Skocz do zawartości

Problem z dalszym pozycjonowaniem

Milosz90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakiś czas temu rozpocząłem pozycjonowanie strony i do pewnego momentu szło całkiem nieźle. Teraz niestety mimo dalszych działań pozycje albo stoją w miejscu, albo spadają o parę pozycji i po kilku dniach wracają na poprzednie.

Stronę mam zoptymalizowaną, treści na stronie z frazami też jest sporo, google speed test pokazuje wyniki na komputerze 90 na wersji mobilnej 86.  Strona zrobiona jest na najnowszej  wersji Joomli. W htaccess mam zrobione przekierowanie z bez www na www + kompresja. Serwer php posiada najwyższą wersję php 7.  Z działań jakie do tej pory zrobiłem to:

- zaplecza

- blogi

- płatne, dobrej jakości katalogi

- profile

- fora

Co ciekawe frazy nie chcą się ruszyć zarówno jak i lokalne jak i ogólne. Lokalne frazy gdzie konkurencja jest dużo mniejsza niż przy ogólnych, są lepiej wypozycjonowane niż te lokalne.

Linki do utworzonych blogów umieszczałem na tematycznych forach i innych tematycznych blogach.

Czy mógłbym prosić o jakąś podpowiedź co jeszcze można zrobić aby, to chociaż trochę ruszyło?

Z góry dziękuje.  

Problem może leżeć w złym profilu linków, między innymi tak jak wyżej, za duży % anchorów itp.

Ale z tego co piszesz do tej pory rankowało, a teraz coś słabo efektami. Może być to związane z tym, że obecnie znowu coś algo miesza dosyć mocno, najlepiej odczekaj trochę i potestuj w tym czasie te linki na testowych domenach.

Ok, wprowadzę te zmiany i zobaczę, czy będzie jakiś efekt. Odnośnie tych linków, to bardzo dobra uwaga, bo praktycznie mam same anchory. Teraz to bardziej zróżnicuje.

Planuje jeszcze zakup punktów do e-weblinka. Mam pytanie, czy z swl, lepiej linkować linkami stałymi do strony czy rotacyjnymi do zaplecza? Co w ogóle sądzicie o adder od e-weblink? Czy warto dodawać tam wpisy?

e-weblinkiem raczej w zaplecze, zarówno rotacyjnymi jak i stałymi linkami z e-weblinka możesz wzmocnić zaplecze

linkować bezpośrednio docelową przy obecnym algo rotacją nie polecam

milosz widzę bardzo pragniesz pisać w dziale https://www.forum.optymalizacja.com/forum/80-filtry-bany-itp  zacznij od spokojnego zdobywania dobrych linków, odpowiedniej ich różnorodności, na SWL przyjdzie jeszcze czas

Nie opieraj swojego linkowania o swle jako podstawę bo to się może źle skończyć. Zadbaj o linki tak by profil anchorów był zróżnicowany z nastawieniem na takie linki bez fraz jako przeważające tj. na adres jako anchor. Takie linki najlepiej zdobyć z publicznych miejscówek typu fora, blogi, jakieś artykuły sponsorowane też mogą być. Natomiast linki z frazami tylko z zaplecza o jakim wspomniałeś w pierwszym poście - dzięki temu będziesz miał nad nimi kontrolę (ich w ogóle istnieniem oraz ilością).

Dodatkowo jeśli masz wybitny problem z ruszeniem jakiejś frazy która nie wydaje się być trudna zerknij na stopień nasycenia treści nią - jeśli będzie znacznie przeważać to algo szybko na to reaguje i strona zjeżdża w pozycjach szybko.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Nofollow ma dyskusyjny wpływ na serpy ale trochę takich linków z tym atrybutem dla urozmaicenia profilu na pewno nie zaszkodzi. Forum oceniaj po prostu po aktywności, czy żyje, czy nie ma tam spamu na potęgę i ew czy liczba użytkowników nie jest tam jakaś kosmiczna (czyt nabita automatami). Ale to w gruncie i tak link dla urozmaicenia, a także po jakimś czasie może zniknąć.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

- zaplecza

- blogi

- płatne, dobrej jakości katalogi

- profile

- fora

Wszystko fajnie, możesz jeszcze te linki dopalić, z tą tematycznością to trochę taki mit, Ogólnie szedłbym w kierunku własnego zaplecza

Pozycjonowanie Kraków - LinkJuice.pl

Wojciech Matuła, tel. 721 376 407

indeks parp 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności