Skocz do zawartości

Stawka CPC

bredek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Niedawno założyłem stronę i jest to praktycznie kopia mojej innej strony - ten sam układ oraz tematyka.

Czym może być spowodowane, że CPC na tej nowej stronie jest aż 3-krotnie mniejszy niż na tamtej? 

Macie jakieś pomysły?

Nie wiesz kto do Ciebie dzwonił? Sprawdź w największej bazie numerów telefonów: https://czyj-numerek.pl

16 godzin temu, jimmi napisał:

nowa strona promocyjne stawki, jak będziesz dłużej stronę promował to Tobie podwyższą, minimalne stawki.

co to za bajki? jakiś link na potwierdzenie tych rewelacji?

a przyczyn może być wiele, na jakim okresie czasowym i jakim wolumenie ruchu wyciągasz wnioski?

Ja nie mogę, jest rok 2017 a ktoś zarabiając w internecie wciąż patrzy na stawki CPC? ;) 

Tak poważnie -- Ty porównuj nie CPC, a CPM. I napisz jak CPM wygląda w relacji do poprzedniej strony. 

Tak, a co w tym dziwnego tym bardziej w wyjątkowych sytuacjach do której ta należy? Patrzę się na wszystko i tylko to CPC jest dużo niższe - tak jak pisałem. Analogicznie RPM jest tak samo gorsze właśnie przez to.

Wszystkie pozostałe parametry są zbliżone, bo układ ten sam i content również, więc CPC również powinno być podobne nie?

Nie wiesz kto do Ciebie dzwonił? Sprawdź w największej bazie numerów telefonów: https://czyj-numerek.pl

Dnia 29.01.2017 o 17:10, jimmi napisał:

@eclipse jak dostał to ma się cieszyć i korzystać.

Ktoś robił testy,że G. podnosi minimalne stawki nawet jak nie ma konkurencji a nowe strony nadal miały podstawowe stawki jeszcze. 

mogę prosić o link? czy to forum to taka gdybalnia i powtarzanie legend miejskich? moim zdaniem powyższe jest 100% nieprawdziwe

23 godziny temu, bredek napisał:

Tak, a co w tym dziwnego tym bardziej w wyjątkowych sytuacjach do której ta należy?

Każda sytuacja jest wyjątkowa, a tak naprawdę, to one są w ogromnej części identyczne.

Widziałem wielu wydawców, którzy skupiali się na CPC albo CTR, podczas gdy te wskaźniki mają znaczenie drugorzędne. O tym, że porównałeś RPM słowa w Twoim poście nie było, dlatego założyłem, że podobnie jak i wielu przedpiśców, nie zrobiłeś tego. 

Pytanie brzmi jeszcze, czy dla obydwu witryn są takie same: typy reklam, typy stawki, typy kierowania. I kraje, z których pochodzi ruch oraz jego źródło. To ostatnie, to domyślam się, że tak, ale też nie zaszkodzi sprawdzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności