Skocz do zawartości

jest ban - trzeba działać

pkruk.com

Rekomendowane odpowiedzi

zresztą nie ma ci sie zastanawiac pl za 60pln, com za 3usd.. i masz pewnosc ze bana nie ma.. domena pewnie nie miala jeszcze wyrobionej marki ani mocy bo czym są 4 miesiące..

Te domenki już są wykupione i stały w pogotowiu, stąd moje pytanie i prośba o sugestie ;) no a po 4 miechach troche się tego nazbierało więc szkoda by było...

Ale kurna nie wiem właśnie co to było. Przejściówa jakaś czy co? Ogólnie trochę zahuczało ostatnio tu na forum bo ludzikom pospadało. Mi na jedną domenę wręcz przeciwnie poszło ostro do góry no a druga została "wyindexowana".

Co to w takim razie było jak nie ban? Napisali ładnie ze została usunięta z indexu, po prośbie ponownej weryfikacji strony otrzymała status "zweryfikowano - ok" i została wrócona do łask :D pojawiając się powoli w indeksie. Trwało to to jakieś 6 dni. No ja się cieszę generalnie ale ciekawy jestem co sie przytrafiło tej domenie.

hehe tak to jest jak sie nie zna umiaru i spamuje na maxa qlweby..

Gdyby to bylo takie proste to nie mialbym konkurencji w Google :)

Mi raz stara domena, 10k podstron, PR=5 wyleciala z indexu na tydzien a potem wrocila z taka sama liczba podstron i pozycjami.

Widzialem przypadek nalozenia filtra na stara domenke PR=5, po przekierowaniu na zupelnie nowa filtr zniknol [tj. pozycja ze starej zostala przeniesiona na nowa], jesli ktos zlapal filtra to mozna sprawdzic czy jest to regula.

Po pierwsze zeby ban zostal zdjety musisz usunac przyczyne ktora go spowodowala, tak jak juz ktos napisal co jakis czas bot odwiedza strone i sprawdza czy jest juz ok.

Ja bym zainwestowal w nowa domene, moze przekierownaie? na filtra podzialalo ale czy to jest sposob na bana? raczej watpie zeby to bylo takie proste.

na jedną domene mam bana od blisko 1,5 roku - przerobiłem potem w niej wszystko od podstaw i kiszka ... nie wrociła. majle do G nic nei dały - nawet nie odpowiedzieli ;]

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

a może by tak koledzy konkretnie ?? z odróżnianiem filtrów i banów ?? bo te ostatnie są bardzo rzadkie

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

BILL

OMG, przeciez nie chodzilo mi o to ze zbanowali np. microsoft bo chcieli udowodnic ze da sie zbanowac domene microsoft w google.. tylko o to ze kazdego kto oszukuje moga zbanowac..

oczywiste jest ze za cos musieli zbanowac a nie za rude oczy... hmmmmmmm

EOT

Największy darmowy system promocji serwisów. Najbardziej zaawansowany w Polsce.

Wysoka skuteczność, rejestracja w 2 minuty.

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

a może by tak koledzy konkretnie ?? z odróżnianiem filtrów i banów ?? bo te ostatnie są bardzo rzadkie

Nie koniecznie rzadko się zdarzają bany. Zależy od tego co się robi. Jestem pewien, że tysiące domen dziennie dostaje bana. ;)

OMG, przeciez nie chodzilo mi o to ze zbanowali np. microsoft bo chcieli udowodnic ze da sie zbanowac domene microsoft w google.. tylko o to ze kazdego kto oszukuje moga zbanowac..

oczywiste jest ze za cos musieli zbanowac a nie za rude oczy... hmmmmmmm

Microsoft nie dostał bana od G, chociaż swojego czasu mieli masę doorwayów na jakiejś swojej azjatyckiej domenie.

Można sie więcej dowiedzieć o tym z archiwów zagranicznych for. PiO wtedy chyba jeszcze nie istniało.

• 3 tygodnie później...

W Webmaster Tools w googlu napisane jest:

Ze względu na naruszenie Wskazówek dla webmasterów w indeksie Google nie są aktualnie uwzględnione żadne strony tej witryny. Zapoznaj się z naszymi Wskazówkami dla webmasterów i odpowiednio zmodyfikuj witrynę. Gdy witryna będzie spełniać nasze wymagania, możesz zażądać jej ponownego uwzględnienia w indeksie. Ocenimy wówczas tę witrynę.

Gdzie to sprawdziłeś?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności