Skocz do zawartości

AntySPAMowa krucjata! (click!)

jez

Czy opisany pomysł Ci się podoba?  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy opisany pomysł Ci się podoba?

• Tak.
      11
    • Jasne. :)
      1
    • Oczywiście. :)))
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie,

Cytując rozmowę gg z jednym z uczestników tego Forum, "jako autor czegokolwiek, muszę być przygotowany i na pochwały i nagany".

Ostatniego posta nie mogę nie skomentować. Do szukaj.onet.pl został już wystosowany odpowieni mail; choć bardzo bym chciał, nie posiadam możliwości wysyłania maili z różnych części Polski, gdyby raczono sprawdzić IP, nie byłoby nieporozumień.

Na teraz trzy wytyczne odnośnie mailowych spamreportów (onet.pl i wp.pl):

- Nie wysyłajcie ich z różnych własnych kont

- Nie wysyłajcie do wp z kont wp i do onetu z kont onetu

- Nie wysyłajcie ich wielokrotnie - każdy tylko jeden raz

Pozdrawiam, J.

P.S. Michał - zgadzam się z Tobą, ale to co piszesz jest oczywiste - każdy tak czy inaczej stara się o swoją pozycję. Moja propozycja to minimalna strata czasu.

No comment....

[edit]Jeż a może ten mail powinien być w nieco grzeczniejszym tonie "pragnij zwrócić uwagę" a nie "optuj" swoich żądań.

Na teraz trzy wytyczne odnośnie mailowych spamreportów

Ja tylko dodam że taki mail nie może być anonimowy inaczej nigdy nie zostanie potraktowany poważnie.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Witam Was ponownie,

Otrzymałem właśnie maila:

Szanowny Panie, bardzo prosimy o usunięcie automatycznego wysyłania do nas maili z Pańskiej strony. Pana akcja cieszy sie sporym powodzeniem przez co nasze skrzynki zostały zaspamowane. Popieramy akcję i będziemy oczywiście wdzięczni za wszelkie sygnały o próbach oszukiwania wyników w naszej wyszukiwarce ale nie koniecznie w kilkudzisięciu egzemplarzach i identycznej treści!

Nie mam teraz czasu i muszę na kilka godzin wyjechać, dlatego proszę forumowiczów o wstrzymanie się z mailowaniem do Onetu do następnej aktualizacji strony www.zglaszanie-spamu.w.pl (noc z 13 na 14 grudnia). Sprawa z Google i WP pozostaje tak jak wcześniej. Ciekaw jestem reakcji WP - redaktor ichniejszego katalogu w przeddzień jego skomercjalizowania jasno stwierdził, że ci którzy płacą, mogą mieć w katalogu strony zawierające konwencjonalny spam...

Dziękuję za głosy poparcia i krytyki.

Pozdrawiam Was, J.

P.S. Jeżeli jest tutaj ktoś kto biegle zna angielski i mógłby mi pomóc w tłumaczeniu, proszę o PM. Strony powiązane z Bankierem jak i samego Bankiera, dodam później - nie zgłaszajcie go już, bo spamujecie moją skrzynkę... ;)

• 4 tygodnie później...

Przeglądając strony https://www.zglaszanie-spamu.w.pl/ oraz strony z zakresu site:tylkona.com gdzieś zahaczyłem o "SearchRelevancy" oraz "DeskAd Service"... czy ktoś może potwierdzić skąd pochodzą te spy'e ?

już sobie odpowiedziałem na pytanie - wchodząc na dowolną stronę z zakresu site:tylkona.com w Program Files pojawiają się katalogi: DeskAd Service oraz SearchRelevancy, oba programiki próbują się też dostać do windowsowego startupu

Na szczęście te śmieci można usunąć programem "Ad-Aware SE Personal" - do pobrania np. stąd: https://www.download.com/3000-2144-10045910...page&tag=button

tylkona.com to ponad 9 tys zindeksowanych dokumentów w google w postaci

<frameset rows="100%" FRAMEBORDER="0" BORDER="0">

<frame name="strona" noresize src="https://paparazzi.pl/enter3.php" MARGINHEIGHT="0" MARGINWIDTH="0" FRAMEBORDER="0" BORDER="0" >

<noframes>

<body>

Witamy na elementy zlaczne .TylkoNa.com</body>

</html>

...więc razem z DeskAd Service oraz SearchRelevancy chyba należy im się miejsce w "Zgłaszanie spamu"

• 3 tygodnie później...

Zestawienie linków może zostać uznane za bazę danych chronioną na podstawie przepisów prawa autorskiego. Należy zwrócić uwagę, iż art. 3 ust prawo autorskie uznaje za przedmiot ochrony bazy danych nawet jeśli nie zawierają one chronionych materiałów (utworów w rozumieniu ustawy). Następuje to gdy zestawienie odnośników jest wykonane w sposób twórczy. Na stronie o zgłaszaniu spamu ma miejsce: zestawienie linków wraz z powiązanymi danymi czyli dowodami, rozmiarami podstron i opisami.

Właściciel takiej witryny umieszczonej w zestawieniu ma prawo zażądać usunięcia z listy zgodnie z prawem. Zwłaszcza że charakter strony jest wyraźnie szkalujący ale to już inna kwestia.

Takie to już prawo i dobrze że jakieś jest.

Na miejscu niektórych osób walczących pozycjonowaniem przez content dzięki wynikom wyszukiwania, bałbym się raczej o to, bym półświadomie nie powtórzył tego.

Dla przedmówcy krótka informacja:

Nie mam w zwyczaju odpowiadania na anonimowe maile, których treść odczytuję jako pogróżki.

Nie mam teraz czasu na Akcję AntySPAMową, ale o ile dobrze mi wiadomo, z jej pomocą usunięto ok. 150 tys. stron z indeksu Google i kilka serwisów z indeksu Onet. Zaoferowano Akcji m.in. sponsoring (domena, hosting), kilkanaście osób zaoferowało chęć technicznej współpracy. Do teraz otrzymuję kilkanaście maili dziennie z opisami spamujących stron. Skończy się sesja, znów się za to wezmę.

Pozdrawiam, J.

Właściciel takiej witryny umieszczonej w zestawieniu ma prawo zażądać usunięcia z listy zgodnie z prawem.

Oczywiście miałbyś rację gdyby dane te były objęte tajemnicą np. państwową. Są to jednak dane dostępne dla każdego.

Przy okazji zasobów - pod wersję COM zastanawiam się nad dokupieniem na jakiś czas zewnętrznych zasobów, youki mógłbyś mi zdradzić z czyjej bazy korzystasz i ile kosztuje taka przyjemność?

Pakiety netsprinta np. zaczynają się od 160 zł, 700 zł i 2800 zł miesięcznie

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności