Skocz do zawartości

Zależność między SEO do SaaS vs indywidualny projekt

Laber

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie czy ja przypadkiem nie jestem mądry ale Inaczej. bo sie skapnąłem że oni rozliczaja się dziennie czyli zakładajac fraze //buty wizytowe //na top 7 za 110zł i powiedzmy że osiągneli ten efekt to na miesiąc wychodzi 3000zł.  a ja chce prowadzić niszowy sklepik z jednym asortymentem to jedynie przy odrobinie szczęścia moge zarobić na SEO.Czyli wyszło że jestem marzycielem, albo ........ Wychodzi na to że jeśli chcesz rozpącząć biznes w e-comerce to trzeba w ujjjj kasy zainwestować aby to miało sens.

Podsumowując Allegro to jedyne wyjscie, tam należy budować swoją markę, niszę bo mały sklepik nawet z fajnie dobranym asortymentem zawsze przegra z gigantami w SEO rzeczywistości

4 godziny temu, Laber napisał:

Wychodzi na to że jeśli chcesz rozpącząć biznes w e-comerce to trzeba w ujjjj kasy zainwestować aby to miało sens.

Może nie w ujjjj ale napewno musisz zainwestować w marketing i promocję. 

Twój model biznesowy był dobry 15-17 lat temu gdy konkurencja w ecommerce w zasadzie nie istniała.  Dziś to właśnie konkurencja podwyższa barierę wejścia.  Chyba, ze wprowadzasz produkt lub usługę której nie ma na rynku wówczas koszt maleje ale też do czasu. ;)

Jeśli nie zmienisz modelu biznesowego i nie odrobisz lekcji pt.  biznes plan to jesteś przegrany już na starcie. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

8 godzin temu, Laber napisał:

Wychodzi na to że jeśli chcesz rozpącząć biznes w e-comerce to trzeba w ujjjj kasy zainwestować aby to miało sens.

Niekoniecznie, ale też nie należy się nastawiać od razu na wielki zarobek. Trzeba się też liczyć z bardzo dużym ryzykiem niepowodzenia. To trudny kawałek chleba, spora część takich pomysłów nie przeżywa roku.

Masz niewłaściwe założenia biznesowe. Większą część środków należy przeznaczyć na część sprzedażową (platforma, reklama, marketing, pozycjonowanie) a nie towar.

Nie trzeba kupować piekarni aby zjeść bułkę - nie musisz zapełnić magazynu butami za dziesiątki tysięcy. Ta rodzinna firma z podanego linka wysyła nawet pojedyncze sztuki. Sprzedaj im, niech oni wyślą (dalej musisz sam pogłówkować jak to porządnie zrobić).

Zaraz tu, ktoś napiszę, że nie da się tak na większą skalę :)

Zapewniam, da się.

Za 2-3 tysięcy możesz "postawić" porządnie wyglądający i funkcjonalny sklep w wersji nieabonamentowej, do prowadzenia biznesu nie tylko w skali mikro.

Pamiętaj tylko, że może się to nie zwrócić!

I podstawa - musisz się nauczyć wiele rzeczy robić samodzielnie (typu obróbka grafiki, podstawy html, php, obsługa serwera, domeny, podstawy pozycjonowania itp. itd) - bez tego zapomnij. Przy sklepie zawsze jest coś do zrobienia, nie ma tak, że "postawisz" i zapominasz.

Jeśli chcesz wszystko zlecać, raczej nie dasz rady z takim budżetem.

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps. Trzeba marzyć.Trzeba chcieć.

:)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Dnia 27.02.2017 o 15:35, pirat86 napisał:

Po pierwsze, to masz niewłaściwe założenia biznesowe. Nie inwestuj tyle w asortyment! Dzisiaj możesz sprzedawać w modelu dropshipping, dzięki czemu zróżnicujesz asortyment. Natomiast z hurtowni na magazyn sprowadź tylko kilka sztuk poszczególnych modeli i zobacz, co pójdzie, a dopiero potem inwestuj w większe zasoby towaru. Muszę też przyznać, że buty to ciężki kawałek chleba w necie, ale oczywiście jest to wykonalne. Ja znam spoko sklep z butami sneakerhouse.pl, tylko to nie są buty wizytowe.

O takim rozwiązaniu jeszcze nie myślałem trzeba pogadać ,ale to tylko z producentami z Polski mam jednego na uwadze 

Lecz znalazłem jeszcze jednego hurtownika z Holandii z fajnym asortymentam ale  tam na pewno trzeba bedzie kupić

Biznes plam już posiadam , lecz ja nie mam własnych pięniedzy , tylko chcę wziąć mały kredyt w kwocie 40tyś. Dlatego rozważam kazde szczegóły. I w na tej stronie generalnie miałem sie dowiedzieć czy warto zakladac stronę , no bo wiadomo  z Search Optimalizaction Engine może być problem a jak nie będziesz na Pierwszej stronie wyników to sklep nigdy nie zarobi.  Ale dzieki za pomysł z dropshipping

17 godzin temu, Laber napisał:

lecz ja nie mam własnych pięniedzy ,

To lepiej odpuść, bo masz tylko pomysł.

Nie masz wiedzy, umiejętności, kasy, dobrego planu i żadnego doświadczenia.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Odpowiedź do twojego pierwszego postu.

1. Sprzedawcy starają się uciekać z allegro na swój sklep lub ebay zagraniczny. 
Także nie polecam opierać się głównie na allegro.

7. Raz że to niezgodne z regulaminem a dwa że kodu html ani jakichkolwiek linków na allegro niedługo nie wstawisz. 

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Dnia 2.03.2017 o 13:16, pirat86 napisał:

Nie widziałem, żeby w tej polskiej hurtowni była opcja sprzedaży dropshipping. Najlepiej sobie poszukaj hurtowni pod tym kątem. Zawsze możesz też sprawdzić platformy, które maja integracje z hurtowniami i zobaczyć jakie oferują, jeśli chodzi o buty wizytowe. 

Nawet nie wiesz pirat86 jaki jestem wściekły. Generalnie dzięki wam zrozumiałem jak powinien wyglądać model inwestycji aby wejść w e-comerce i nie stracić 90%reklama 10% towar. Dziękuje wam za rady.  Niestety okazuje się Polska jest cofnięta o 20lat wstecz a model dropshipping mamy dopiero w powijakach. Dodatkowo producent obuwia okazał być Januszem ecomerce. Tak pirat86 u tego producenta-hurtownika nie ma opcji dropshipping lecz próbowałem go do tego przekonać, pokazać korzyści. Niestety nie zgodził sie i  uj mu .......  A moja ostatnia wiadomość do niego po odmowie wygląda dokładnie tak;

<

Szkoda bardzo , widziałem sens wejścia w biznes internetowy przy założeniu że ok 35,000zł w ciągu roku wydam na reklamę oraz pozycjonowanie SEO aby osiągnąć TOP 5 na frazach < buty męskie, buty online, buty męskie online, buty wizytowe,eleganckie buty, stylowe buty>  i tym samym zwiększyć sprzedaż o dużo dużo dużo %

Nie będę Państwa na siłę przekonywał, A żałuje że się mi nie udało ponieważ nikt Państwa męskich butów nie sprzedaje na Allegro oraz nie widziałem ich na żadnej stronie sklepu online w top 20. >

52 minuty temu, Laber napisał:

Generalnie dzięki wam zrozumiałem jak powinien wyglądać model inwestycji aby wejść w e-comerce

Jeszcze nic nie wiesz.

Dropshipping nie jest dobrym rozwiązaniem jeśli chcesz zaistnieć i wykreować swoją markę.

Piszesz do ludzi, którzy na biznesie zjedli pewnie nie jedne zęby i przekonujesz ich o złym modelu biznesowym. Qrva, śmiech na sali.  Sklep internetowy i pozycje nie są istotne gdy masz inne kanały zbytu. Ecommerce w takich wypadkach to dodatek. No i jeszcze Allegro, pojechałeś nieźle. Nie ma co. :D

Sprawdź kto jest udziałowcem firmy, skąd kupują i gdzie sprzedają swoje buty. Pewnie to potrafisz skoro chcesz wejść na rynek. Zrób podobnie jak oni. Na towar masz kasę, fracht z Chin to około 1 200$ za kontener 20 DV. Odbiór z Gdyni.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności