Skocz do zawartości

Stara strona www a AdWords

Maksiulek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Mam pytanie czy jest sens brać się za AW w przypadku gdy strona jest na czystym HTMLu ? Jest to stara strona, tworzona x lat temu a responsywność jest jej obca (nowa w drodze).

Rozchodzi się głównie o to czy jest jakikolwiek sens zaczynać kampanię gdy strona jest "starej daty" i czy ma to jakikolwiek wpływ na całość ?

Pomijam tutaj konkurencję, frazy itp.

Co Wy o tym sądzicie ?

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

Generalnie technologia nie ma wpływu na QS, aczkolwiek jeśli chcesz trafiać do userów mobilnych bez wersji responsywnej to licz się z większym bounce rate. Jeśli strona ładuje się szybko oraz podstrona docelowa zawiera potrzebne i atrakcyjne treści, nie powinieneś odczuć negatywnych efektów.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Jeśli strona www na telefonach ma małe literki, trzeba ją przewijać suwakami również poziomymi, to sugeruje w ustawieniach kampanii dać - 100% na telefony komórkowe i zastanowić się nad tym samym na tabletach.

Co do samego sensu. Jeśli masz już teraz jakąś super ofertę, to warto. Jeśli nie jest to nic nie cierpiącego zwłoki, to wstrzymaj się do postawienia nowej strony - chyba, że jej postawienie będzie trwało następne 6 miesięcy ;) )

Strona jest w 75% gotowa, treści są do zrobienia więc nie chcę wrzucać w sieć niedokończonego dzieła.

O tym -100% czytałem w jakiś wcześniejszym temacie w tym dziale, ale dzięki za info.

Strona na mobilnych urządzeniach ładuje się cała (test na FF android, ekran FHD) i nie ma jakiś krzaków widocznych gołym okiem które zniechęcą potencjalnych klientów. Tylko cała jest małymi literkami. Oferta ogółem jest kierowana dla użytkowników korzystających z komputerów tradycyjnych, nie osób "mobilnych".

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności