Skocz do zawartości

Czy jakieś linki jeszcze w ogóle działają?

Mariogrom

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Czy ktoś po wiadomej wrześniowej modyfikacji algorytmu: a ) podniósł frazy które wówczas mu spadły b ) wypozycjonował jakąś nowa stronę min. średniego stopnia trudności ?

A jeśli tak to czy a ) powywalał stare linki i dodał nowe - bardziej wartościowe  b ) zostawił stare ale dołożył nowych bardziej wartościowych  ?

Jakie linki waszym zdaniem są obecnie wartościowe jeśli katalogi, zapleczówki preclowe, fora, ogólnie miejsca masowego linkowania rzekomo maja być już nieefektywne ?

Dzięki za opinie i pozdrawiam.

a ) tak

b ) tak

b ) zostawił stare, dołożył nowych "mocnych"

linków

Wywalanie starych linków bądź zgłaszanie ich do DT rzadko pomaga, a w wielu przypadkach wręcz szkodzi domenie. Aby poprawić profil linków domeny należy dołożyć nowe linki.

Ważne na jakich domenach są te miejscówki, jak na "mocnych" domenach to takie linki "kopią"

Jeżeli nikt nie miałby efektów od września, to myślę, że wiele firm pozycjonerskich by padło. Oczywiście, że są efekty, w moim przypadku jest to opcja B. 

Co do wartościowych linków, darmowe lokalizacje są w większości mało efektywne. 

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

On chciał delikatnie zaznaczyć, że ma efekty i że jest mistrzem pozycjonowania :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

10 godzin temu, Red napisał:

Co do wartościowych linków, darmowe lokalizacje są w większości mało efektywne. 

Bardzo często to słyszę i czytam.

Musisz Panie nauczyć się szukać. Jakoś się to kłóci z mistrzostwem. Chyba, że mówimy (a w zasadzie nie chyba) o czasie przeszłym.

Dobrych darmowych miejscówek nadal jest (i zawsze będzie) sporo, kwestia pomysłowości.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

17 minut temu, MaxPan napisał:

Kochany jesteś. czekam na nowe "perły". Mariusz już Tobie napisal nie ma sensu dublować. Ostanie Twoje akcje "wpadam na PiO na 5 min piszę 5 postów" niestesty  nadają się do dowcipow. Tak w skrócie

No przecież trzeba bronić sprzedaży softów na forum :)

Rozumiem, że muszę przebywać na forum cały dzień tak jak ty żeby mieć prawo się w ogóle wypowiedzieć w jakimś temacie hehe - nie dzięki 

26 minut temu, Mariusz napisał:

Bardzo często to słyszę i czytam.

Musisz Panie nauczyć się szukać. Jakoś się to kłóci z mistrzostwem. Chyba, że mówimy (a w zasadzie nie chyba) o czasie przeszłym.

Dobrych darmowych miejscówek nadal jest (i zawsze będzie) sporo, kwestia pomysłowości.

to moja opinia, nie napisałem, że dobrych darmowych miejscówek nie ma, każdy wypracowuje sobie swoje metody, te które działają teraz i mają szansę działać jutro, dla mnie darmowe miejscowki w wiekszosci sa malo efektywne i nie jest to dla mnie dobry fundament pod pozycjonowanie, zgadzam się jednak z Tobą, że takie istnieją i też się da, jednak początkującym bym tej metody na pewno nie polecił

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

1 minutę temu, Red napisał:

Rozumiem, że muszę przebywać na forum cały dzień

Wystarczy wpaść z rana żeby zaspamować dział ogłoszeń. Mistrzostwo.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

7 godzin temu, Mariusz napisał:

Dla niektórych są mrozy,  nieważne skąd linkują z dobrych darmowych czy dobrych prywatnych. :D

Dlatego nie należy śmiać się i szydzić z kolegi Red gdyż jak się okazuje nie wszyscy potrafią znaleźć i wykorzystać dobre miejscówki. ;) Mrozy... 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

ostatnio spotkałem się z takim przypadkiem, gdzie klient dzwoni do mnie, bo rozmawiał z dwoma pozycjonerami i stwierdzili, że "bez dostępu do serwera ftp nic nie pozycjonuję" - na odpowiedź, że pozycje strony przecież w czołówce od kilku lat - "powiedzieli, że to się samo tak zrobiło".

Tak z doświadczenia, osoby które pozycjonują strony w czołówce nie piszą ogłoszenie na PiO, że szukają nowych klientów na 200 zł netto abonament jako plus wpisując "mistrzostwo" 2011 roku :D , nie korzystają z działu ( korzystaja z darmowych kodów) gdzie rozdają darmowe kody do katalogów,,, inne obiektywne i subiektywne oznaki..

Rozumiem, że muszę przebywać na forum cały dzień

Jasne, że nie ale Ty wpadasz na 5 min piszesz teksty jak z kiepskich obiecanek przedwyborczych ( kontent niby jest ale sensu w nim mało)

No przecież trzeba bronić sprzedaży softów na forum

Przecież korzystasz z publikera, po co Tobie co innego :D

Dobra nie ma co dyskutować o czymś czego nie rozumiesz. 

Trzymaj się cieplutko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności