Skocz do zawartości

Dzień dobry

wd75

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Z tej strony Wojtek, jestem ... w sumie to artystą oraz nauczycielem rysunku.

Mam swoją stronę : https://www.domin.pl/

której pozycjonowaniem chciałbym się zająć. Z jednej strony to dlatego że pozycjonować warto i trzeba z drugiej , bo mnie to interesuje.

Nie wiem czy to dobry moment żeby o to spytać ale mam taki problem na który jeszcze nie znalazłem odpowiedzi.

Otóż siedzę dużo na poratalach typu Deviant Art czy Digart. Tam w stopkach komentarzy mam link do mojej strony i za każdym razem kiedy coś skomentuję ( a bywa tego nawet 10 - 15 dziennie) wyświetla się ten sam tekst z anchorem. Jest to powiązane z tematyką mojej strony a taki Deviant Art to dosyć dobry portal.

Tylko nie wiem czy jak by się zrobiło kilka tysięcy takich linków to nie byłoby za to jakiegoś bana.

Jeżeli ktoś trafi na mój wpis to poproszę o linki do miejsc gdzie bym o tym mógł przeczytać lub o komentarz wyjaśniający mój problem.

Pozdrawiam wszystkich z tego forum i od dziś zamierzam być tu często :)

Dziękuję za odpowiedź. Pozwolę sobie jednak pociągnąć jeszcze ten temat. Bo piszę też na innych forach np. digart.pl skyscrapercity.com i jeszcze na kilku innych. Tam też w stopce mam informacje o mojej stronie choć zadbałem żeby na każdym była sformułowana inaczej.

To też nie jest problemem ?

I czy to w ogóle ma sens ? Jestem początkujący i niedoświadczony i nie chciałbym już na wstępie robić rzeczy niewłaściwych.

widzę jednak że wiele osób na tym forum umieszcza w stopce odnośniki do swoich działań komercyjnych więc mniemam że ma to jednak znaczenie ?

Ma sens, tylko nie rób wszędzie tego samego anchor tekstu. Różnicuj ogólnie - nie tylko odmiany fraz ale też adres url itp.

specjalista-googleads.pl - prowadzenie kampanii Google Ads (AdWords)

www.smart-seo.pl - skuteczna reklama w Google :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności