Skocz do zawartości

Utrzymanie PageRank domeny po jej przestoju

Konrad

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem, który nawet nie wiem jak sformułować. Zacznę więc może od początku. Poszukiwałem domeny z dobrym PR i znalazłem kolesia, który chce mi sprzedać domenę z PR=5. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że jest to TYLKO domena czyli bez serwisu www. W takim stanie (odłączona od strony) istnieje już jakiś czas. Mam teraz pytanie - co się dzieje z domeną która ma PR5 i odłącza się ją od strony? Czy PR zaraz spadnie do zera czy będzie taki cały czas? Pytam bo niechciałbym niespodzianki typu - kupuję domenę PR5, podłączam serwis www a tu nagle z PR5 robi się PR1. Może ktoś pomóc w tej kwestii?

Kiedy wpisuje nazwę domeny w Google, to pokazuje się komunikat "pod tą domeną nie ma obecnie serwisu www" i przechodzi na stronę dystrybutora. Kiedy wpisuję jej nazwę w programach sprawdzających Page Rank to faktycznie pokazuje się PR=5.

I jeszcze jedna sprawa - czy 300zł to dobra cena za domenę PR5?

Z góry dziękuję!

"I jeszcze jedna sprawa - czy 300zł to dobra cena za domenę PR5?"

Zależy. Sprawdź jej BL, jeśli będzie przyzwoite i jeśli domena jest już trochę w sieci, to tak jest to dobra cena. Weź pod uwagę także date wygaśnięcia domeny oraz końcówkę.

Ay, caramba!

Adek albo jesteś jasnowidzem, albo masz cały rynek w 1 palcu ;) Tak, chodziło o polskie-jachty.com.pl które zreszta nabył już ktoś inny. Tak więc już po zawodach, ale tak z ciekawości - czemu nie polecasz takiej domeny? I druga sprawa, czy to normalne, że po kliknięciu na jakąkolwiek podstronę adres pozostaje bez zmian tak jakby było ustawione przekierowanie po IP?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności