Skocz do zawartości

Pomocy ! Pozycjonowanie strony. Próbowałem już wszystkiego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie, rok temu postawiłem sobie cel wy pozycjonować stronę kalkulatorprocentowy.pl na 1 miejsce. Udało mi się wbić na 3 miejsce maksymalnie. Ostatnio spadłem na 5, 6 miejsce na hasło kalkulator procentowy w Google. Próbowałem już wszystkiego robiłem tysiące audytów strony zlecałem pisanie artykułów. Ulepszałem kod specjalnie dla google żeby był przyjaźniejszy i nic. Nie mogę wbić się na 1 miejsce nie wiem jedyne czego mi chyba brakuje to linkowania do strony ale nie wiem czy to ważne jeszcze dzisiaj bo google w 2012 roku to nie to samo co 2017 :)  Nie mam też tak dużo polubień w socialmedia. Te 2 rzeczy wydaja mi się że mogą być przyczyną, ale się nie znam. Może artykuł sponsorowany z linkiem na jakiejś innej stronie ? Pomóżcie przeanalizujcie moją stronę, dajcie porady co zmienić. Co robię źle. Dzięki :)

@winnetou1995 fajna i sympatyczna prosta strona, sporo treści i nawet blog jest :)

Twój problem prawdopodobnie leży właśnie w linkowaniu. Na szybko zerknąłem w ahrefs w anchory i masz takie które nie są nawet związane z tematyką strony (może na domenie wcześniej stało coś innego?), za to nie masz takich związanych z Twoją frazą (chyba że są ukryte?). Nie wierz w propagandę, że teraz działania social media mają moc bo nie ma to przełożenia na pozycje ogromnego, raczej taki dodatek. W końcu czemu algorytm Google miałby się opierać o jakieś lajki? Linkowanie (ale takie z głową) to dalej najważniejsza siła napędowa SEO.

- zadbaj o linki do swojej strony zawierające frazę na jakiej Ci zależy ale nie wal tylko nią ściśle, raczej jej odmiany czy nawet dłuższe anchory ją zawierające

- masz fajny blog tematyczny w domenie, linkuj z niego do strony głównej w treści starając się tak też anchory dobierać jak powyżej

- uzbrój się w cierpliwość, im wyżej jesteś tym jest trudniej a na efekty trzeba czasem czekać i tygodniami ;)

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Skup się na linkowaniu zaczynając od linków wewnętrznych z odpowiednimi (czytaj różnorodnymi odmianami frazy kluczowej) anchorami 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Dnia 21.02.2017 o 17:47, winnetou1995 napisał:

Tylko skąd te linki wziąć ? Polecacie coś ? Na allegro opłaca się kupowac ? (chyba nie).

Jest pełno sposobów do kupienia linków, każdej jakości.

Na tą frazę nie musisz kupować, po prostu się rozejrzyj i w darmowych miejscówkach zostaw linki.

@winnetou1995 korzystaj z miejsc, gdzie można dodać wpis z linkiem. Jest wiele takich miejscówek. Są różne platformy które umożliwiaj publikacje (WhitePress itp)

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

Zapłać pozycjonerowi, niech Ci zrobi adekwatną taryfę na te i inne frazy; podpisz umowę.

Podziel się kasą.

Inaczej takie pisanie "porad jak pozycjonować" przypomina trochę szewca, który mówi jak wyciąć skórę ze świni, wygarbować ją, potem z kauczuku jak wytopić podeszwę, uszyć cholewkę i połączyć to ze sobą. Same proste rzeczy... dla specjalisty.

Pytanie, kupujesz buty w sklepie czy idziesz z dzidą polować na świnię?

Kupowanie linków na pałę i samodzielne pozycjonowanie jest tak samo "proste". Na 100% nic nie wiesz ocb.

Jeśli nie masz strategii pozycjonowania, nie wiesz co się stanie jeśli kupisz taki-czy-inny zestaw linków, jak to połączyć z optymalizacją na stronie, zdywersyfikować i inne rzeczy poukładać, zepsujesz sobie tylko robotę. Zarobisz filtr za "tanie kupione linki", za to jest kara od Google i na tym się to skończy że wylecisz na gorsze pozycje.

Uważaj po prostu co robisz, bo masz dobrze umiejscowioną stronę w tej chwili i głupie pomysły mogą Ci zaszkodzić.

O linkach z Allegro zapomnij. Znajdź kilka wartościowych katalogów (np. z listy Cezzy'ego). Dywersyfikuj anchory i koniecznie każdy opis unikalny. Nie przegnij z % linków dofollow. Dodaj kilka linków (zawsze pod innym nickiem, innym adresem e-mail jeśli wymagane) w postaci adresu www do komentarzy i for dyskusyjnych (powinny to być linki nofollow) - dodane komentarze i wpisy na forach powinny być w tematycznych rozmowach, gdzie będzie przewijać się słowo kalkulator i/lub kalkulator procentowy. Zadbaj o przemyślane linkowanie wewnętrzne (koniecznie dofollow). Umieść ikonki na górze i na dole Fb, Twitter i G+. Poproś rodzinę, znajomych o polubienia, a zwłaszcza o udostępnienia (rozciągnij to w czasie, nie od razu masowo). Może warto też wprowadzić obrazek (obrazki) np. z nazwą kalkulator-procentowy.jpg, nadać im alt i title, to wzbogaci atrakcyjność dla pająków. No i bądź cierpliwy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności