Skocz do zawartości

Blokada w Google przy wielu zapytaniach

Kuzyn Horhe

Rekomendowane odpowiedzi

Pracuje właśnie nad skryptem sprawdzający pozycje, IP itp. w Google i sobie przypomniałem, że przy zbyt dużej liczbie zapytań Google ponoć blokuje dostęp uznając, że to wirus. Żeby mnie takie coś nie spotkało chciałbym się dowiedzieć, czy są jakieś bezpieczne granice przy dużej liczbie zapytań. Może ktoś robił testy i wie mniej więcej na ile można sobie pozwolić.

PS.Czy istnieje takie ograniczenie w msn i Yahoo?

Przy szukaniu z użyciem API nie są za wiarygodne wyniki (zawsze jakieś dziwne są), a ja będę chciał przeszukiwać różne dc i mieć jak najbardziej dokładne wyniki. Przez proxy można, ale nie chce za bardzo mi się w to bawić bo mogą np. nie działać.

Nie będzie tych zapytań tak wiele, więc raczej będę je na własnym komputerze wykonywał i tylko chciałbym się upewnić czy wszystko będzie działać dobrze.

Ze co?

To jak bede sprawdzał pozycje mojej domeny przez 4 godziny to dostane bana?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Bedzie bezpieczne. Jednorazowo dziennie wysyłam okolo 1000 - 5000 zapytań do roznych wyszukiwarek ( https://www.seo.web-tools.pl/ ). Problemy spotkałem jedynie przy Yahoo.

yahoooyj5.th.png

czesc

- mozesz zrobic odstepy miedzy kolejnymi zapytaniami

- mozesz sciagac dane poprzez feeda rrs (polecam !! bardzo szybkie i brak limitow)

- api ale wiadomo, limity , trzeba miec wiele api keys

- dobrym rozwiazaniem jest gdy uzywasz wielu dc ale wiadomo.. rozne DC's wiec i wyniki moga sie roznic..

co do banowania, nigdy nie zbanowali domeny.. chyba ktos chcial napisac ze IP..

blokuja IP ale na kilka godzin.. (przewaznie) po czym znow mozesz ssac :D

co do yahoo - jest blokoada na 500 zapytan chyba w ciagu godziny.. ale blokują tylko na 30 minut.. wiec pozniej masz znow czyste IP .. chyba ze uzywasz wielu ip ;)

msn'a nie przerabialem bo mnie kompletnie nie interesuje (jeszcze :P )

pozdrawiam

Największy darmowy system promocji serwisów. Najbardziej zaawansowany w Polsce.

Wysoka skuteczność, rejestracja w 2 minuty.

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

Mam wrazenie, ze ja zrozumialem to troche inaczej niz forumowicze, ktorzy juz zdazyli odpowiedziec. Intruder napisal, ze domena, z ktorej odpytywali zostala zbanowana.

Dokladnie tak, wystraszylem sie ze poszlo na cale Ip i wszystko co tam mialem, na szczescie poleciala tylko domena z pod ktorej wychodzil bot.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności