Skocz do zawartości

Blog a pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was Drodzy Użytkownicy tego forum.

Zamierzam założyć sklep na Preście, a także równolegle prowadzić blog. W związku z tym pytanie, co będzie bardziej korzystne jeśli chodzi o pozycjonowanie strony sklepu:

- blog (Wordpress) na subdomenie: nazwa_bloga.domena.pl

- blog (Wordpress) jako podstrona: domena.pl/blog

- blog (Wordpress) na zupełnie innej domenie - strona sklepu podlinkowana do tego bloga

- blog będący modułem Prestashop

Póki co w każda z tych opcji na jednym adresie IP

Pomóżcie podjąć właściwą decyzję :) Dzięki...

Dzięki za odpowiedź. Wszysko ok,  jednak jest jedno „ale”, sklep ma oferować głównie odzież, a blog ma być na temat zdrowego odżywiania. Czy nie są to zbyt rozbieżne tematy, chodzi o indeksowanie.

Blog ma pisać pasjonatka, więc będzie sporo contentu. Chciałbym by blog generował mi ruch na stronie. Jednak ze względu na różnorodność tematyki nie wiem co wybrać. Co w sytuacji gdyby blog miał większy ruch niż sklep?

Jeżeli blog jest o całkiem innej tematyce, postawiłbym na osobnej domenie, ewentualnie subdomenie. Za pomocą linków/banerów/reklam możesz przekierować część ruchu do swojego sklepu.

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/

Dzięki za odpowiedzi. Blog będzie o tematyce zbliżonej do asortymentu w sklepie. Blog jednak będzie na wordpressie. Wordpress wygląda lepiej od Presty jeśli chodzi o SEO. Sklep będzie na tej samej domenie właśnie ze względu na content. Hosting daje radę, a postawione są na nim Wordpress i Presta, a wiadomo, że do lekkich nie należą.

Tak jak wspomniałem, hosting póki sprawuje się dobrze, mimo, że to shared, ale za to na dyskach SSD. Podzielę się wrażeniami, by innym pomóc w wyborze, po dłuższym czasie bo wiadomo wszystko wychodzi w praniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności