Skocz do zawartości

Osoba na etat do link buildingu

Przemo04

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mam pytanie. Z racji tego, że nie posiadam budżetu na firmę która będzie mi pozycjonowała stronę chciałbym wziąć sprawy w swoje ręce. Tzn niedawno uruchomilem sklep z kosmetykami zagranicznymi, i obecnie tworzę jakieś zaplecza (nie idę na ilość) obecnie mam 2 zaplecza, staram się inwestować  w bardzo dobrej jakości artykuły. Mam też uruchomionych kilka drobnych stronek na blogspot,wordpress itp.  Wiadomo, że aby te zaplecza miały jakąś moc to trzeba by było linkować. I mam w głowie pomysł, żeby po prostu postawić na etat osobę która by w sposób naturalny ciagle zdobywała linki z różnych źródeł na te moje wszystkie stronki dookoła. Na główną stronę byśmy dawali linku z bardzo dobrych źródeł. 
I tu pytanie do Was, czy to jest optymalne rozwiązanie  postawienie kogoś na etat  ? Zaplecz bedzie przybywało, a wiec bedzie miejsc do linkowania. 
Wiem, że wielu z Was powie, że "janusz" przyszedł na forum i bedzie sam pozycjonował ale prawda jest taka, że mialem troszke doswiadczen z firmami i wiem ze bez dobrej kasy nie dostane dobrej usługi, dlatego wolę przeprowadzać jakiekolwiek działania ale u siebie, widząc rzeczywiscie wklad pracy. Dzięki za porady

I mam w głowie pomysł, żeby po prostu postawić na etat osobę która by w sposób naturalny ciagle zdobywała linki z różnych źródeł na te moje wszystkie stronki dookoła. Na główną stronę byśmy dawali linku z bardzo dobrych źródeł. 
I tu pytanie do Was, czy to jest optymalne rozwiązanie  postawienie kogoś na etat  ?

1.Jeśli potrafisz odróżnić dobry link od "złego" to TAK

2.Jeśli znasz na tyle SEO, że potrafisz pracownika skutecznie kontrolować oraz dawać mu wskazuwki to TAK

3.Jeśli znasz na tyle SEO, że potrafisz opracować strategie która pomoże Twojej stronie a nie zaszkodzi to TAK

4.Jeśli potrafisz zdobić link z "dobrego" źródła i ten link będzie rankować to TAK

5. Jeśli uważasz, że początkujący pozycjoner ( bo innego nie zatrudnisz) za 2000 netto zrobi więcej jak firma za 2000 netto na FV to TAK

p.s pomyśli logicznie jeśli ktoś ma nawet średnie pojęcie o SEO postawi parę stron pod Stalink. ADsense, zwykły PP na długi ogon zarobi 2000 miesięcznie o wiele łatwiej i szybsze jak będzie u Ciebie na etacie "tyrać". Więc zatrudnisz kogoś kto lub nie ma doświadczenia a co za tym idzie wiedzy, lub jest na tyle marny, że nie potrafi postawić 100 stronek www z SR>1 i sprzedawać punkty na PiO, to jaki będziesz mieć z niego pożytek? Będzie klikaczem Ty mówisz w jaki przycisk on klika.

....  w bardzo dobrej jakości artykuły....

Nie wiem czy wiesz ale algo jeszcze nie potrafi odróżnić dobry artykuł od nie dobrego. Chodzą pogłoski, że obecnie zaczął tylko odróżniać całkowity belkot ( sieczkę którą nie da się w ogóle przeczytać) od innych. Przy odpowiednim podlinkowaniu 100x zaplecze z tekstami po 1,5 zł/1000 znaków będzie mieć o wiele większą "moc" jak 10x z tekstami po 15 zł/1000 znaków. 2 zaplecza na sklep internetowy to delikatnie mówiąc nic, zupełnie nic....

Moim skromnym zdaniem zatrudnienie takiej osoby to jeszcze więcej pracy.Raz że musisz mu pokazać co ma robić to musisz go jeszcze kontrolować czy to robi.Miałem zatrudnioną osobę która miała pracować zdalnie (inna branża ale podobne rzeczy miała robić) w sumie okazywało się że większość robię za nią i mam dodatkową pracę ucząc ją i kontrolując.

O efektach jej pracy pisał nie będę bo po prostu ich nie było.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

8 minut temu, Finan napisał:

O efektach jej pracy pisał nie będę bo po prostu ich nie było.

Podwykonawcy o jakich tutaj mowa są przeważnie wybierania z tych niskobudżetowych i w konsekwencji nierzetelni i niefachowi... Fachowiec który wie "jak to się robi" by było dobrze i ma do tego narzędzie nie zatrudni się jak tego typu podwykonawca.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Inkubowanie działu SEO wewnątrz struktury nie jest proste. Tzn. wiesz, jeśli masz kompetencje i czas, to możesz sobie kogoś trzymać - z tym, że strategia linkowania strony docelowej będzie i tak na Twojej głowie, bo osoba bez doświadczenia nie będzie w stanie ocenić np. parametru toksyczności miejscowki, z jakiego ten link pochodzi (z kolei zatrudnienie osoby z doświadczeniem to będzie porównywalny koszt do obsługi kampanii przez zewnętrzną agencję SEO).

A jeśli masz linkować samo zaplecze, to chyba łatwiej to outsource'ować, nawet marną szeptanką z forów.

Miałem klienta, który wypowiedział mi umowę w 12 dni od jej podpisania, bo znalazł sobie informatyka z ogłoszenia o pracę, który miał mu ogarniać SEO na miejscu; uznał, że tak będzie szybciej i lepiej. Skończyło się tak, że w kontekście SEO przy domenie nic nie było zrobione od 1,5 roku.

Jest różnie.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

10 minut temu, Mion napisał:

Fachowiec który wie "jak to się robi" by było dobrze i ma do tego narzędzie nie zatrudni się jak tego typu podwykonawca.

Dlatego bariera wejścia w e-biznes jest coraz wyższa.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Dzięki za porady, każda wypowiedź coś wnosi i ma sens, można wyciagnąć wnioski. Ja sam nie mam wiedzy o seo takiej, aby móc kogoś naprowadzać jak powinien robić swoją robotę. Ale sądzę, że wszystkiego można się nauczyć i przykladowo taka osoba za 2k misiecznie, poświeci miesiac, dwa, trzy ale bardzo dużo się nauczy (bo będzie czytał, próbował) i po takich 3 miesiacach jesli postawi z 15-20 zaplecz w które zaostało włożone troche pracy czyli te zaplecza wygladają, mają dobre treści i niosą przekaz dla użytkownika  dodatkowo  podlinkuje te zaplecza to będzie miało już to jakąś wartość.  Nie wiem, to jest narazie tylko moja wizja w glowie, bardzo fajnie, że dzielicie się swoimi doświadczeniami. Bo mówicie, że specjalista SEO nie bedzie pracował, ale zanim bedzie czlowiek specjalistą to musi sie gdzies tego nauczyć i sądzę że przy okazji wniesie jakąś wartość. 

e, poświeci miesiac, dwa, trzy ale bardzo dużo się nauczy (bo będzie czytał, próbował) i po takich 3 miesiacach

weźmie 19k z urzedu pracy i otworzy DG. Będzie dawać ogłoszenie na PiO pozycjonowanie abonament+za efekt, sprzedawać TR profile, blogi na platformach blogowych. Przerabiałem wiele razy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności