Skocz do zawartości

Zamrożone frazy całe branże

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
11 minut temu, it_management napisał:

Proszę bardzo podajcie dowolną inną branże to sprawdzimy wiek domen w topach.

Z Twojej branży tabletek.

Fraza "tabletki na odchudzanie" domena zarejestrowana w sierpniu ubiegłego roku. Wiem, powiesz, że to ta jedna na 100. Jednak tak nie jest. To jest problem linków prowadzących do domen i ich jakości. Napisałem wcześniej, że google na linki założyło czulszy bezpiecznik. Tak jest, jednak nie wszyscy to rozumieją.

Niedawno robiłem domenę z branży OZE weszła jak w masło na pierwszą stronę. Pewnie, konkurencja mniejsza niż tabsy. :D

E.

Problem z afiliacjami jest taki, że każdy kto rozpoczął przygodę z pozycjonowaniem wchodził zaraz w afiliacje ponieważ to były w miarę łatwe pieniądze. Wystarczyło zainwestować w automaty i miałeś topy i kasę. Teraz gdy google zmodernizowało algorytm dla afiliantów zaczyna się problem. Niektórzy kupili na raty drogie bryki i jest problem ze spłatą. Jednym słowem łamie się model biznesowy.  Ci co głębiej siedzą w SEO a nie w pozycjonowaniu nie mają problemów. Taka jest różnica między SEO a pozycjonowaniem. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

19 minut temu, it_management napisał:

to sprawdzimy wiek domen w topach.

Ale co ma wiek domeny ? Chyba wiadomo, że aby wprowadzić domenę na stabilne topy potrzeba minimum roku. Co to ma wspólnego z zamrożeniem ?? 

To nie jest kwestia tych wydumanych mrozów ale braków umiejętności i złudnego przekonania , że nadal jest jak kiedyś i każdą domenę wbije się w miesiąc ... Teraz szybko to tylko głupie dzieci się robi ... Nie na darmo się mówi iż "cierpliwość jest cnotą" :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

11 minut temu, SzlafRock napisał:

Niedawno robiłem

Niedawno to ja wielbłąda w garażu trzymałem....

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że guru i znafce forumowego pod pseudonimem @SzlafRock, który pozjadał wszystkie rozumy a o zamiarach google wie już pół roku wcześniej zanim oni sami na to wpadną widać tylko na tym forum, bo w serpach to nawet inny specmen w swoim fachu, niejaki @Szerlock by go nie znalazł.

1 minutę temu, Beerbant napisał:

potrzeba minimum roku

:o

Tzn co najmniej roku płacenia solidnego abonamentu a później... sorry, niestety się nie udało :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

3 minuty temu, blake napisał:

Niedawno to ja wielbłąda w garażu trzymałem.

Nie interesują mnie Twoje preferencje seksualne.

4 minuty temu, blake napisał:

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że guru i znafce forumowego pod pseudonimem @SzlafRock, który pozjadał wszystkie rozumy a o zamiarach google

Jak to mówią: uderz w stół a nożyce sie odezwą. Nie wiem czy ciebie zbulwersował przykład o aucie ale coś w tym musi być.  :) A co tam Panie kolego z zielonym jęczmieniem, dalej w topy nie można wejść? Frazy niedobre google zamroziło?  :D

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Teraz, SzlafRock napisał:

A co tam Panie kolego

Ty rzeczywiście jesteś jakiś niedo....y. Przed chwilą o tabletkach na odchudzanie pisałeś... sprawdzałeś te topy w ciągu ostatniego miesiąca czy dzisiaj pierwszy raz w życiu zobaczyłeś? A może ślepy jesteś? Już mnie nic nie zdziwi...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Pierwsze efekty są znacznie wcześniej, jakbyś nie zauważył pisałem o stabilnych pozycjach. Jakoś więcej przykładów jest w SEO na brak stabilnych efektów (przy konkurencyjnych frazach) w przypadku firm rozliczających się "za pozycje" . Firmy te bazują głównie na wciskaniu fraz z minimalnym ruchem albo takich z (_!_) wziętych ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

9 minut temu, blake napisał:

Ty rzeczywiście jesteś

Nie mam zamiaru z Tobą toczyć jakiś forumowych wojenek. skoncentruj energię na swoje tabletkowe pozycje.

@t_management, czy już sprawdziłeś wyniki? Da sie?

1 minutę temu, SzlafRock napisał:

skoncentruj energię

vice wersja, chyba, że łapiesz jelenii tutaj na abonament to rzeczywiście... musisz przynajmniej udawać, że wszystko wiesz, potrafisz i jesteś elokwentny... szkoda tylko, że w topach tego nie potrafisz pokazać.

37 minutes ago, Beerbant said:

Ale co ma wiek domeny ? Chyba wiadomo, że aby wprowadzić domenę na stabilne topy potrzeba minimum roku. Co to ma wspólnego z zamrożeniem ?? 

To nie jest kwestia tych wydumanych mrozów ale braków umiejętności i złudnego przekonania , że nadal jest jak kiedyś i każdą domenę wbije się w miesiąc ... Teraz szybko to tylko głupie dzieci się robi ... Nie na darmo się mówi iż "cierpliwość jest cnotą" :D

Sam sobie przeczysz .

Czemu akurat rok a nie 5 lub 10 ?

W styczniu była zmiana algorytmu - skąd możesz wiedzieć , że za rok domena która teraz będziesz linkował osiągnie topy ?

Szlafrock :

Gdyby się dało ta osoba dawno miałaby więcej domen w topach a nie ma . 

1 minutę temu, it_management napisał:

Gdyby się dało

Jednak się dało czyi topy nie są zamrożone.  W kontekście większej ilości domen w topach patrz co wcześniej napisałem.

Jeśli by to ode mnie zależało to żadnej nowej domeny nie wpuściłbym w topy. Dlaczego nowe domeny mają być bardziej faworyzowane niż starsze?

5 minut temu, it_management napisał:

skąd możesz wiedzieć , że za rok domena która teraz będziesz linkował osiągnie topy

Przecież domeny, które były linkowane rok lub wcześniej są w topach.  Obecnie to nie tylko linki budują top ale i inne elementy rankingu. Chociażby SM.

11 minut temu, it_management napisał:

Czemu akurat rok a nie 5 lub 10 ?

Ano temu , bo jest to wystarczający okres aby domena nabrała mocy i zaufania. 

12 minut temu, it_management napisał:

W styczniu była zmiana algorytmu - skąd możesz wiedzieć

Ano stąd, że jeżeli coś robisz dobrze a przy okazji "pod uzyszkodnika" oraz lepiej od konkurencji to co chcesz osiągniesz. Taka zasada działa w każdej dziedzinie. 

Główne działanie algorytmu nigdy się nie zmieni, zawsze będzie chodziło o użyteczność i dostarczanie najlepszych informacji, cała reszta ma tylko wspomagać proces znalezienia tychże.

@blake a ten wielbłąd to wiela pił ???

Stare domeny wchodzą jak w masło - nawet nie trzeba mocno linkować - jak to mówią "łajt hatem i techniczym seo" zrobisz wiele ;)

Nowe domeny - tak jak IT mówił - zanim ją zrobisz jest już stara :P ale za to długi ogon wtedy nadrabia zaległości w topach :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

3 godziny temu, zgred napisał:

a ten wielbłąd to wiela pił ???

Wielbłąd jak to wielbłąd - jest AA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności