Skocz do zawartości

Czy możliwy filtr od google?

Budyn

Rekomendowane odpowiedzi

dpx nie mam. Myślałem , że jak mam zarejestrowaną stronę - www.strona.pl to taka tylko będzie. Wpisując site:www.strona.pl , czy też site:strona.pl to zawsze pokazuje mi wersje z "www.". Pomimo tego i tak trzeba zrobić przekierowanie? Oczywiście moja preferowana wersja to z "www".

Google właśnie z wieloma rzeczami sobie nie radzi, a może inaczej działa tak jak podaje algorytm i często można znaleźć wyniki zaindeksowanej domeny z adresami zarówno z www jak i bez. Dlatego poprawne przekierowania z wybraną domeną, index/php/html itp to podstawa od której powinno się zacząć optymalizację.

18 godzin temu, Budyn napisał:

dpx nie mam. Myślałem , że jak mam zarejestrowaną stronę - www.strona.pl to taka tylko będzie. Wpisując site:www.strona.pl , czy też site:strona.pl to zawsze pokazuje mi wersje z "www.". Pomimo tego i tak trzeba zrobić przekierowanie? Oczywiście moja preferowana wersja to z "www".

Tak jak napisali poprzednicy: to zawsze. W końcu jeśli ktoś zapisze gdzieś Twój adres bez www to przynajmniej przekieruje go na odpowiednią wersję z www tak jak ma być. Mimo, iż teraz nie widać zaindeksowanych wersji z www i bez to warto zrobić przekierowanie. Google niby sobie radzi, ale co nie zaszkodzi, a może pomóc - to należy to zrobić. Takie przekierowanie przy tworzeniu strony powinno się robić na dzień dobry :) Pamiętaj, aby w GSC wybrać preferowana wersję i mieć dodane obydwie :) 

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

Oczywiście macie racje Panowie , dzisiaj zauważyłem , że google (pomimo ustawionej preferowanej wersji w GWT) dodał pare stronek bez "www"

Zrobiłem przekierowanie w pliku .htaccess za pomocą poniższej komendy i wszystko działa, każdą podstronę przenosi na wersję z "www":

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^strona.pl$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://www.strona.pl/$1 [R=301,L]

Oczywiście mam dwie dodane strony do GWT, wersje z "www" i bez.

Tu mam pytanko , sitemap.xml dodałem tylko do wersji preferowanej czyli z "www". Rozumiem , że tego zabiegu dla wersji bez "www" nie muszę robić?

Ps. Nie mam przycisku "lubie to" lub podobnych na postach użytkowników aby dodać punkty reputacji, może dlatego bo jestem nowy na forum?

Panowie mam jeszcze takie pytanie odnośnie pliku .htaccess.

Jeżeli mam tam wpisanych kilka komend to czy umieszczenie przed każdą z nich "RewriteEngine On" jest błędem?

Czy najlepiej zastosować to tylko raz na początku?

Pozdrawiam ...

Czyli:

1.--------------------------------------------------------------------

RewriteEngine On
RewriteRule ^index.html$ / [R=301,L]

RewriteRule ^(.*)$ https://www.strona.pl/$1 [R=301,L]

2.-------------------------------------------------------------------- 

RewriteEngine On
RewriteRule ^index.html$ / [R=301,L]

RewriteEngine On

RewriteRule ^(.*)$ https://www.strona.pl/$1 [R=301,L]

Czy poprawne są dwie wersje , czy tylko pierwsza?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności