Skocz do zawartości

Co jest lepiej pozycjonowane?

ronald

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę nigdzie znaleźć dokładnej odpowiedzi na to pytanie. Czy jest różnica i jeśli jest to jaka(i dlaczego), w pozycjonowaniu strony na jakieś platformie np. wordpress a strony z notatnika? Google bardziej ufa cms'om czy to nie ma znaczenia? Może głupie pytanie, ale nikt mi na nie dobrze nie odpowiedział :/

WP łatwiej się pozycjonuje, ponieważ posiada on wiele przydatnych wtyczek odnośnie zasad SEO (podpowiada użytkownikowi co należy robić, aby www była bardziej przyjazna wyszukiwarkom - tzw. zoptymalizowanie witryny). Oczywiście jeśli jesteś w stanie napisać www w notatniku i wiesz na co google zwraca uwagę osiągniesz najprawdopodobniej ten sam efekt. Chociaż pisanie w notatniku to zamierzchłe czasy dlatego, że nie koloruje on składni i nie numeruje linii kodu.

Wygodniej = mniej pracy myślę, że tak można to porównać. Co stryjenka woli, jeśli ktoś kto projektuje witryny od podstaw zadba o czystość kodu i zgodność z zasadami G to będzie podobny efekt. Czy google faworyzuje cms-y? tego nie wiem i szczerze wątpię aby tak było.

W dniu 21.03.2017 o 20:59, ronald napisał(a):

Google bardziej ufa cms'om czy to nie ma znaczenia?

Rozwiń  

Nie ma znaczenia, ale lepiej pozycjonują się strony statyczne zrobione samym htmlem.

Google nic nie faworyzuje. CMSy obarczone sa znaczną ilością błędów programistycznych 9np. wtyczki, szablony) a do tego dochodzą błędy konfiguracyjne.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W dniu 21.03.2017 o 21:08, killerbees1982 napisał(a):

WP łatwiej się pozycjonuje, ponieważ posiada on wiele przydatnych wtyczek odnośnie zasad SEO (podpowiada użytkownikowi co należy robić, aby www była bardziej przyjazna wyszukiwarkom - tzw. zoptymalizowanie witryny).

Rozwiń  

Bzdura.

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Ja akurat na jednej z moich stron zrobiłem przesiadkę z WP na html, tematycznie to samo, strony trochę się od siebie różnią - ale raczej wizualnie, słowa kluczowe, opisy to samo. I proszę spojrzeć na wynik w googlach, moim zdaniem różnica jest znacząca. Przypominam, że nie robiłem żadnych innych ruchów tzn odinstalowałem WP i do katalogu przekopiowałem pliki strony. Każdy chyba zauważy kiedy była zmiana :).

wynik.jpg

@up

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

aaaa i ja nie piszę co jest lepsze, a co nie tylko pokazuję co u mnie się wydarzyło. Generalnie przepisałem w html wszystkie strony, które miałem na WP i na żadnej nie zanotowałem spadków. Tam gdzie miałem top 5 w WP nadal mam TOP 5. Mam też kilka takich, które od razu pisałem w html i też są wysoko, oczywiście może jestem w mało konkurencyjnej branży i frazy są w miarę proste. WG mnie, (ja nie mam takiego doświadczenia jak inni tu na forum, jedynie kilka stron zapleczowych, blogów itp na dzień dzisiejszy 15 sztuk, które dopieszczam cały czas) najważniejsza jest dobra optymalizacja wg GWMT tzn ja tak robię strony wszystkie i katalogi ale nie przypadkowe tylko silne. Ale jeszcze raz podkreślam, ja tak robię i wg mnie to skutkuje, ale trzeba pamiętać to co ma w stopce kolega odys odnośnie rabinatu.

ps. nie dam się wciągnąć w żadnąpyskówkę, przynajmniej będę się starał :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności