Skocz do zawartości

friendly url + .htaccess

Pozycjoner.pro

Rekomendowane odpowiedzi

mam forum phpbb i znalazłem opis jak przerobić go na friendly url.

Była tam zapis że należy zmienić jedną fukcję w pliku ok - to poszło sprawnie oraz w pliku .htaccess dać taki zapsić :

RewriteEngine on

RewriteRule ^([a-z]+)-(.+)-(.+)-(.*)\.html$ $1-$2.html?$3=$4&%{QUERY_STRING} [N]

RewriteRule ^([a-z]+)-(.+)-(.*)\.html$ $1.php?$2=$3&%{QUERY_STRING} [L,PT]

RewriteRule ^([a-z]+)\.html$ $1.php?%{QUERY_STRING} [L,PT]

RewriteRule ^login-(.+)-(.+)-(.+)-(.+)-(.+)-(.+)-(.+)-(.+).html$ login.php?$1=$2&$3=$4&$5=$6&$7=$8

Problem jest taki że teraz żaden post nie działa.Link do niego jest "friendly" ale jak klikam to mam komunikat że strona nie znaleziona.

Co jest źle ?

https://blog.iansview.com/archives/34-phpBB...e-friendly.html

serwer mam na home.pl

Wysłałeś ten plik .htaccess na serwer ?

po RewriteEngine On

wstaw:

RewriteBase /

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

nadal nie działa.

a to pech ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności