Skocz do zawartości

Liczba wyświetleń

noemi

Rekomendowane odpowiedzi

W Search Console zauważyłam, że znacząco spadła liczba wyświetleń mojej strony. Wiem, że napiszecie zaraz że przyczyn może być tysiące, ale tak na przykład? Powiem, że brak informacji o jakichś ręcznych działaniach, a z kolei średnia pozycja w wynikach wyszukiwania powoli, ale systematycznie rośnie(!). Niestety ten wzrost nie przekłada się na liczbę kliknięć - lokata podniosła się o 10 pozycji, a liczba wyświetleń spadła o 60% :(, więc de facto wejść ciągle tyle samo.

Porównaj okres gdy było mało wyświetleń z czasem gdy było dużo wyświetleń. Jak zaznaczysz tylko wyświetlenia w Search Analytics to pokaże Ci różnicę, możesz posortować od największych spadków. Zobacz jaka konkretnie fraza straciła wyświetlenia i sprawdź co się tam dzieje.

specjalista-googleads.pl - prowadzenie kampanii Google Ads (AdWords)

www.smart-seo.pl - skuteczna reklama w Google :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności