Skocz do zawartości

Czy możliwy filtr od google?

Budyn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bardzo serdecznie wszystkich.

Parę dni temu wgrałem swoją stronkę na serwer, zgłosiłem do GWT, tam przesłałem mapkę itd.

Na następny dzień wpisując komendę "site:" w wyszukiwarce google zobaczyłem , że zostały zaindeksowane wszystkie podstrony.

Do dzisiaj na Google Webmaster Tools widnieje "0 zaindeksowanych stron", ale cała reszta informacji o stronie jest aktywowana. Nie ma  żadnych błędów , wszystko jest ok. Filtra ręcznego również nie ma. Czy możliwe jest takie opóźnienie od google z ukazaniem tego indeksowania, pomimo, że strony już zaindeksowane co widzę w wyszukiwarce?

Ale co mnie tak naprawdę martwi:

Po wpisaniu pełnej nazwy strony tj. www.strona.pl w wyszukiwarce to pokazuje mi tylko jedną stronę, reszty brak. Nie powinno pokazać wszystkich podstron?

Wpisując frazę z Title z danej podstrony a dalej adres mojej strony tj. "fraza" www.strona.pl to nic nie znajduje, przynajmniej na pierwszych 7 stronach. Jedynie takim sposobem jedną podstronę znalazłem w wynikach na drugiej stronie wyszukiwania.

Jeżeli wpiszę cały Title z każdej podstrony tj. "cały title" www.strona.pl to jest różnie, raz pojawi mi się jako pierwsza w wyszukiwarce jedna moja strona odpowiadająca za dany title, a raz pojawi się kilka moich stron na pierwszej stronie w wyszukiwania, a przy jednej stronie wpisując title nie znalazłem jej wogóle.

Nie jest to dziwne zachowanie? Czy czasem nie został nałożony jaiś filtr algorytmiczny? Może są jeszcze jakieś inne metody , aby sprawdzić czy czasem strona nie siedzi w jakimś filtrze? Chyba , że jeszcze za krótki czas minął aby coś takiego stwierdzić. Strona została wdrożona 3 dni temu...

Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc ...

japitolę.. minęły dopiero 3 dni a Ty byś chciał pewnie stabilnych topów.. google to nie koncert życzeń. 

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

2 godziny temu, mcmagik napisał:

japitolę.. minęły dopiero 3 dni a Ty byś chciał pewnie stabilnych topów.. 

Pamiętam jak jeden z kolegów w 3 godziny zrobił topy na frazę "wypas owiec w bieszczadach"  a inny nie mógł w 3 miesiące. :)

Moja rada to czekać.  Przecież nie bierzesz udziału w konkursie pozycjonerskim.  

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dziękuję za odpowiedzi Panowie. Trochę jestem w gorącej wodzie kompany, muszę się ochłodzić ;)

Swoją drogą GWT pokazało już zaindeksowane strony.

Mam jeszcze trzy pytanka:

1. Pierwsze dotyczy atrybutu "alt" przy zdjeciach. Wiem , że trzeba dawać opis nie za długi i najlepiej opisujący obrazek, ale powiedzmy , że mam album który składa się z 30 zdjęć. Czy mogę w każdym atrybucie "alt" zastosować tą samą frazę kluczową?

DLa przykładu

1.alt="Basen w Radomiu - dzieci bawią się piłką"

2.alt="Basen w Radomiu - Pani pływa na materacu"

3.alt="Basen w Radomiu - dzieci pływają żabką"

4.alt="Basen w Radomiu - dzieci trenują pływanie kraulem"

itd...

Czy lepiej frazy "Basen w Radomiu" nie wykorzystywać tyle razy?

2. Drugie pytanie odnośnie GWT.

Jest tam funkcja "Pobierz jako google" i później "Zaindeksuj". Czy jeżeli zrobię jakieś zmiany na podstronach to mogę używać tej funkcji? Czy raczej poczekać aż robot sam przyjdzie na moją stronę i zauważy zmianę?

3.Trzecie pytanie odnośnie używania frazy kluczowej w temacie, niech będzie to "Basen w Radomiu". Załóżmy , że mam 7 podstron to czy np. na 3 podstonach w title mogę "wplątać" po jednym razie taką frazę, czy koniecznie muszę użyć jej tylko raz i tylko na jednej podstronie ?

Z teorii wynika , że dla każdej podstrony title powinno byc unikatowe jak i odnoszące się do tematu strony, oczywiście się z tym zgadzam, ale chciałbym się dowiedzieć czy takie zastosowanie frazy nie jest nadużyciem? Na internecie widziałem wiele stron z powtórzoną frazą w title i mają się bardzo dobrze ... 

Pozdrawiam serdecznie ...

1 Poczytaj czym jest keyword stuffing, opisz zdjęcia tak, żeby osoba, która nie może tego obrazka zobaczyć, wiedziała co na nim jest

2 Możesz używać tej funckcji.

3 Nadaj tytuły, które jak najlepiej opisują daną podstronę. Jeśli użycie słowa na 3 ma sens, to tak zrób.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

7 godzin temu, Budyn napisał:

Dziękuję za odpowiedzi Panowie. Trochę jestem w gorącej wodzie kompany, muszę się ochłodzić ;)

Ja miałem podobnie. Zrobiłem wszystko jak należy w GWT strony się zaindeksowały, a po dniu czy dwóch część z nich zniknęła. Po jakiś paru dniach zaczęły się pojawiać ponownie. Tak jak koledzy pisali cierpliwość jest w tym zakresie . Ale jako początkujący w temacie też byłem zaskoczony

Rankingi sprzętów AGD i RTV - Rankingly.pl

Najlepsze perfumy - Parfumeo.pl

Super, wielkie dzięki !

Panowie pojawiła się u mnie dziwna sprawa w GWT.

Mianowicie widzę  na wykresie , że mam zaindeksowane wszystkie strony, wliczając ...index.html

Coś chyba nie tak, gdyż teraz mam dwie wersje zaindeksowane:

www.strona.pl

oraz

www.strona.pl/index.html

Raczej powinna być z tych dwóch tylko ta pierwsza zaindeksowana.

Wpisując site:www.domena.pl wyskakują mi wszystkie strony prawidłowe,ale oczywiście na dole jest napis: In order to show you the most relevant results, we have omitted some entries very similar to the 12 already displayed. If you like, you can repeat the search with the omitted results included.

No i klikając aby ponownie wyszukał to już pokazuje mi o jedną stronę więcej , czyli również www.strona.pl/index.html

Czy to nie będzie uznane za duplicat content? Trzeba tą stronę wykluczyć? Jeżeli tak to w jaki sposób najlepiej?

Jeszcze raz dzięki za pomoc ...

Ok, zrobiłem przekierowanie, teraz po kliknięciu na www.strona.pl/index.html wchodzi pięknie na domenę główną.

Zastosowałem taką komendę:

RewriteEngine On
RewriteRule ^index.html$ / [R=302,L]

Coś jeszcze trzeba zrobić czy to wystarczy?

Mam nadzieję , że przez te parę godzin nie załapałem się na DC ;)

2 godziny temu, Budyn napisał:

Czy można dodawać tutaj punkty do reputacji dla użytkowników? Nie mogę tego znaleźć ...

Kliknij „lubię to” przy odpowiedniej wiadomości.

DAG [werset 4.21-22]

Wówczas Głos rzekł, za twój występek czeka cię straszliwa kara. Koniec z błogą głupotą, odtąd spędzisz resztę życia w mękach, jako człowiek inteligentny.

2 godziny temu, Budyn napisał:

Zmienione ;) Oczywiście przekierowanie stałe ;)

Czy można dodawać tutaj punkty do reputacji dla użytkowników? Nie mogę tego znaleźć ...

Masz też zrobione przekierowanie bez www na www lub odwrotnie (zależy od wyboru preferowanej wersji) ?

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności