Skocz do zawartości

google i flash :)

truvati

Rekomendowane odpowiedzi

witam, to ze google czyta flasha już przewineło się po forum, nie wiem czy ktoś juz pokazywał takie oto zjawisko jak zaideksowany flash:

googielflash.gif

średnio trochę bo nie mogę pokazać adresu strony... ale jest :) nawet do linka zamieszczonego w aplikacji się dobrał bez problemu :)

jeżeli już było to do kosza proszę

brak sygnatury

Kiedyś przez przypadek zobaczyłem link do starej subdomeny do której prowadził link we flashu, znalazłem go właśnie w google poprzez komendę link:subdomena.domena.pl, zajrzałem do tego konkretnego pliku .swf czyli subdomena.domena.pl/plik.swf i oprócz oczywiście wielu dziwnych znaczków był normalny w tym pliku kod html <a href= itd. a więc wniosek że program do flasha którego użyjesz może robić to właśnie taką metodą, dodam jeszcze że ten plik był wykonany programem KoolMovies.

Płatny katalog stron: www.masterweb.pl

Dobry katalog stron: www.kataloog.org

SEO-Domena na sprzedaż 7000 brutto, faktura VAT: www.seozilla.pl

• 1 rok później...
ja raz widzialem i nawet wkleilem linka jak yahoo zaindeksowalo flasha - w kopii byly wszystkie bajty pliku jakby byl otwarty w notatniku :) ale to byl blad - pozniej to juz zniknelo :]

To raczej by wskazywalo na jakis blad mime konfiguracji twojego serwera albo cos w tym stylu :)

Tutaj bedzie sygnaturka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności