Skocz do zawartości

Szybka rozprawa z telefonicznym spamem

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Roger Anderson wkurzył się na bardzo popularne popupy udające pomoc Microsoft z  prośbą o pilny  kontakt z liną wsparcia. Przeważnie żerują na numerach premium lub wyciągają dodatkowe dane: loginy, hasła, numery kart kredytowych. 

Posiadając boty, które umieją podtrzymać konwersjację, zadzoenił nimi pod podany numer  po zmasoanych kampania na początek 100 połączeń z 20 linni, później 500 także z 200, numer został wyłączony.

Całość zajęła niecałą godzinę. Planuje uruchomienie bezpłatnego serwisu gdzie będzie można zgłaszać tego typu numery.  Tak na prawdę to można dość szybko prawie każdą infolinię zablokować. 

Więcej 

https://www.businessinsider.com/telecom-guy-uses-bots-to-foil-microsoft-support-scammers-2017-2?IR=T

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

genialne,

w Polsce jeszcze taki SCAM nie jest, aż tak rozpowszechniony jak w Stanach, ale znając życie to do nas też to przyjdzie... pewnie "szybciej niż później", a wtedy przydałaby się taka armia botów,

polecam przesłuchać jak niektóre niemoty z call center dają się wkręcać:

swoją drogą to dzwonią ostatnio do mnie z Ohio o różnych porach dnia i nocy i proponują pomoc w zakupie akcji :D jak wpisałem nr google, to widzę, że walą ostro na całą Europę

antydeska.pl - drewniana elewacja bez impregnacji i konserwacji, :o  a jeśli szukasz modnych i stylowych butów to polecam sklep: brooman.pl

No cóż, każdy kto prowadzi działalność musi się na co dzień zmagać z takimi nachalnymi telefonami. Ostatnio hitem są chyba jakieś domy maklerskie, o których informacji nie sposób nigdzie znaleźć. A co do tej appki, to korzystałem tylko ze strony. Dzięki gmod, bo do tej pory dodawałem do numerów spamu, ale oczywiście najpierw musiałem z nimi porozmawiać, teraz nie będę musiał. 

A co do tych botów, nie wiem czy to dobre, zazwyczaj Ci konsultanci mają premie za długie rozmowy, także lepiej chyba od razu się rozłączać.

@up

przeczytaj artykuł z linka w pierwszym poście,

na najgorszych scamerów wysyła całą armię botów (np500 połączeń z 20 niezależnych kanałów) co skutkowało całkowitym wyłączeniem numeru telefonicznego z którego dzwonili "konsultanci", więc raczej to było skuteczne :D premie może były, ale na pewni nie za konwersję :D

antydeska.pl - drewniana elewacja bez impregnacji i konserwacji, :o  a jeśli szukasz modnych i stylowych butów to polecam sklep: brooman.pl

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności