Skocz do zawartości

Domeny z historią do zaplecza

Sowr

Rekomendowane odpowiedzi

Prowadzę mały sklep internetowy i zajmuje się jego promocją. Chcę założyć kilka blogów do wzmocnienia domeny głównej. Przejąłem kilka starych domen przez aftermarket, są w miarę mocne i mają dobry profil linków. Jedyny problem to tematyczność, mój sklep działa w branży ekologicznej żywności. Domeny są z zupełnie innych branż, cześć backlinków jest brandowa a cześć to słowa kluczowe z danej branży. Jaki efekt przyniesie postawienie bloga o zdrowej żywności na takiej domenie ? Przykładowa domena posiada backlinki z około 120 domen i ma profil TR 25 CF 30

A niby jakie znaczenie ma kilka tygodni, kupiłem parę domen których nie było w sieci ponad rok postawiłem WP i dodałem jakąś treść, po paru tygodniach stronki w większości skoczyły w topy na które były wcześniej linkowane,  fakt ze hasła mało komercyjne ale zawsze.

Dnia 16.02.2017 o 14:38, Sowr napisał:

Prowadzę mały sklep internetowy i zajmuje się jego promocją. Chcę założyć kilka blogów do wzmocnienia domeny głównej. Przejąłem kilka starych domen przez aftermarket, są w miarę mocne i mają dobry profil linków. Jedyny problem to tematyczność, mój sklep działa w branży ekologicznej żywności. Domeny są z zupełnie innych branż, cześć backlinków jest brandowa a cześć to słowa kluczowe z danej branży. Jaki efekt przyniesie postawienie bloga o zdrowej żywności na takiej domenie ? Przykładowa domena posiada backlinki z około 120 domen i ma profil TR 25 CF 30

Tego dowiesz się dopiero jak to zrobić, przecież każdy przypadek jest inny. 

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

Godzinę temu, kurilek napisał:

Mam pytanie w jaki sposób można przejąć domenę, aby dalej posiadała swoją wartość i wszystkie backlinki ? I czy mógłbym na niej postawić całkowicie inny portal bez utraty wartości ?

szkoda ze nikt Ci nie odpowiedzial bo tez jestem ciekawa zasad kupowania silnych domen. Ale czy nie tracą swojej "jakości"?

9 godzin temu, kurilek napisał:

Mam pytanie w jaki sposób można przejąć domenę, aby dalej posiadała swoją wartość i wszystkie backlinki ? I czy mógłbym na niej postawić całkowicie inny portal bez utraty wartości ?

Normalnie, kupujesz i rejestrujesz domenę, linki które już były do niej utworzone są nadal zliczane. Sprawdzasz do której wersji strony prowadziło więcej linków (www lub bez www) i stawiasz domenę w wersji, która ma więcej odnośników. Jeśli były jakieś podstrony mocniej podlinkowane to możesz spróbować je odtworzyć. Linki do domeny możesz sprawdzić np. w ahrefs.com

Pozycjonowanie Kraków - LinkJuice.pl

Wojciech Matuła, tel. 721 376 407

indeks parp 

tracą jakość bo tracą treść, domeny są silne bo miały postawiony silny serwis, podlinkowany wewnętrznie itd, nie odbudujesz serwisu dodając kilka artykułów pisanych za 1zł/1000zz. Kupujesz normalnie, podobaja ci sie linki, ryzykujesz 9,90 :).

Dnia 21.02.2017 o 23:12, kurilek napisał:

Jak postawisz zupełnie inne portale, to jak ma być moc starych lików, jeżeli masz cały content inny.

Dnia 21.02.2017 o 23:12, kurilek napisał:

Jeśli chcesz, żeby domena byał bez utraty wartości sprawa jest bajecznie prosta - kup działający portal :)

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności