Skocz do zawartości

Scrapebox (SB) ProxyManager

droopy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki oto problem, chcę sprawdzić które proxy jest żywe w Scrapebox - Proxymanager, wrzucam listę i testuję.

Przy ustawieniu Time out na 120 sekund i np 5 wątkach testowa próbka zgłasza: Filed Connection time out przed upływem 20 sekund :/ - ale znajduje kilka żywych proxy.

Przy ustawieniu Time out na 120 sekund i np 30 wątkach testowa próbka zgłasza: Filed Connection time out przed upływem 20 sekund :/ - nie znajduje żadnego żywego proxy

Obciążenie procesora 0% cały czas

Obciążenie sieci też blisko 0% cały czas

Coś tu chyba nie tak? Ma ktoś jakieś sugestie?

Polecam gry dla dzieci na Androida i iOS: Puzzle dla dzieci, kolorowanki dla dorosłych iTunes, i coś dla miłośników szybkich gier - The Square puzzles

2 godziny temu, droopy napisał:

Ma ktoś jakieś sugestie?

Limit połączeń w Windows.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Mion Tak mi to właśnie wygląda :/ Zobaczę co w logach...

@Trotyl - Gdzieś jest jakieś forum SB? Gdzieś gdzie ludzie akwytnie coś piszą obecnie? Gdzieś gdzie przeczytałeś, że to bug ostatniej wersji?

Polecam gry dla dzieci na Androida i iOS: Puzzle dla dzieci, kolorowanki dla dorosłych iTunes, i coś dla miłośników szybkich gier - The Square puzzles

@Mion Celnie! Xp SP2 - 10 half-open - po zwiększeniu limitu na 200 idzie jak burza.
Choć w SB musiałem ustawic 150 połączeń bo przy 200 straciłem połączenie z serwerem :D
Spróbuję ten limit ustawić np. na 2000? Bo obciążenie sieci znikome i procesora na poziomie 10%. Zobaczymy czy pójdzie więcej wątków w SB.

Przy 2000 otwartych połączeniach i 500 threads w SB, SB pada po 20 sekundach.
Przy 2000 otwartych połączeniach i 250 threads w SB, SB pada po w połowie listy 11.000 proxy

Przy 500 otwartych połączeniach i 150 threads w SB, SB pięknie przechodzi całą bazę.

Spróbuję to jeszcze trochę docisnąć. Dzięki za wskazówkę!
@Trotyl Poważnie chciałem zapytać czy jest gdzieś jakies forum, na którym ludzie piszą coś o SB? Chętnie poczytam coś sobie.

For nie znam. Co do konfiguracji systemu, to faktycznie może wprowadzam w błąd, bo próbowałem na świeżej instalacji i nie wgłębiałem się w temat, ale też nie przypominam sobie żebym coś zmieniał poprzednim razem.  Po prostu użyłem skryptu, który robi mi to samo(na innym systemie).

nihil fit sine causa

3 godziny temu, droopy napisał:

czy jest gdzieś jakies forum, na którym ludzie piszą coś o SB? Chętnie poczytam coś sobie.

https://www.blackhatworld.com/seo/scrapebox-the-ultimate-serp-scraper-auto-blog-commenter-with-prstorm-mode.129096/

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/

15 godzin temu, droopy napisał:

Spróbuję ten limit ustawić np. na 2000?

To nie działa na tej zadzie, że wszystkie parametry zwiększasz, to i przetwarzalność / minutę wzrasta. Jest, to zależne od większej liczby czynników.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

To nie działa na tej zadzie, że wszystkie parametry zwiększasz, to i przetwarzalność / minutę wzrasta. Jest, to zależne od większej liczby czynników.

Domyślam się, ale pewnie gdzieś ten limit znajdę, jakiś balans między życiem maszyny, a szybkim odpytywaniem.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

@droopy ostanie ostrzeżenie słowne za zakładanie tematów bez sensu. Temat poświęcony SB jest na PiO od 7 lat

.Robisz to nagminnie i celowo  również na innym forum.

Dzięki za uwagę, ale to forum, najpierw szukam, później pytam. Nie rozumiem co to znaczy celowo? Cel jest taki aby znaleźć odpowiedź na problem.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Dalej nie rozumiesz, że jest na forum już temat o Scrapebox od siedmiu lat i Twoje pytanie nie jest jakieś wyjątkowe żeby założyć kolejny?

Ba forum Xneolinks robisz identyczne jest temat poświęcony v 4.2.5-4.2.6 Ty nagminnie zakładasz kolejne....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności