Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w Onet.pl

Saturn

Rekomendowane odpowiedzi

Jak masz więcej wejść z webwweb'a niż z onetu to albo masz super specjalistyczną stronę, której odbiorcy wiedzą gdzie należy szukac informacji w sieci

To pewnie wejscia posrednie z google. G znajduje fraze w webwwebie i stamtad szukajacy

wchodza na strone - referer oczywiscie to webwweb,ale strone znajduja dzieki Google.

Ciekawa sytuacja, ze wpis jest wyzej niz strona, ale zdarza sie.

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 miesiące temu...

Onet to straszna bryndza. Dziwię się, że stoją lepiej niż WP z Netsprintem. Myślę, że ich sukces leży w szumnej nazwie "Onet", która w Polsce stała się wręcz synonimem Internetu! Wystarczy porównać wyniki pod jakąkolwiek frazą, pod którą spodziewalibyśmy się sensownych wyników. Wyniki Onetu przeważnie leżą poza tarczą racjonalności.

A propos "jak pozycjonować w Onet" - nie zawracałbym sobie głowy Onetem. ...bo przecież pozycjonuje się konkretny serwis, nie tworząc wersji dla różnych wyszukiwarek, więc jak napchasz kod spamem, co uwielbia Onet, to dostaniesz nockout od Google, a przecież nie o to chodzi.

Ayek Anamaja

jakby nie patrzec onet jest pionerem internetu w polsce... Co do ich wyszukiwarki to potwierdzam ze jest slaba. Za bardzo nastawili sie na komercje, z drugiej strony duzo osob nie znajacych sie na internecie a chcacych znalezdz jakies informacje korzysta z onetu (mam na mysli pseudo handlowcow, ktorzy nie chca ruszyc tylka z biura zeby poszukac kontrachenta). Zawsze na wszelki wypadek warto jest miec dobrze wypozycjonowana strone na onecie ze wzgledu na jego popularnosc wsrod pewnych grup docelowych.

moze i racja

ale jak tak naprawde tam zaistniec ?? to jest pytanie

wielu mowi aby naladowac strone spamem ale wtedy nie bedzie na dobrych pozycjach w google ??

ja wiem jedno dodanie do katalogu onet czy boksy nie maja znaczenia (na jedna haslo mam w TOP 10 strone dodana do katalogu jak i nie dodana (nie byla dodana nawet do ich szukajki)

to jest pytanie co zrobic aby sie wybic przed innych mi ciezko znalezc wspolny mianownik :)

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

zauwazylem, ze onet ma kieruje podobne wyniki dla danych slow jak google. Ja w google wypozycjonowalem sobie dosc dobrze strone dla zadanych fraz i teraz widac wyniki na onecie. Dla danych slow google i onet kieruja na identycznej pozycji link do mojej strony.

Jedno jest tylko dziwne. Mianowicie, strona czasami wyswietlana jest pod starym naglowkiem -jaki byl kiedys ustawiony w sekcji head, a czasami wyswietla sie pod nazwa samych slow kluczowych, mimo ze nigdy nie byl ustawiony taki tytul strony. Czy ktos moze wie czym to jest spowodowane? Zdaje sobie sprawe, ze pewnie z czasem sie odswierzy to wszystko...

Witam

Wiadomo w onet pozycjonuje pani Jadzia i boxy. MI to Pasi. Byłem na miejscach między 1-5 i tu nagle w wynikach wyszukiwania nie ma mnie wogóle, Jedyne wejścia na stronę z boxów. Może mi ktoś pomóc wejść spowrotem na poprawne miejsca :)

Może jakiś kontakt do jadzi, Bo tam wysyłamem wiadości i nik nawet nie raczy odpowiedzieć ;)

https://ebanco.com.pl- to ta stronka

• 2 tygodnie później...

Swego czasu (ok. 7 m-cy temu) udało mi się wrzucić normalną (nienaspamowaną) stronkę do Onetu na 1. str. Pobyła tam sobie tydzień (góra 10 dni) z zleciała w otchłań.....

Co zostało na pierwszej stronie? Oczywiście konkurencja mojego klienta. Uwaga! Na 20 pierwszych pozycji 10 to była jedna firma.

Z takimi domenami:

https://www.SlowoKluczowe.FirmaX.pl/sklep/

https://www.SlowoKluczowe.FirmaX.com.pl/sklep/

https://www.FirmaX.Provider.pl/sklep/

https://www.FirmaX.com.pl/sklep/

https://wwww.FirmaX.com.pl/sklep/ - tak! :)

ale hitem było:

https://www.SlowoKluczowe.SlowoKluczowe.Slo...X.com.pl/sklep/

Uwaga: Wszystko prowadziło do tej samej strony!

Zadaję pytanie: jak mogło dojść do takiego stanu rzeczy? Czy onetowy szukacz jest aż tak ślepy? Ciężko uwierzyć.

Onet nie raczył odpowiedzieć na moje mailowe zapytanie. I dlatego ich nie lubię :jezyk1:

Ayek Anamaja

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

7.4% - tyle obecnie rynku wyszukiwań ma Onet... tylko czemu?

w Google zaindeksowanych ponad 6,000 podstron (w 1,5 miesiaca) w Onecie - 10 - a i tak było dużo więcej gdy zgłaszałem strone ekspresowo do onetu i wyszukiwarki

Nawet z NetSprinta mam ponad 10 razy więcej wejść...

Dlatego Onetem zajmuje się pozycjonując stronę tylko raz - dodawając strone do katalogu Onetu

Bądź co bądź przydałby się jakiś zoty środek :)

Stargard Firmy Stargard Szczeciński Legendy Stargard Straszliwe historie z regionu

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
nie ma to jak spojnosc korporacyjna i konsekwencja w dzialaniu

nie zapominajmy jeszcze o Onet Kontekst, to również bardzo oddziaływuje na pozycje, dlatego kontrolnie na kilka serwisów przyjąłem boksiki, tylko na jednym z trzech serwisów które dodałem do systemu wyświetlam boksy, efekt jest taki, że tylko ten jeden serwis stoi wysoko w Onecie :)

A oto tajna technika na Onet stosowana przez jednego znajomego, który tylko pod tą wyszukiwarkę nauczył się pozycjonować :

<HEAD>

<TITLE>Słowo kluczowe, drugie słowo kluczowe, słowo kluczowe x 10 (deklinacja)</TITLE>

<META Name="description" Content="To samo co w Title, ale razy 2">

<META Name="keywords" Content="100 keywordsów i ich deklinacja">

<META Name="abstract" Content="To samo co w description">

<META Name="title" Content="To samo co w description">

<META Name="page-topic" Content="To samo co w description">

<META Http-equiv="distribution" Content="Global">

<META Content="5 days" Name="revisit-after">

<META Name="robots" Content="index,follow,all">

</head>

w tekście (hidden) :

<div class="ukryte"><h1>Słowa kluczowe x 100 po deklinacji</h1></div>

do tego wszystkiego (koniecznie) :

- Zgłoszenie do katalogu (ekspesowe),

<-----to się sprawdza=> ukrywanie tekstu dla onetu, dużo h1 i onet często widzi tylko ten tekst, czyli to co chcemy, sprawdzone, jadę na tym 2 lata z 12 stronkami

AMEN :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności