Skocz do zawartości

Pozycjonowanie - skopiowana treść

Marudny

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

1. Borykam się z pewnym problemem. Prowadzę wraz ze znajomym serwis ogłoszeniowy, i mamy kłopot z powielaną treścią. Większość naszych użytkowników wstawia w swoje ogłoszenia skopiowane ze swoich stron internetowych, czy w takim wypadku może to utrudniać dalsze pozycjonowanie? Póki co, strona jako tako idzie do góry we frazach long tailowych, ale boimy się że w pewnym momencie właśnie ze względu na skopiowaną treść stanie w miejscu i ani drgnie dalej.

2. Drugi problem to przycisk google +1. Używam go w swoim sklepie internetowym na wordpressie, ale zauważyłem że nie działa poprawnie. Tzn, sam klikałem go z 8-10 kont, a w liczniku wciąż wyświetla się liczba 3. Nawet gdy klika ktoś z zewnątrz, liczba nie idzie do przodu. Ktoś napotkał podobny problem?

Pozdrawiam!

Sprawdź szeroką ofertę lakierów hybrydowych klasy premium: www.NOX-Nails.pl

1 godzinę temu, Marudny napisał:

czy w takim wypadku może to utrudniać dalsze pozycjonowanie

Oczywiście może to mieć negatywny wpływ na stronę.

1 godzinę temu, Marudny napisał:

Drugi problem to przycisk google +1.

Zmień plugin do tego, a domyślny usuń z kodu.

24 minuty temu, Moriarty napisał:

Oczywiście może to mieć negatywny wpływ na stronę.

Zmień plugin do tego, a domyślny usuń z kodu.

Mam stronę na Wordpressie, i do +1 nie używam pluginu. Wkleiłem kod bezpośrednio na stronę w footer. 

Sprawdź szeroką ofertę lakierów hybrydowych klasy premium: www.NOX-Nails.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności