Skocz do zawartości

Długość audytów

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę to już któryś raz. Dlaczego niektórzy robią audyty niewielkich serwisów na więcej stron niż te strony mają podstron? (po 50, 60 w pdfie, nie mówię też o dużych firmach, bo załóżmy, że tam mogą na tym pracować) I zawsze tłumaczenia "bo one są dokładne bla bla bla, bo klientów to interesuje". Przy tylu stronach to pewnie same opisy teorii SEO co do czego służy i dlaczego tak super działa na ich stronie via szablon z niewielkimi zmianami? W czym taki audyt jest lepszy od 3 stron w pfdie z punktami wyłącznie rzeczy, które trzeba zmienić? Pytam serio, bo może źle na to patrzę. Chodzi o unikanie słynnego "Panie, a co to tyle kosztuje jak to takie krótkie i 5 minut klikania" ? 

55 minut temu, Hermit90 napisał:

Dlaczego niektórzy robią audyty niewielkich serwisów na więcej stron niż te strony mają podstron? (po 50, 60

Im więcej napisane tym więcej zaindeksowane, do kieszeni.  Za trzy strony byłby raban,  Panie za co ja płacę za trzy strony? A tak 50 stron. Widać ktoś się napracował. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Mam kolegę który zajmuje się audytami, mówił że jak wyśle do klienta dokładnie opisane co i jak, a zmieści się to na 3 stronach to klient mówi: Jak to? To ja tyle kasy Panu płacę, a tu nic nie ma?

To chyba jest wyjaśnienie tej sytuacji.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

1 godzinę temu, Hermit90 napisał:

Pytam serio, bo może źle na to patrzę. Chodzi o unikanie słynnego "Panie, a co to tyle kosztuje jak to takie krótkie i 5 minut klikania" ? 

jak szanowny klient wie lepiej to niech szanowny klient robi samemu, po co męczyć siebie i jego :)

Raz miałem podobną sytuację pt. "Za kilka kartek płacę tyle kasy ???" ... No to wysłałem wszystkie załączniki z analiz przeprowadzonych kilkoma narzędziami i chyba do dzisiaj czyta bo najmniejszy arkusz excela miał 4 MB :D a było ich kilkanaście :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To całkiem jak u nas w PP zdarzają się reklamodawcy którzy chcą zapłacić 2-3 zł za lead.Jak im piszemy że szkoda czasu bo i tak nikt z wydawców nie będzie promował za te pieniądze to pojawia się odpowiedź:

Ale jak to przecież wydawca nic nie robi, umieści tylko reklamę na swojej stronie.

To takie myślenie jednostronne osób nie znających się na temacie.W audytach też myślą że ktoś siada i za 3 minuty ma gotowe, a woła kasy nie wiadomo ile.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

4 godziny temu, Hermit90 napisał:

Widzę to już któryś raz. Dlaczego niektórzy robią audyty niewielkich serwisów na więcej stron niż te strony mają podstron? (po 50, 60 w pdfie, nie mówię też o dużych firmach, bo załóżmy, że tam mogą na tym pracować) I zawsze tłumaczenia "bo one są dokładne bla bla bla, bo klientów to interesuje".

Mnie bardzo interesuje jak wygląda 50-stronnicowy audyt strony, która ma np. 10 podstron.

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

3 minuty temu, Vexatus napisał:

Mnie bardzo interesuje jak wygląda 50-stronnicowy audyt strony, która ma np. 10 podstron.

kup to się dowiesz :)

bardzo często widuję audyty stron w części mnie dotyczącej czyli programistycznej i zawierają one m. in.

• optymalizacja metatagów
  • struktura/kolejność linków na stronie
  • zamiany w menu
  • optymalizacja ilości requestów
  • zmiany w położeniu elementów na stronie
  • dodanie nowych funkcji lub zmiana istniejących
  • optymalizacja javascript
  • etc

a to tylko prace programistyczne i mówimy tu o faktycznym audycie a nie o przejrzeniu słów kluczowych i treści :)

Większość agencji bazuje na  własnym gotowcu, który po prostu kopiują, sprawdzają tylko co faktycznie jest nie tak i realnie podmieniają to w gotowym szablonie. Tak jak poprzednicy pisali... w agencji jest parcie by audyt kosztował od 1,5k do 3-4k w zależności od portfela klienta i wielkości strony. Często gęsto mają dużo stron bo zawierają gotowe wskazówki dla programistów, czy też przygotowane już meta opisy i titile dla poszczególnych podstron.

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

12 minut temu, dpx napisał:

1,5k do 3-4k w zależności od portfela klienta i wielkości strony

nikt nie wskaże błędów i sposobu na przyzwoitą konwersję czyli wypracowanych i popartych testami pomysłów za 1k euro :) w tym przypadku jak klientowi za drogo to niech mu wykonuje dowolna agencja :) takiego klienta nie szkoda :)

Niezłe jaja "Długość audytów" ... Skoro przeliczacie jakość na długość wypocin w audycie, to niebawem pojawią się audyty jakości precowej wygenerowane z synonimów <_<

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Długość audytu przeważnie zawsze ma "przyzwoitą" jakoś - tz język jest "fachowy" żeby laicy co płaca widzieli nakład pracy i estekę a ten "męczennik" co ma wprowadzić w życie wytyczne audytu wiedział o co biega. Co za problem wypocić elaborat czy kompilację na 1 - 2 strony na temat np slasza w URL a ze screenami to i 5 stron wyjedzie.   

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności