Skocz do zawartości

Spadek po 2 latach wysokich pozycji

cheesy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od dwoch lat prowadze serwis agroturystyczny https://www.agrowypoczynek.pl

Swego czasu bylem w miare aktywnym uczestnikiem tego forum (pozniej jak to zwykle bywa zaczelo brakowac czasu). Dzieki inforacjom stad zaczerpnietym w stosunkowo niewielkim okresie udalo mi sie strone wypozycjonowac w Google na wysokien 4 pozycji na haslo agroturystyka.

Pozniej pozycja ta sie wahala pomiedzy 3, a 6, ale nigdy nie bylo gorzej (raz byla tzw. krwawa niedziela - na 1,5 miesiaca wypadlem z G, ale pozniej wrocilem na swoje miejsce).

Od jakis dwoch miesiecy witryna systematycznie spada, az osiagnela dno (tak uwazam) - 17-18 pozycja.

Trzeba sie wziac do roboty :)

Co moze byc przyczyna?

1) Na pierwszy ogien wydaje mi sie, ze brak linkow - poznikaly ze stron partnerskich, ew. stracily na znaczeniu. I tym zamierzam sie zajac (wymiana, allegro itp.)

2) Ale moze cos jeszcze? Tak jak pisalem wyzej przez ok. 12-16 m-cy nie uczestniczylem w forum i nie jestem w temacie. Moze przez ten czas wyniklo cos nowego w swiecie SEO? Moze juz nie H1 jest najwazniejsze , a cos innego, czego w moim kodzie nie ma...? W wynikach Google widze, ze w description w zasadzie wszystkich stron haslo "agroturystyka" pojawia sie kilkakrotnie. Ja tego nie zrobilem obawiajac sie bana, ale moze warto by bylo i to by pomoglo...?

Prosze o wszelkie komentarze i sugestie, za ktore z gory dziekuje. wierze, ze tak jak 1,5 roku temu przy Waszej pomocy przywroce moja witryne na swoje miejsce!

P.S. WOnet i WP nigdy nie wywindowala sie na miejsce w pierwszej 10...?

Pozdrawiam!

Cheesy

Co moze byc przyczyna?

Wydaje mi się że konkurencja się pojawiła. Agroturystyka nabiera w Polsce popularności i to ma odzwierciedelenie w konkurencyjności frazy.

A co z tym zrobić?

Chyba lepszego sposobu niż systemtyczne zodbywanie linków to nikt nie wymyślił.

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Marcin nie ma co się zastanawiać, zobacz kto jest przed Tobą, po ile linków ma Twoja konkurencja, podczas gdy ty spałeś konkurencja obrosła zapleczem. Przed Tobą jest Comweb, inni dopalają się blisko 200-700 linkami (widać likora i inne), z czego Twoje 23 Backlinks to zaczyna być już mało. Poza tym popatrz na pierwsze strony, już praktycznie spamerka. Teksty promocyjne w kolorze tła, itp. Black SEO Cię zjadło :)

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Przyznaje kiedys bylo latwiej na ta fraze momentami bylem na 4-5 pozycji obecnie jestem na 1 stronie ale przy koncowce:) konkurencja jest coraz wieksza trudno konkurowac pojedyncza strona z portalami ale jakos sobie daje rade.

Branza turystyczna staje sie coraz trudniejsza rok temu wystarczylo 50 linkow zeby byc w top 10 dzisiaj przy BL 6 tys w msn jest ciezko aby cos wyciagnac.

Jesli chcesz poprawic rezultaty pozostaje Ci tylko wymiana z serwisami o tej samej tematyce z dobrym PR

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

Marcin nie ma co się zastanawiać, zobacz kto jest przed Tobą, po ile linków ma Twoja konkurencja, podczas gdy ty spałeś konkurencja obrosła zapleczem. Przed Tobą jest Comweb, inni dopalają się blisko 200-700 linkami (widać likora i inne), z czego Twoje 23 Backlinks to zaczyna być już mało. Poza tym popatrz na pierwsze strony, już praktycznie spamerka. Teksty promocyjne w kolorze tła, itp. Black SEO Cię zjadło :)

Jak popatrzylem, to faktycznie niektorzy maja po kilkaset linkow, ale nektorzy mniej niz ja, a sa wyzej...

Co do Linkora i innych temu podobnych... Kiedys opinia byla taka, ze moze to byc traktowane jako spam i lepiej tego unikac... Jak to wyglada teraz? Czy jest legalne i co najwazniejsze skuteczne? A jak tak to ktory system polecacie?

I jak jest z tym powtarzaniem keywords czy fraz w description czy w tresci strony? Legalne? Pomocne?

ale nektorzy mniej niz ja, a sa wyzej...

Nie liczy sie ilosć ale jakość.

Co do Linkora i innych temu podobnych... Kiedys opinia byla taka, ze moze to (...) A jak tak to ktory system polecacie?

Zdania są podzielono bylo już wiele zadawanych podobnych pytań i niegdy nie było jednoznacznej odpowiedzi, poszukaj...

Moje zdanie jest takie systemow mozna uzywac ale z głową, i nie opłaca sie pozycjonowac tylko samymi syteami lepiej budowac swoje zaplecze.

I jak jest z tym powtarzaniem keywords czy fraz w description czy w tresci strony? Legalne? Pomocne?

czytałes w dziale test odnosnie meta, z testów komus tam wyszło że meta strony nie maja już większego znaczenia. Oczywioscie strone mozna nasycić słowami kluczowymi ale bez przesady, a co do legalnosci to juz samo pozycjonowanie nie jest legalne bo to sztuczne podnoszenie pozycji i dzialania przciwko algorytmowi wyszukiwarki.

Jak popatrzylem, to faktycznie niektorzy maja po kilkaset linkow, ale nektorzy mniej niz ja, a sa wyzej...

Też myśle, że dopadła cię konkurencja, spokojnie jak byłeś tak długo wysoko to IMOH będzie Ci łatwiej wrócić a tymbardzije utrzymać wysokie pozycje.

Mniej linków....moża aPR ?

.......jako spam i lepiej tego unikac... Jak to wyglada teraz? Czy jest legalne i co najwazniejsze skuteczne? A jak tak to ktory system polecacie?

Nie polece Ci systemu tylko napiszę, że na razie przeważnie są mniej lub bardziej są skuteczne skuteczne

powtarzaj do ile chcesz i do woli to nie gra roli.

Ja Ci proponuję byś zrobił powiedzmy 10-20 stronek o Twojej tematyce, je wrzucił do systemów i jakiś katalogów a z nich dał linki do siebie.......

edit: NewGame.pl był szybszy :)

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Jesli chcesz poprawic rezultaty pozostaje Ci tylko wymiana z serwisami o tej samej tematyce z dobrym PR

Nie wydaje mi się, że tylko to pozostało. Przesłanie jednak jest poprawne: "Linki, linki, linki"

Jeżeli konkurencja ma 700, to wrzuć 3000 linków i ich przegonisz.

Poza tym popatrz na pierwsze strony, już praktycznie spamerka. Teksty promocyjne w kolorze tła, itp. Black SEO Cię zjadło

Zero , moja jest druga, czekaj już ja Ci dam spamerke hihi (no może lekką zrobiłem ale to specjalnie pod onet) :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja polecam nie jechać na ilość bo to nie musi dac porządanego efektu. Liczy się jakość tych linków. Spróbuj wymieniać się lub kupowac linki z głową, ponieważ 2 strony z takim samym Bl moga mocno różnić się powerem.

Kupować z głową i nie patrzeć na ilość

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności