Skocz do zawartości

Szukam narzędzia do zakładania profili - które najlepsze?

LISTY SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję narzędzia do zakładania profili.

Mam swoją listę, chciałbym z automatu założyć wszędzie profile i wstawić link, jednak na niektórych można dac tylko w stopce, na innych gdzieś tam, na innych w htmlu a na jeszcze innych w bbcode. Często są to te same skrypty, jednak w innych miejscach można umieścić link. 

Poszukuje programu, którego mógłbym "nauczyć" gdzie i w jaki sposób na danej stronie umieścić link. 

Oczywiście dodatkowo aktywowanie kont z maili, raportowanie i rozwiazywanie captcha. 

Mam dylemat między xneolinks a donlineage. Bardziej przekonuje mnie donek ze względu na cenę, jednak nie wiem czy posiada on te funkcję.

Głównie chodzi mi o to, że mam np. dwa fora phpbb, na forum pierwszym link mozna umieścić w stopce w bbcode, na drugim w profilu w htmlu i chciałbym by program po odpowiednim skonfigurowaniu sam automatycznie to robił (raz chcę skonfigurować, potem tylko wrzucac swoje strony do linkowania i anchory i otrzymywać raport). 

Możecie mi podpowiedzieć, który program tak potrafi? 

Weź pod uwagę jeszcze ZennoPoster - moim zdaniem nadaje się do tego lepiej niż xneolinks i donlinkage, choć we wszystkich jest możliwe osiągnięcie takiego efektu (w donlinkage trzeba przynajmniej znać podstawy PHP).

1 godzinę temu, LISTY SEO napisał:

Poszukuje programu, którego mógłbym "nauczyć" gdzie i w jaki sposób na danej stronie umieścić link. 

ZennoPoster lub jak chcesz gotowych rozwiązań, to xneolinkx sa oparte o przeglądarkę, wiec nie straszne im wszelkie zabezpieczenia w JavaScript z którymi softy skryptowe oparte o PHP sobie nie poradzą.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 1 miesiąc temu...

Dzięki za odpowiedzi, zdecyduję się chyba na zennoposter, lecz mam jeszcze kilka pytań:

1. Co z pytaniami zabezpieczającymi? Często na forach są zmieniające się pola która trzeba wypełnić (np. jaki dzisiaj jest dzień, jak miał na imię Kopernik itd.) Program sam znajduje odpowiedzi i wypełnia poprawnie, czy może pojawia się okienko do ręcznego wpisywania tych odpowiedzi?

2. Program sam rozwiązuje wszystkie captchy, czy potrzebuję do niego coś jeszcze dokupić?

Już przeniosłem, tak zennoposter nadaje się. Szczegóły w temacie link niżej. Z takim poziomem doświadczenia wątpię, że będziesz w stanie napisać a nawet poprawnie odpalić szablon. Softów tylko z przyciskiem start, stop nie ma. Jeśli masz "swoją listę" to znaczy, że prawie każdego URL każdy soft trzeba będzie uczyć ( odpowiadać na pytania zabezpieczające, znajdować niestandardowe pola, inne. niezależnie czy To Zennoposter, Xneolinks, Xrumer, XseoN, Donek, obojętnie co). Tak jak doświadczenia i wiedzy nie ma, kosztować to będzie Ciebie majątek na dodatek takie pytania, formy często zmieniają się, kto będzie aktualizować szablony? Chyba rozumiesz, że ten Twój misterny plan " kupie soft i dostane od razu linki z 2000 forum" po prostu w Twoim wykonaniu nie odpali, na ogłoszenie też nikt nie odpowie kto miał by to robić. Bo tyle nie zapłacisz.

Prawda, doświadczenia w programach nie posiadam, wcześniej wszystko robiłem ręcznie i chciałbym to zautomatyzować.

Domyślam się, że dużo czasu zajmie mi nauczenie softu jak ma poprawnie wypełniać każde pole z danego url, jednak jestem na to przygotowany.

Staram się bardziej zrozumieć na jakiej zasadzie to działa, odpowiadanie na pytania też trzeba robić w szablonie? Co z sytuacją, gdy pytanie po odświeżeniu strony jest za każdym razem inne? Proszę wybaczyć moje podstawowe pytania, jednak chciałbym przed zakupem wiedzieć, w jaki sposób wszystko działa.

Co do ogłoszenia to nie szukam kogoś kto mi podlinkuje stronę, tylko mam listę 2000 miejsc gdzie chcę tylko założyć konta, potrzebuję tylko loginu i hasła a wszystko później sam już sobie ręcznie pozmieniam, dlatego myślę, że może znajdzie się ktoś kto będzie w stanie mi odpłatnie w tym pomóc.

Dokładnie, nie chodzi mi program, który ma jakieś gotowe szablony i listy, tylko chcę zautomatyzować zakładanie kont ze swojej listy.

Dobrze, w takim razie skoro zennoposter będzie najlepszym rozwiązaniem to go wybiorę i zacznę próbować pisać szablony pod niego.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pomoc.

To masz dwa wyjścia:

- Zenoposter + zakup pakietów VIP (https://zptemplates.com)

- XNeolinks

Pierwsze rozwiązanie - kupujesz soft + paczki VIP - odpalasz i zakładasz profile. Plusy szybko to wszystko ustawisz i masz gotowe linki. Minusy: każdy ma te same listy i miejscówki są bardzo zaspamowane po jakimś czasie.

Drugie rozwiązanie - kupujesz soft, w ramach softu otrzymujesz aktualizację listy. Lista też jest zaspamowana po jakimś czasie. Plusy: możesz tworzyć samemu listy (wtedy masz swoje miejscówki - mało zaspamowane), uczyć program captch tekstowych, itp. Minusy: musisz sam tworzyć listy (wiem, że dałem to w plusach, lecz dla mnie to plus, dla części osób minus - zwłaszcza początkujących) (harvest nowych miejscówek co nie jest już takie oczywiste), trudniejszy w obsłudze.

Wg mnie XNeolinks jest lepszy - ma większy potencjał.

Posiadam obydwa softy i również swego czasu Zenoposter + z pakietem VIPów pomagał mi robić Topy.

29 minut temu, MaxPan napisał:

ale Ty rozumiesz, że on ma SWOJĄ LISTĘ?

Zennoblog co mu w tym pomoże?

No tak nie doczytałem, w takim razie najlepszy na ten moment ZP i zlecenie szablonów (przy tej ilości to spora suma by się nazbierała), ewentualnie pisanie samemu ale to z kolei nie łatwe i czasochłonne (patrząc chociażby na ZB)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności