Skocz do zawartości

[Zlecę] Poszukiwany specjalista od mapek Google

mati

Rekomendowane odpowiedzi

Prowadzę w firmie profil na Google Maps: link

Odkąd pamiętam, byliśmy zawsze pierwsi w wynikach na mapce na frazę "odkurzacze centralne wrocław" i podobne. Nawet, gdy wyszukiwało się na drugim końcu miasta, a dużo bliżej były 2 konkurencyjne firmy. Pozycja z mapek jest dla nas istotna, bo mapki wyświetlają się nad standardowymi wynikami dla naszych najważniejszych fraz.

Od jakiegoś roku-dwóch ten stan się zmienił.

Próbowałem wielu rzeczy:

• aktywne prowadzenie profilu, dodawanie zdjęć, aktualności
  • zbieranie rzeczywistych opinii od klientów
  • umieszczenia strony w kilku katalogach, gdzie podaje się również adres i dane kontaktowe
  • zapłacenie (po kilkuletniej przerwie) za lepiej eksponowany profil w Panoramie Firm

Polepszyło to sytuację: już nie jesteśmy na pozycji 3-4, tylko 2. Zależy nam, by wrócić na 1 miejsce, bo odczuwamy brak klientów. Firma, która nas pozycjonuje, mimo zgłoszenia sytuacji nie uzyskała sukcesu.

Jestem otwarty zarówno na jednorazowy audyt, który wskaże nam działanie w celu poprawy pozycji, jak również działanie bardzie "stałe", gdy będzie taka potrzeba. Wykluczamy dodawanie sztucznych opinii na profilu.

Uprzedzając uwagi: Tak, jestem świadomy, że wyniki na mapkach zależą od wielu czynników, w tym lokalizacji użytkownika.

Dodatkowe informacje:

• Firma ma zarówno punkt stacjonarny, jak również świadczy usługi montażowe u klientów (branża budowlana).
  • Na profilu zaznaczyłem odległość świadczenia usług 80km od biura.
  • Sytuację dodatkowo może skomplikować fakt, że niedługo będzie rebranding (ale przez jakiś czas stara i nowa nazwa będą funkcjonować razem obok siebie)

Kontakt: mb@doman.com.pl

Telefon: 573 123 800

Dane firmy:
DOMAN Andrzej Barucha
adres rejestrowy: 54-440 Wrocław, Rogowska 120/1a

adres biura: 54-613 Wrocław, Krzemieniecka 60a

NIP: 894-104-48-44, REGON: 930057081

www.doman.com.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności