Skocz do zawartości

Domena OVH, Host w Hekko problem

reddsy

Rekomendowane odpowiedzi

Rekord pobity- czekam już właśnie 6 dni na zmianę DNS w OVH. Ciągle jest "Trwa aktywacja " i stare DNSy są "W trakcie usuwania". Kompletnie nic nie da się zrobić, absolutna zwiecha.

Na maile nie odpisują, na infolinię nie da się dodzwonić.

Pomijam już takie szczegóły, że panel jest trójjęzyczny: polsko-angielsko-francuski.

Tak to jest, gdy się cebuli na cenach domen ;)

Sprawdzam regularnie email, nic nie ma.

Wiele domen z OVH już delegowałem w przeszłości i nigdy nie było z tym problemu, aż do teraz.

DNSy od 16 stycznia są "w trakcie usuwania" i nie idzie ich zmienić na inne, ani dodać nowych, w ogóle nic się nie da.

Do tego absolutny brak kontaktu z supportem.

Prawdę mówiąc- nie wiem, co mam robić, chyba trzeba będzie załatwiać authinfo i próbować skonfigurować domenę gdzieś indziej.

Żeby chodziło o jakieś biedazaplecze to pół biedy, ale tam miał powstać przyszłościowy serwis, na który zarezerwowałem sobie mnóstwo czasu.

18 minut temu, staley napisał:

Do tego absolutny brak kontaktu z supportem.

Niestety oni tak mają... Ale zadzwoń, do BOK jest szansa, ze ktoś odbierze - przerabiałem ten temat.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No niestety, czasami technologia zawodzi, a BOK w OVH do najlepszych nie należy (przynajmniej wtedy kiedy ma się tam tylko domeny, nie wiem jak z hostingami). Ja swego czasu trzymałem na ovh po kilkaset domen i nigdy nie miałem tego problemu. 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Coś się faktycznie ostro ostatnio sypie w ovh a bok śpi. Dzisiaj próbuję zarejestrować dwie domeny i sytuacja wisi jak poniżej. Dziwna sytuacja bo zawsze takie rzeczy się wykonywały w ciągu paru sekund.Mvakbu7.png

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

• 4 lata później...

Nie miał ktoś ostatnio problemów z propagacją domen z OVH skierowanych na DNSy innych dostawców?

Mam już kolejny problem po przeniesieniu domeny do OVH i skierowaniu na inne DNSy (testowałem kilka serwerów) propagacja nie rozchodzi się na wszystkich serwerach (https://dnschecker.org/)

Czekam i nawet z 10 dni i nic - bok nie pomaga. Raz pomógł i w ciągu godziny domena widoczna na wszystkich serwerach.

Kiedyś miałem podobnie i Z tego co pamiętam trzeba odblokować / zwolnić DNSEC, ale szczegółów nie potrafię już podać...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No i trzeba się upewnić, że domyślna  "Strefa dns" została usunięta z domeny (jest zakładka w konfiguracji "Strefa DNS").

Ogólnie ostatnio panel OVH potrafi mi nieźle przymulać, więc kto wie czy nie mają jakichś problemów wydajnościowych.