Skocz do zawartości

Godziny otwarcia a pozycja strony w mapach

piotrr

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stronę w firmową dobrze wypozycjonowaną w mapkach i widnieją godziny otwarcia. Szkopuł w tym, że działam trochę w terenie trochę na miejscu, bo są to usługi. Godziny otwarcia to tak naprawdę godziny, w których pracuję i jestem pod telefonem. Niestety wielu ludzi nie wchodzi na stronę, nie dzwoni tylko jak widzą zwłaszcza w telefonie otwarte to uderzają na miejsce ;) Teraz moje pytanie czy godziny otwarcia mają jakiś wpływ na pojawianie się wyżej niżej jeśli chodzi o wyszukiwanie? Czy przez wyłączenie tych godzin moja strona może być gorzej potraktowana ? Szczerze powiedziawszy dla mnie najlepiej byłoby je wyłączyć wtedy ktoś wejdzie na stronę i doczyta co i jak lub przedzwoni.

Coś kiedyś słyszałem na Hangouce Johna Mullera, że jak szukasz sobie gdzieś na mieście na smartphone restauracje, to Google może Ci wyświetlić te które są blisko Ciebie i które są otwarte. Więc godziny otwarcia mogą mieć wpływ ale to raczej kwestia personalizacji wyników, a nie bezwzględnej pozycji.

specjalista-googleads.pl - prowadzenie kampanii Google Ads (AdWords)

www.smart-seo.pl - skuteczna reklama w Google :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności