Skocz do zawartości

Czy jakieś linki jeszcze w ogóle działają?

Mariogrom

Rekomendowane odpowiedzi

Mistrzostwo SEO 2011 jest dzisiaj pewnie tyle warte, co mistrzostwo Anglii Leicester z poprzedniego sezonu.

10 godzin temu, Red napisał:

to moja opinia, nie napisałem, że dobrych darmowych miejscówek nie ma, każdy wypracowuje sobie swoje metody, te które działają teraz i mają szansę działać jutro, dla mnie darmowe miejscowki w wiekszosci sa malo efektywne i nie jest to dla mnie dobry fundament pod pozycjonowanie, zgadzam się jednak z Tobą, że takie istnieją i też się da, jednak początkującym bym tej metody na pewno nie polecił

Zawsze wychodziłem z założenia, że jak jesteś początkujący to nie ma sensu inwestować w drogi sprzęt, bo to nie sprzęt, a technika ... Sugerujesz, że osoby początkujące powinny od razu pchać się w płatne narzędzia, miejscówki, listy? Niby kurde czemu?

Godzinę temu, Pyciak napisał:

Zawsze wychodziłem z założenia, że jak jesteś początkujący to nie ma sensu inwestować w drogi sprzęt, bo to nie sprzęt, a technika ... Sugerujesz, że osoby początkujące powinny od razu pchać się w płatne narzędzia, miejscówki, listy? Niby kurde czemu?

sugeruję, żeby myśleć i nie skupiać się głównie na darmowych miejscówkach ogólnodostępnych.

Często jest tak, że jak analizuję stronę osoby która szuka pozycjonowania, a do tej pory coś robiła samemu i nie ma efektu wspólnym mianownikiem jest to, że jedyne linki jakie prowadzą do strony to katalogi www (bezpłatne i płatne) oraz linki w postach na forach ogólnotematycznych. 

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

2 godziny temu, ravau napisał:

Sam sobie przeczysz, bo początkujący ma dostęp albo

- do darmowych

- albo płatnych, których sensu nie potrafi ocenić i tylko daje komuś zarobić

Tak więc nie wiem o co Ci chodzi

Chyba nie oczekujesz, że napiszę wprost przepis każdemu na to jak ja to radzę robić. Wcale nie chodzi mi o to, żeby dać komuś zarobić. Napisałem już kilka razy, że w większości ogólnodostępne miejscówki na linki nie są skuteczne (oczywiście to tylko moja opinia), a najczęściej te ogólnodostępne są darmowe. 

Czy moja wypowiedź oznaczała, że trzeba kupić linki i będzie ok? Nie. Mniej czytania artykułów, a więcej analiz i testów.

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

generalnie zgadzam się z  red-em że darmowe miejscówki są strasznie przetrzebione i dobrej miejscówki na darmowe linki nie jest prosto znaleźć. A dlaczego większość softów nadaje się najwyżej na linkowanie słabych zaplecz, albo indeksowanie, nie dlatego ze przestały działać, po prostu  miejscówki które rankowały zostały przetrzebione, zostały albo mocno zaspamowane, albo to nówki bez mocy.

Jeno nie rozumiem jednego, ale panowie chcecie za darmo osiągnąć korzyści? (ja bym chciał taką za darmo znaleźć, bez pizzy, bajery, wierszy i poezji :lol: jak kolega wspomina trudno znaleźć ;) No i nie pyka ;) a co do Maxa, to słyszałem że sprzedaje na CD Windowsa 97 na stadionie tysiąclecia (to aluzja do tych, co ich coś boli, że jedni zarabiają na czymś co ma sens i jest oryginalne niż bazować na "pomocy charytatywnej"..temu pykam jak coś w stret fightera bo mnie nie stać na nowe gry :lol: albo może dwoma zawodnikami robię tam finish na taniej kombinacji? ;) co to ma do rzeczy? Mianowicie albo korzystasz z czegoś co nowe i oryginalnie oraz nie rozpętujesz burzy wśród rekinów branży by łapać stopkę, albo kup windowsa u Maxa względnie u innych chłopaków zapłać za usługę proste? 

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

12 godzin temu, Herkules napisał:

Jeno nie rozumiem jednego, ale panowie chcecie za darmo osiągnąć korzyści? (ja bym chciał taką za darmo znaleźć, bez pizzy, bajery, wierszy i poezji :lol: jak kolega wspomina trudno znaleźć ;) No i nie pyka ;)

To nie jest trudne. Kwestia "softu" haha :)

Ja powiem tylko tyle - jeżeli trochę wiedzy masz i potrafisz kombinować to za darmo jesteś w stanie znaleźć miejscówki, wymyślić sposoby jak pozyskać linki etc. Jest to możliwe, natomiast wymaga to kombinowania i dużej ilości czasu, często niewspółmiernie dużej do wyników. Więc tutaj każdy musi sobie odpowiedzieć na pytanie - czy mam czas, żeby szukać darmowych sposobów pozyskiwania linków i czy mi się to po prostu opłaci. Jeśli tak, to spoko, jeśli uznasz, że zmarnujesz na to 10h, w trakcie których możesz zarobić 500-1000 złotych to chyba lepiej wydać 30% z tego i podeprzeć się płatnymi sposobami.

Tela w temacie.

27 minut temu, Pyciak napisał:

Jest to możliwe, natomiast wymaga to kombinowania i dużej ilości czasu, często niewspółmiernie dużej do wyników

Szukać darmowych miejscówek to możesz sobie robić jak pozycjonujesz frazy typu "wypas owiec w Bieszczadach".  Gdy potrzebny jest stabilny efekt na już, stosujesz inne możliwości linkowania. 

W chwili obecnej darmowe miejscówki do duże ryzyko.  No ale przy przykładowej fazie jest to bez znaczenia. ;)

E.

To są różne poziomy pozycjonowania. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zgadzam się, ale autor tego tematu napisał, że nie chodzi o jakieś mega ciężkie frazy. Przeanalizuj mój post - wyraźnie daję do zrozumienia, że jasne - można, ale jak to ma być projekt komercyjny, na którym chcesz zarabiać no to sorry, ale jednak trzeba sięgnąć do kieszeni.

Jeśli tak, to spoko, jeśli uznasz, że zmarnujesz na to 10h, w trakcie których możesz zarobić 500-1000 złotych to chyba lepiej wydać 30% z tego i podeprzeć się płatnymi sposobami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności