w nastepnej wg najstarszej daty.

Ja dałem tylko linka do bardzo lajtowej wersji w sensie detekcji nie samego łazikowania po domenach.

Spider dopiero zrobi z tego automat chodzac po domenach od 1 do drugiej a adresy domen bedzie znajdowal jak kazda wyszukiwarka w kodzie strony. Skoro juz pobiera kod zeby sprawdzic czy jest system to w tym samym czasie bedzie pobieral linki wychodzace po ktorych ma skakać.

I to mniej wiecej pokaże ile dany system ma domen i jakie.

Edyta Ty nie masz wpisywać urli ja to dałem tak tylko że można wykryć.

To nie jest narzędzie dla webmasterów którzy chcą sobie posprawdzać czy widzi system.

Heh ale dla adminów systemów też przydatne ;) bo jak ktoś ma LINKORA i robi cloacking na IP linkora :) to np moze admin linkora zechce porownac dane z mojego spidera z danymi jego spidera na który jest zrobiony cloacking. Bp np moj bedzie latał z bardzo mnogiej ilości IP i np. ktos oszukuje system LINKOR gdy jego bot wchodzi to widzi system a mój np nie widzi bo ktoś go ukrył przed userami poza botem LINKOR.

Wiec może się okazać że np bede udostepniał możliwosć włascicielowi sprawdzenie kto oszukuje jego system stosujac cloacking.

[EDIT] jak to wyglada:

podajesz startowego urla: domena1.pl

spider wchodzi sprawdza czy jest system jezeli tak to zapisuje domene do bazy url i w pole system = 1

jeżeli nie = 0 a także przy urlu date odwiedzin.

Nastepnie z tej domeny pobiera liste URL zewn przerabia je na adresy do domeny głównej - czyli pomija podstrony i zapisuje w postaci

domena, pole odwiedzil czy nie - nie to = 0

nastepnie pobiera z bazy adres odwiedzil = 0 i wykonuje czynnosci jak powyzej.

Gdyby zabrakło w pewnym momencie znalezionych URL w bazie czyli odwiedzil = 0 wszystkie sa na 1.

to system pobiera URL ktory byl odwiedzany w najdalszym okresie.

I tak to sie kreci w koło jak typowy spiderek.

szook, poświęcaj swój czas na co Ci się podoba, ja jednak uważam że robisz rzecz kompletnie bezużyteczną. Prawdopodobnie nawet jeśli Twój Detektor będzie badał miliardy domen na dobę, to zabraknie mu jeszcze jednego - wiarygodności.

Myślę że informcje, które podasz na podstawie wyników pracy detektora, choćby były niewiadomo jak szokujące, to jednak ani admini systemów, ani bardziej kumaci userzy nie wezmą ich zupełnie pod rozwagę.

a niby co ma byc powodem tego ze nie ?

Wyobraz sobie sytuacje:

system blablabla nie posiada odpowiednich mozliwosci dodatkowych zasobow do kontroli czy userzy nie stosuja cloackingu na jego bota pozatym userzy po jakims czasie znaja IP bota.

Admin w tym momencie ma mozliwosc porownania sobie danych z roznych spiderów.

Co do users: zobacz po miesiacu działania w pliku txt umieszczam liste domen.

Users sprawdza czy jego domena tam jest i sam widzi czy zostala odnaleziona

Pozatym moze sprawdzic czy na tych domenach jest system wiec jak bedzie widział że jest to dlaczego ma nie wierzyc ze narzedzie działa ? i wykrywa system.

Ja rozumiem gdyby nie widział tego users ale jak zobaczy to chyba przekona sie na wlasne oczy na ile wiarygodne jest narzedzie.

haha LUq co Ty nie z mojej strony ;).

Dla mnie czym wieksza sieczka tym lepiej.

Co bardzo czesto ostatnio mowie :). Ja wrecz chce zeby narzedzia publiczne ktorych ja nigdy nie robie były tak dkosnale i skuteczne by moje sie ukryly w tlumie.

Wiesz sam pewno że łatwiej sie ukryć w wiekszym balaganie :) niz czystym indeksie.

Dlatego czym wiecej tym dla mnie lepiej, czym lepsze to takze lepiej.

podajesz startowego urla: domena1.pl

spider wchodzi sprawdza czy jest system jezeli tak to zapisuje domene do bazy url i w pole system = 1

jeżeli nie = 0 a także przy urlu date odwiedzin.

Nastepnie z tej domeny pobiera liste URL zewn przerabia je na adresy do domeny głównej - czyli pomija podstrony i zapisuje w postaci

domena, pole odwiedzil czy nie - nie to = 0

nastepnie pobiera z bazy adres odwiedzil = 0 i wykonuje czynnosci jak powyzej.

Gdyby zabrakło w pewnym momencie znalezionych URL w bazie czyli odwiedzil = 0 wszystkie sa na 1.

to system pobiera URL ktory byl odwiedzany w najdalszym okresie.

I tak to sie kreci w koło jak typowy spiderek.

Zadziała pod warunkiem że:

1. System został zainstalowany na głownej stronie ;) Ale większość użytkowników raczej tak właśnie robi.

2. Uzytkownicy wpuszczają na swoje strony boty, ktore się nie przedstawiają :) Ale większość użytkowników raczej tak właśnie robi.

.

Rany nie sądziłem, że dożyje chwili kiedy pochyle czoła przed Edytą ;P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beer a ja nie bardzo rozumiem takie opinie.

Pisze sobie skrypt czy przydatny czy nie to już przeciez ja ocenie - jak marnuje zasoby i czas to swój więc po co się tak martwic na co marnuje czas. Jak detektor bedzie kupowaty to chyba tylko i wyłącznie mój problem.

Jak bedzie ok to zaczne się zastanawiać czyj problem.

Podzieliłem sie info że można wykryć co pokazałem na linkach. A już cel robienia takich rozwiązań niech pozostanie do mojej wiedzy. Widocznie lubie sobie pisać takie rozwiazania które nie przydają się publicznie, widocznie ja widze w tym sens i chyba tak naprawde chodzi o to żeby ja widział sens takiego detektora.

Jak nie rozumiesz , to Ci odpowiem : bijesz piane i jak już wspomniała Edyta robisz pijar :) sobie i nowemu systemowi z twórcami którego jesteś towarzysko związany :) (mi to rybka) rybka mi to jest też fakt iż ze wszystkich szumnych projektów opisywanych tutaj nie ukończyłeś ani jednego ;) (Twoja sprawa) a jak już skończysz swój detektor i bedzie działał i bedzie w czymkolwiek przydatny(w co bardzo wątpię) to masz u mnie flaszke dobrego wina jakiego jeszcze w życiu nie piłeś i nie bedziesz pił ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

haha beer ;) pewno są wina których nie piłem :).

Co do projektów - zwróć uwagę że - a zreszta nie bede pisał o projektach które nie są publicznie dostępne.

Pisze - wnioskuje, analizuje a jak wprowadzam to wierz mi :) działaja tylko czy ja musze o tym pisać jak i gdzie - chyba nie,

Czy sądzisz że jak już bede miał liste domen z danego systemu to wskaze kod detektora czy jak ? .

Wskaze tylko małą probke domen jakies 2-3 tys zeby pokazać że jest taka możliwość a już sam detektor i dane całościowe pozostaną do mojej dyspozycji. Wiec zapewne wino masz dla siebie bowiem nie bedzie publicznego detektora.

Towarzysko zwiazany z nowym systemem - ale jak skoro nikt nie wie kto tak naprawde jest jego wlaścicielem.

Choć nawet jakbym znał właścicieli to co to ma wspólnego z pracą nad detektorem ?.

Detektor to zabawka która mi powie kilka rzeczy a czy ktoś się tym zainteresuje - myśle że tak.

W linkach wskazałem że w 5 min można napisac kod do detekcji

https://83.19.186.26/linkor_linkuj.php?url=.../www.linkowy.pl

wiec czemu mam bić piane skoro fakt wykrycia systemu na domenie masz w linku powyzej. Dla mnie liczą się fakty a fakt jest taki że wykrywa. A już do userów ocena czy chcą by wykrywało domeny które przekazują do systemu.

haha beer ;) pewno są wina których nie piłem :).

Towarzysko zwiazany z nowym systemem - ale jak skoro nikt nie wie kto tak naprawde jest jego wlaścicielem.

Choć nawet jakbym znał właścicieli to co to ma wspólnego z pracą nad detektorem ?.

co do wiedzy o właścicielach to mów za siebie :) ,z detektorem nie ma to nic wspólnego , nie pisałem w kontekście detektora tylko pijaru towarzyskiego ;).

Co do flaszki to leżakuje w piwniczce i czeka ;)

no to może pokusze się o flaszke ;) i jak spider skonczy działać pokaze ci na pw. probke dostępną przez www.

Tam pijaru - znasz mnie już tyle i powinienes wiedziec ze mi lata pijar towarzyski - przecież on mi jeść nie daje ani nie dawał.

Jak kogoś tam znam to tak poprostu sobie wymieniamy poglądy i czasem się piwko wypije ale co najważniejsze nie w interesie bo tego nie lubie i jak mogę to omijam ludzi którzy chcą żyć towarzysko z uwagi na ew. korzyści.

Wracajac do wykrywania linkora - najważniejsze aby admini przeanalizowali możliwości nie pod kątem tego mojego narzędzia tylko prostoty w jaki zostało wykonane a co za tym idzie że kwestia skuteczności danego systemu to widzi mi sie wyszukiwarki - chcemy to strzelimy nie to nie strzelimy. Poprostu zbyt prosto wykryc takie systemy a chyba tak być nie powinno.

Pozdrawiam

Mariusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności