Skocz do zawartości

Seo-Host.pl - 502 Bad Gateway

M@k

Rekomendowane odpowiedzi

Szanuję również Twoją wiedzę @MaxPan i z pewnością tematyka pobocznie omawiana, a związana z botami itd ... jest znacznie szersza niż ja to ująłem :)

Ja nawet wiem kto pisał tak, że coś było winą WP czy Joomli ... ale pominę bo nie chcę wskazywać. Obaj wiemy o jaki hosting chodziło :)

Ale u nich to zjawisko było permanentne (pewnie nadal jest) i z innych przyczyn niż u nas :) Duża różnica.

Oczywistością jest, że to nie jest akceptowalne :)

TO podaj jak młode?

Musiałbym sprawdzać dokładnie ale strzelę na szybko że okolice lata 2016.

@M@k ... ja napisałem po prostu uczciwie prawdę.

Ani jedno moje słowo wcześniej napisane nie jest niezgodne z prawdą.

Przecież nie wymyśliłem jak to określiłeś "mega syatemu" tu na forum dziś ... to są prace prowadzone od ponad roku. Od około lata 2016 jest to zjawisko reloadu ... to nie są wymysły, tym bardziej, że niebawem udowodnię to wdrożeniem ... i będzie jasne, że nie zrobiliśmy tego zaczynając od dziś na bazie tego wątku :)

Nie broniłem też tego, że jest w porządku, bo to nie jest w porządku.

Dyskutować można o wadze problemu, matematyce i wpływach ale niezależnie od tego - będzie to wyeliminowane bo tak być nie może.

I to jest główna pointa tematu.

Najszybszy Hosting NVMe i domeny w najniższych cenach: SeoHost.pl

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
11 minut temu, Seo-Host.pl napisał:

Musiałbym sprawdzać dokładnie ale strzelę na szybko że okolice lata 2016.

Wiesz że dużo wcześniej to raz. A dwa załóżmy niech ci będzie pól roku już jest lipa, jeszcze pól roku będzie, czyli przeszło rok. 

Czyli przeszło rok strony są traktowane po macoszemu aby było lepiej? Sorry ale jestem po inżynierii systemów informatycznych. Chciałbym zobaczyć wasz mega system tworzymy przez rok. To będzie numer jednen po polskim rynku. Oczywiście bez aluzji możne tak będzie. Czekam. Na razie czekam, aby normalnie strony działy.

Myślę, że dam radę sprawdzić dokładniej ale to w ciągu dnia.

Czy system można nazwać mega ... nie wiem :)

Jest przede wszystkim optymalizowany na dużą skalę (użytkowników, domen, IP), stąd więcej pracy.

Nie zawiedziemy z pewnością :)

Osobiście z przyjemnością w tym wątku poinformuję, że tego zjawiska już nie ma.

Później przedstawię naszą nową ofertę :)

Pozdrawiam.

Osobiście z przyjemnością w tym wątku poinformuję, że tego zjawiska już nie ma.

I to jest doskonale podsumowanie tematy. 

Ja uważam, że dobra firme poznaje się nie po tym czy są problemy, bo problemy są w każdej ( tylko większość zwala to na użytkowników),a po tym jak te problemu rozwiązują.

Ja uważam, że dobra firme poznaje się nie po tym czy są problemy, bo problemy są w każdej ( tylko większość zwala to na użytkowników),a po tym jak te problemu rozwiązują.

Oj tak ... :)

I tak samo poznaje się sprzedawców nie po tym jak sprzedają ... ale jak załatwiają reklamacje.

Dwie złote zasady.

Pozostajemy w kontakcie.

Nie mam nic osobistego ani do firmy, ani osoby która wypowiada się w jej imieniu ale w Twoim poście rażą okropnie dwie rzeczy. Raz, że wyrażasz się negatywnie o konkurencji (linux.pl), a dwa stwierdzenie, że tylko u Was jest tylu klientów i tyle usług, co podejrzewam, że nie koniecznie jest prawdą. Moja rada na przyszłość skupcie się na sobie i tym, co wy możecie zrobić dla klienta, bez niepotrzebnych przytyków w stronę innych firm.

Pad, nie pad jeśli ktoś płaci za usługę to powinna mu ona działać. Czy przed zakupem, klienci np. na stronie są informowani że co jakiś czas na kilka sekund/minut nie będzie możliwe wejście na ich stronę?

Potraktujcie mój post jako neutralny, po prostu tak wg mnie to wygląda dla osoby postronnej. Osobiście życzę Wam jak najszybszego rozwiązania problemu i mnóstwa zadowolonych klientów.

Tak wiem ... jak napisałem to potem pożałowałem, że za dużo napisałem na temat konkurencji, mimo że to obiektywna prawda, ale jednak etyka biznesowa się odezwała mimo wszystko.

Postaram się bardziej pilnować na przyszłość.

Co do ilości wymienionych w którymś z postów .... powinienem wszędzie zacząć zdania od "może" ...  bo to były moje gdybania, a pewnie zbyt pewnikowo zabrzmiały ...  jeśli uraziło to przepraszam ... bo moim zamiarem nie jest tu urażać kogokolwiek.

Incydenty tu opisywane absolutnie nie naruszają SLA, więc tym też nie straszymy.

Poza tym ta dyskusja tu znacząca przyczyni się do wzrostu dynamiki zakończenia prac i zamknięcia tematu.

Pozdrawiam.

• 5 miesięcy temu...
Dnia 16.02.2017 o 09:50, Seo-Host.pl napisał:

Tak wiem ... jak napisałem to potem pożałowałem, że za dużo napisałem na temat konkurencji, mimo że to obiektywna prawda, ale jednak etyka biznesowa się odezwała mimo wszystko.

Obiektywna prawda jest taka, że moje precle mają Nie udało się znaleźć adresu DNS serwera. Od wczoraj.

Eksperyment Discover.pl

Witam.

Rozumiem, że forum to jest miejsce zgłoszeń problemów, które wcale nie muszą leżeć po naszej stronie ... i pewnie tym razem nie leżą bo nie widzę niczego niepokojącego na monitoringu ... ale to nie przeszkadza w pisaniu negatywów BEZ sensu i niezasłużenie na forum publicznym, prawda?

Proszę napisać normalne zgłoszenie na bok@seohost.pl, sprawdzimy co się dzieje i pomożemy jak zawsze i jak wszystkim ... szybko i sprawnie.

Widzę, że chyba było zgłoszenie i wszystko działa ... i pewnie działało, tylko DNS pewnie się odświeżał albo w cache coś zostało ...

Odświeżenie się DNS to nie powód do pisania negatywów na forum.

W każdym razie wszystko działa i działało też w momencie zgłoszenia.

Temat do zamknięcia.

Kolejność zdarzeń:

- Przerżnięty termin płatności hostingu - nie działa

- Zapłacone - działa

- Po dwóch dniach - nie działa, problem z DNS

- Na drugi dzień po zauważeniu usterki - zgłaszam gdzie się da - "u mnie działa", czyli okazuje się że nie działa na moim IP, na żadnym z moich komputerów

- Podaje swoje IP - za kilka godzin - działa

Być może zareagowałem zbyt nerwowo, za co przepraszam. Na drugi raz poproszę dostawcę internetu o zmianę IP. :)

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności