Skocz do zawartości

Cloudflare - czy warto?

conradd

Rekomendowane odpowiedzi

Ja podłączyłem stronę do CF i trochę mnie zdziwiło jak czas odpowiedzi serwera wystrzelił do 17s. Pomyślałem, że to chwilowe i potrzymałem stronę kilka dni, żeby upewnić się że całość poprawnie wgra się na lustra... i nic się nie zmieniło. Także odpuściłem sobie takie rozwiązanie.

wycieczki po górskich szlakach grcsystem.pl

imitacja kamienia i skał

On 18.03.2017 at 3:36 PM, SzlafRock said:

Nie sądzę abyś zrobił tak popularny serwis, do którego trzeba będzie zastosować CDN. Z całym szacunkiem. ;)

Standard. Znam grube tuziny ludzi, którzy jeszcze strony nie postawili a już widzą miliony odwiedzin i grube tysiące $ na koncie, bo wydaje im się że mają super pomysł. A z reguły po 1-3 miesiącach mamy kolejnego trupa w szafie.

Ostatnio weryfikowałem strony klientów którzy w ostatnich 3 latach kupili ode mnie jakiś skrypt lub software. Trochę tego było, kilka tysięcy userów i jeszcze więcej ich stron. Wyszło, że mniej niż 15% z wszystkich stron wciąż żyje, z czego może 5% jako tako funkcjonuje, a max 10 faktycznie wciąż robi szum. Wynik globalny, od Australii po Hamerykę, rodaków na palcach policzyć

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• 3 lata później...
W dniu 18.03.2017 o 15:36, SzlafRock napisał:

...

Zauważyłem, że w polskim SEO Cloudflare stosowane jest do ukrywania hostingu, DNS, adresu IP. Jest to błędne mniemanie, że nie da się odczytać powyższych. ;)

No właśnie, jest bardzo popularne i to chyba nie tylko w polskim internecie.

A czy na prawdę nie ukrywa danych dotyczących IP, DNS? Czy możesz rozwinąć ten temat? W takim razie co używać, hosting seo?

20 minut temu, hiper napisał:

No właśnie, jest bardzo popularne i to chyba nie tylko w polskim internecie.

A czy na prawdę nie ukrywa danych dotyczących IP, DNS? Czy możesz rozwinąć ten temat? W takim razie co używać, hosting seo?

post-33253-0-73154000-1529528798.jpg

Na takie pytania znajdziesz informacji setki są też w regulaminie czekam na stopkę i linka ;) 

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

49 minut temu, arve_lek napisał:

Czy da się podpiąć swoje IP ? Czy zawsze IP jest od CL ?

CF to stricte usługa PROXY przy okazji CDN, ale SEO'fcow bardziej interesuje to pierwsze. Domenie przypisujesz rekordy DNS od CF = serwery CF.  Teraz idzie request od klienta, który  trafia na serwer CF > ten zna IP źródłowe serwera domeny > więc wykonuje żądanie do tego IP serwera. > Ten odpowiada i CF wysyła dalej dane do klienta.  Nie możesz podpiąć własnego IP, bo ten z definicji ma być ukryty dla klienta.

hc-import-ssl_tls_mode_off.png

Właśnie po to SEOfcy używają CF by w ukryć IP domeny zaplecza (i DNS hostingu jesli z nich korzystamy ) , gdyż w powyższym modelu są one nieznane dla świata zewnętrznego a tylko IP dla CF.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności