Skocz do zawartości

Polecenie "site:" - pytanie

sword

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Od niedawna posiadam stronke tj. www.twojadomena.pl

W SC zglosilem tą domenę w dwóch wariantach , z "www" i bez "www".

Zrobiłem przekierowanie 301 w pliku .htaccess na preferowaną domenę z "www". oraz ustawiłem odpowiednie opcje w SC.

Generalnie jest wszystko ok , ale sprawdzając co jakiś czas poleceniem "site:" jakie podstrony są zaindeksowane to zawsze mi zwraca wszystkie podstrony z "www" czyli dobrze , ale czasem potrafi dodać np. 2 podstrony z wersji bez "www", a następnego dnia już ich nie ma i wszystko wraca do normy. Oczywiście przekierowanie działa.

Czy to jest normalne , że google czasem dodaje (indeksuje) i po dniu odejmuje podstrony na których jest przekierowanie?

Nie ma tutaj reguły, ze pokazuje za każdym razem inne podstrony, np raz doda https://twojadomena.pl/kontakt.html i w następnym dniu już ja usunie z indeksu i po paru dniach potrafi na jeden dzień znów dodać tą samą podstronę bądź inną.

Pozdrawiam ...

Jeśli jest od początku domena ma działające przekierowanie nie ma technicznej możliwości na podwójne indeksowanie. Możliwe jednak ze przez to ze Podales z www i bez wystąpiła taka anomalia.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

To może usunąć po prostu z Google Webmaster Tools tę domenę bez www? By to coś dało?

Oczywiście przekierowanie 301 bym zostawił.

Albo pod tą zgłoszoną domenę bez "www" podać mapę witryny,ale z wersją domeny "www"? Aktualnie nie ma tam sitemap.xml.

nie rób takiego manewru,  nie opłaca się.

to co masz to wystarczy, sam piszesz że to są jakieś chwilowe "wybryki".

pytanie czy taki adres bez www działa i przekierowuje na www? jeśli nie to popraw.

Jak już bardzo bardzo chcesz coś zrobić to możesz dodać canonical z www

jak wszystko to zostaw i się tym nie przejmuj.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności