Skocz do zawartości

Upgrade z wersji 1.6 do 1.7

compaq

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś podjął się już aktualizacji z wersji 1.6 do najnowszej, tj. 1.7?

Z tego co wyczytałem jeszcze przez jakiś czas wersja 1.6 będzie nadal rozwijana, ale wszystko co dobre ma swój koniec. 

Czy jest sens przenosić się teraz do 1.7?

Aktualnie nie ma sensu upgrade, zbyt duże błędów jest jeszcze w podstawowej wersji sklepu 1.7 nie mówiąc już o kompatybilności modułów. 

Aktualizacja za pomocą modułu nie będzie możliwa tak jak to było w przypadku 1.5>1.6

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

• 3 miesiące temu...

@rav88

Zależy od sklepu i potrzeb. Jeżeli w sklepie nie chcesz wprowadzać nowych modułów, wystarczy Ci standard PS to 1.7. Jeżeli budujesz rozbudowany sklep wiele modyfikacji to 1.6 (info na tą chwilę). 

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

• 2 tygodnie później...

@rav88 jest tak jak pisze krzysiuus. Jeśli nie potrzebujesz modułów lub te, które są wymagane są dostosowane do 1.7 to możesz śmiało stawiać 1.7. Ja mam sklep jeszcze na starym 1.5.6.0 i działa. Aktualizacja przewidziana na ten rok, ale na razie nie tykam, bo szablon graficzny jest do xxxx i jego wersja pod 1.6 jest totalnie skopana. Od czasu wydania 1.5.6.0 powstało wiele ciekawych szablonów, kiedyś nie było takiego wyboru, więc brało się, co było. Teraz mam sklep bez RWD. Tragedia. Pisze to tylko po to, żebyś wiedział, że 1.6 będzie jeszcze długo żyła. Ja niedawno kupowałem moduły do sklepu i bez problemu znalazłem wersje pod 1.5.x, więc w przypadku 1.6 da radę na tym pociągnąć jeszcze długo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności