Skocz do zawartości

Zamrożone frazy całe branże

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

Czy tylko ja zauważyłem że są branże których wyniki są zamrożone? Macie jakieś wnioski dlaczego? Ewentualnie czy takie mrożone wyniki odpuszczają co jakiś czas?

Mi się wydaje że dzieje się tak ponieważ branże mocno obstawione Adwordsami i też zaspamowane dlatego tak jest.

Wyniki w google z przed 3-4 lat, strony całkowicie nie pod urządzenia mobilne, pozycjonowane SWL nie poddają się nowym mobilnym stronom z dobrym ciekawym contentem z linkami jak trzeba ;(

A może na takie mrozy przydało by się mocne pier**cie nie z ilości a z jakościowych linków??

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Znowu komuś coś zamroziło ?? Luuuudzie , ubierajcie się cieplej ! :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

teraz wystawi człowiek wódeczkę na balkon, godzinka i wchodzi jak woda. Nie ma nic gorszego od zimnych kobiet i ciepłej wódki.

Co do pytania, wydaje mi się ze obecnie algorytm jest bardziej czuły, strony stoją bo kiedyś dano im niezłe linki, obecnie taka porcja linków spowodowała by filtr, albo ignorowanie nowych linków. 

Już dawno na ten temat pisałem , że Google zamroziło wyniki  (a raczej niemalże uniemożliwiło pozycjonowanie ) .

Szlafrock próbował wbić domenę na szybkie pożyczki (nie weszła nawet do top20 ).

Ludzie z ahrefsa przeanalizowali duża baże fraz :

https://ahrefs.com/blog/how-long-does-it-take-to-rank/

To samo zrobił wspólnik - tylko że na dużo mniejszej bazie słów kluczowych.

Sorry ale domeny z wiekiem <1 rok praktycznie nie pojawiają się w wynikach.

Wystarczy nawet prześledzić konkursy nutriprofits czy cashinpills - gdzie na najlatwiejsze frazy powinien być zapchany cały top10 - a nie był . Jak weszła 1 lub 2 domeny to był sukces.

Dnia 10.02.2017 o 22:20, Arkaszka napisał:

teraz wystawi człowiek wódeczkę na balkon, godzinka i wchodzi jak woda. Nie ma nic gorszego od zimnych kobiet i ciepłej wódki.

Co do pytania, wydaje mi się ze obecnie algorytm jest bardziej czuły, strony stoją bo kiedyś dano im niezłe linki, obecnie taka porcja linków spowodowała by filtr, albo ignorowanie nowych linków. 

czy mógłbyś coś więcej napisać na temat "ignorowania nowych linków"? Kiedy się tak dzieje, jakie są objawy i jak z tego wyjść? Pozdrawiam.

Na problemy z wzrokiem pomoże tylko zaufany optyk Bydgoszcz

Badanie wzroku Bydgoszcz sprawi że przejrzysz na oczy!

Dobieramy soczewki kontaktowe Bydgoszcz

Dnia 14.02.2017 o 21:03, it_management napisał:

Google zamroziło wyniki  (a raczej niemalże uniemożliwiło pozycjonowanie ) .

Jak weszła 1 lub 2 domeny to był sukces.

To są te wyniki zamrożone czy nie są? Jak są to chyba nie powinno nic wejść a skoro weszło to znaczy, że da się wbić...

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

A ja odnoszę wrażenie, że algo zaczyna działać na zasadzie różnicowania jakby branż i z całą pewnością działa inaczej w tabsach a inaczej np w bieliźnie . 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Moim zdaniem google zwiększyło znaczenie innych czynników w układaniu rankingu.

Branże afiliacyjne to nie wszystkie branże w internecie. Być może na afiliacje założyli czulszy bezpiecznik tak jak na linki.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności