Skocz do zawartości

A Gdy Juz Będziesz W Top 10

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie mi proszę taką rzecz .

Gdy strona/sklep znajdzie się powiedzmy w top 5 to można obniżyć wkład/koszty za pozycjonowanie np. tańszy abonament. i również zostaniemy w top 5 . Bo chyba juz nie trzeba  tak dużego nakładu pracy.

Czy jak zrezygnujesz z pozycjonowania , gdy masz juz wypromowaną strone na frazach, to stracisz w niedługim czasie pozycje? czy będzie się ona trzymać

3 godziny temu, Laber napisał:

(...) można obniżyć wkład/koszty za pozycjonowanie np. tańszy abonament (...)

Odpowiedź masz wyżej. Myślę, że lepiej jest nadal płacić za dobrze wykonaną usługę a samemu skupić się na wyciąganiu profitów z pozycji strony.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

No dobra ok Panowie rozumiem jak nie posmarujesz nie pojedziesz. Ale jak wypozycjonują magiki już tą stronę X z grube pieniadzę  to utrzymanie w topie nadal powinno tyle kosztować co dojście do topu. Czy może współpracuje sie dalej ale z niższymi kosztami

To chyba zależy od Umowy? Ewentualnie przy kolejnej umowie możesz negocjować warunki. Zwróć uwagę na to, że utrzymanie pozycji też może kosztować bo inni chcą być w TOP podobnie jak Ty.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Pomyśl o pozycjonowaniu jak o wyścigu na rowerze. Długo się dogania kogoś kto jedzie już od dłuższego czasu. Jest szansa, że jechał wolno bo nikt go nie gonił i będzie latwiej wyprzedzić (czyli łatwe frazy). Wydałeś kasę na magikow co jakieś skróty znają, czasem autkiem podrzucą  (ale tak żeby sędziowie nie widzieli bo wracasz na start). Masz teraz 2 opcje:

1. Zapierdzielasz dalej bo kolesie cały czas są o krok za Tobą. W końcu kasujesz hajs z racji pozycj, odrabiasz poniesione nakłady, teraz właśnie stać Cię na reklamę, seo

2. Zwalniasz, pozycje spadają, nie odrabiasz kosztów, rezygnujesz albo znowu doganianie a wpływów brak

P.s.

Jestem Januszem seo ale powiedzcie czy to nie jest jakoś tak?

www.studnie.net Wiercenie studni głębinowych Poznań i Wielkopolska

10 godzin temu, Laber napisał:

Czy jak zrezygnujesz z pozycjonowania , gdy masz juz wypromowaną strone na frazach, to stracisz w niedługim czasie pozycje?

Problemem nie jest wejść w topy, ale utrzymać pozycje gdy konkurencja nie śpi i chce być wyżej niż Ty.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

A postaw się po drugiej stronie. Firma wkłada całą kasę, aby być w topach. Jak jesteś w topach firma zacznie zarabiać na wcześniejszej inwestycji.

Obetniesz koszty przestaną w ogóle robić bo chcą aby zwróciła im się część kasy.

Teraz co zrobisz leży po twojej stronie.

• 2 tygodnie później...
1 godzinę temu, Red napisał:

To zależy jakimi metodami

Pewnie takimi z 2017 roku

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Dnia 6.03.2017 o 01:26, Laber napisał:

Gdy strona/sklep znajdzie się powiedzmy w top 5 to można obniżyć wkład/koszty za pozycjonowanie np. tańszy abonament. i również zostaniemy w top 5 . Bo chyba juz nie trzeba  tak dużego nakładu pracy.

Już na starcie zastanawiasz się jak w przyszłości wydymać firmę od SEO? :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Dnia 6.03.2017 o 01:26, Laber napisał:

Powiedzcie mi proszę taką rzecz .

Czy jak zrezygnujesz z pozycjonowania , gdy masz juz wypromowaną strone na frazach, to stracisz w niedługim czasie pozycje? czy będzie się ona trzymać

To tak .. hipotetycznie. Bo jeśli strona będzie wysoko, na wartościowe i sprzedażowe frazy, to SEO wrzucisz w koszta, które ponosi każdy sklep na reklamę. Dlatego jeśli owe działania SEO działają, to ja bym nawet zwiększył nakład by osiągnąć jeszcze lepszy efekt. Wszystko zależy od stopy zwrotu.

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności