Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w Onet.pl

Saturn

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli twierdzisz, że boksy są lepsze niż top 1 w onecie na wybrane hasło.

Nie to miałem na myśli. Ale przeczytawszy moją wypowiedź faktycznie można odnieść takie wrażenie...

Chodziło mi o to, że jakieś zabiegi odnośnie pozycjonowania w onecie na pewno istnieją. Ale:

/.../ Boksy to tak samo jakbyś kupił sobie pozycje.

- to miałem na myśli.

Co do skuteczności - IMHO to zależy od treści boksu. Jeżeli treść boksu będzie odpowiednia dla szukającego - szukający kliknie w boks, a nie pierwszy wynik, który może okazać się mniej trafny...

To oczywiście moje rozważania teoretyczne - nie przeprowadzałem badań na ten temat.

Przepraszam za zawiłość wypowiedzi...

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
nie ma to jak spojnosc korporacyjna i konsekwencja w dzialaniu

nie zapominajmy jeszcze o Onet Kontekst, to również bardzo oddziaływuje na pozycje, dlatego kontrolnie na kilka serwisów przyjąłem boksiki, tylko na jednym z trzech serwisów które dodałem do systemu wyświetlam boksy, efekt jest taki, że tylko ten jeden serwis stoi wysoko w Onecie :)

A oto tajna technika na Onet stosowana przez jednego znajomego, który tylko pod tą wyszukiwarkę nauczył się pozycjonować :

<HEAD>

<TITLE>Słowo kluczowe, drugie słowo kluczowe, słowo kluczowe x 10 (deklinacja)</TITLE>

<META Name="description" Content="To samo co w Title, ale razy 2">

<META Name="keywords" Content="100 keywordsów i ich deklinacja">

<META Name="abstract" Content="To samo co w description">

<META Name="title" Content="To samo co w description">

<META Name="page-topic" Content="To samo co w description">

<META Http-equiv="distribution" Content="Global">

<META Content="5 days" Name="revisit-after">

<META Name="robots" Content="index,follow,all">

</head>

w tekście (hidden) :

<div class="ukryte"><h1>Słowa kluczowe x 100 po deklinacji</h1></div>

do tego wszystkiego (koniecznie) :

- Zgłoszenie do katalogu (ekspesowe),

AMEN :D

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

A co do spójności korporacyjnej:

Moja strona ma bana w onecie od roku (w szukajce oczywiście, bo w katalogu jest i ma 4 gwiazdki), a niedawno dostałem ofertę współpracy na wyświetlanie boksów reklamowych razem z odpowiedziami na zapytania użytkowników. Chyba się skuszę i rzucę ten Adsense. Może wtedy bana zdejmą.... :D

Eksperyment Discover.pl

zerocool

czyli spam i jeszcze raz spam

duzo słow jeszcze wiecej słów - kwestia czy probowac bo rownie dobrze gdzie indziej mozna za to bana dostac (tak przynajmniej mowią)

Moze trzeba stworzyc tylko stronę pod onet i nie starac sie jej wybic gdzie indziej

kazda szukajka inna stronka

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Onet to jakiś niewypal, Ehh, i tak ludzie korzystają z Google a nie z Onet

https://ranking.pl/index.php?page=Ranks:Ran...&stat=12|OW

Google - 79.6%

Onet - 8.8

Poza tym inna 'klientela' korzysta z obu wyszukiwarek. A to jest wazne. Te 8.8% onetowcow moze byc wiecej warte niz ~80% googla. Z obserwacji powiem, ze osoby na waznych stanowiskach, na codzien nie spedzajacy duzo czasu w internecie korzystaja z Onetu w poszukiwaniu kontrahentow itd. Nie zawsze maja od tego swoich ludzi, bo sami lubia przekopywac siec w poszukiwaniu informacji.

google i tak mowia statystyki wiekszosc ludzi korzysta z niej z wp onet czy interia korzysta sie po wiadomosci a nie z szukajki

kwestia jeszcze do kogo adresowana jest strona

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Ale zawsze jacyś klienci stukają po wyszukiwarkach onetu czy wp..

to juz z webwweba jest wiecej wejsc niz z onetu

Ale Franek ma racje ze zawsze jacys klienci znajda sie z onetu i wp, nawet z katalogów QLWEB ktos zajrzy czasami, rzadko bo rzadko ale zawsze cos dlatego trzeba byc wszedzie wysoko ;) i pozycjonowac sie nawet w QLWEB`ach !!!

Z obserwacji powiem, ze osoby na waznych stanowiskach, na codzien nie spedzajacy duzo czasu w internecie korzystaja z Onetu w poszukiwaniu kontrahentow itd. Nie zawsze maja od tego swoich ludzi, bo sami lubia przekopywac siec w poszukiwaniu informacji.

Jak ja bym miał takich głąbów w robocie co w wyszukiwarce ONETu mieli by szukac dla mnie jakis waznych infomacji lub kontrahentów itp to bym ich na zbyty pysk powywalał za swoją niewiedze i głupote... Przeciez to nawet dziecko wie że ten szajs onetu nie nadaje sie do wyszukiwania i niewiele ma wspólnego z wyszukiwarką.

Reklama w internecie poprzez pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach. Zapraszamy na pozycjonowanie stron.

Reklama poprzez pozycjonowanie stron jest bardzo skuteczna.

Jak masz więcej wejść z webwweb'a niż z onetu to albo masz super specjalistyczną stronę, której odbiorcy wiedzą gdzie należy szukac informacji w sieci albo jesteś nisko w onet i nie wiesz co to znaczy onetowy trafik.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności