Skocz do zawartości

LinkMe.pl

LinkMe.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Musicie mocno wiziąśc się za poprawki. Nie podam strony którą testuję linkme. Ale obecnie ma PR3, Linki na prawie 5 000 tyś podstron. Ogólnie wg. przybliżonych wyliczeń linki na niej "sprzedane innym" są warte ponad 350 000 punktów. Tymczasem ja na koncie do rozdysponowania mam ponad 150 razy MNIEJ.

Nie będę podawał adresu stronu ani mojego konta, jestem po prstu ciekaw jak to jest w rzeczywistości z tą prowizją 3-5 % dla włąsciela systemu.

Obecny stan składam na karby nie uwzględnienia ostatniego Update PR. i faktu że strona jest nieco ponad miesiąc w systemie.

Zobaczymy "po poprawkach " i uwzględnieniu aktualnego PR.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam podobne odczucia co mrtn. Mimo kilkuset 400+ podstron o unikalnej treści na, których jest max 5 linków wychodzących, liczba punktów wydaje mi się śmieszna i wyjdzie, że dostanę w zamian linki na 80-100 podstronach.

Dodatkowo w raportach widze że linki dodane są na strony które nigdy nie zagląda Google Bot. Już nie wspominając o nie wartościowych podstronach bez treści...

Chociażby strony błędów 404 czy formularze wysyłane przez POST kosztujące 14pkt, a które po wejściu GET są całkiem puste!

Tempo przydzielania linków też nie jest zadowalające. Mimo ustawienia limitu na max średnia ilość nie przekracza 7 linków dziennie.

I nie mówię tu o ich widoczności na stronie bo po 48 godzinach nie widać często linków na stronie.

Po testuje jeszcze tydzień i jeżeli sprawa z biegiem czasu się nie poprawi nie wejdę do systemu z kolejnymi stronami. Było by to zupełnie nie opłacalne.

System jest nieopłacalny i to jest uzasadnione.

Dodaję stronę PR4, 30 000 podstron. Czekam dwa dni na zatwierdzenie w elite. Dobra.. przymykamy oczy nie śpieszy mi się.

Po zaakceptowaniu strony system od ręki zaśmieca mi całą witrynę linkami m.in. alkoholizm itd. itp.

Dostaje jakieś 1200 punktów. To jest śmieszne bo strona jest wartościowa i nie posiada ani jednego linka wychodzącego.

Największe nieporozumienie to automatyczne dodanie na wszystkie podstrony odsyłaczy, a naliczanie punktów nie jest automatyczne - tylko trwa i to długo.

W Link-vault przynajmniej proces jest równomierny, a efekty o wiele lepsze. Chociażby dlatego że tam linki filtrują i punkty szybciej rosną.

Po 1 dniu usunąłem swoją stronę z tego systemu bo m.in. nie chciał skasować linka "alkoholizm" ze strony głównej.

Dużo pracy przed wami Panowie. W tej chwili są lepsze alternatywy.

ale nalezy wziasc pod uwage iz kazdy dostaje darmowe linki

masz 1000 punktów za co kupujesz linki w 100 domenach i w panelu widzisz 100 linków, ale dodatkowo w tych domenach masz kilkadziesiat linków aby lepiej linkowały wasze strony i bylo to pisane juz nie raz

a ilosc punktów zwieksza sie wraz ze zwiekszaniem indeksacji domeny - czyli uczciwe zachowanie - nie dostajesz punktów w ciemno ale za rzeczywiste zwiekszanie sie site twojej strony :)

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

mrtn mowimy otwarcie ile bierzemy dla siebie i nie 3-5% lecz 5% .. ile aktualnie wykorzystujemy z 5% ? ok 2%..

co do update PR to chyba nie zagladasz do nas na forum.. informowalem ze update Pr zrobimy pod koniec tygodnia.. poczekajmy pare dni i zobaczym yczy ustabilizowal sie.. nie chce aby komus zjadlo punkty bo PR sie nei ustabilizował..

co do linkow.. bylo to walkowane na naszym forum wiele razy

a wiec masz powiedzmy katalog ktory ma 5000 podstron na kazdej 10 linkow wiec wyswietlasz 10.000 linkow ?

oczywiscie ze nie.. wyswietlasz ok 100 na 10.000 lokalizacjach.. Z twojej strony bierzemy np 100 gwarantowanych podstron a na 4900 wyswietlamy gratisy.. dlugo by tlumaczyc.. kurde naprawde pisze to juz setny raz :/

np w innym systemie Twoj link zostanie wylosowany np na 50 podstronach jednej domeny a Ty placisz za te 50 linkow.. a u nas jesli choc jeden link bedzie e domenie xxx.com to placisz za 1 a gratisy wyswietlaja go na pdstronach..

nie chcesz wiecej dawac niz otrzymujesz ? wiec wrzuc nasz kod jedynei na 100 podstronach, i nie wybieraj gratisow

podam prosty przyklad.. poweidzmy ze masz w linkme 10 katalogow , kazdy po 100k podstron

10domen x 100.000 podstron x 10 linkow na kazdej = 10.000.000 lokalizacji.. skad my ci tyle wezmiemy skoro pobieramy np od ciebie 10x100 czyli 1000 gwarantowanych ?

a jesli takich jak Ty jest 10 ? 100 ? rzeciez to system do pozycjonowania a nie dla idei...

sadzisz ze jesli jakis katalog ma 100k podstron to my musimy panowac nad kazda ? po co ? nie ma kompletnie sensu.. dlatego wprowadzilismy gratisy ktore rewelacyjnei dzialaja.. mozesz wlaczyc dla mocniejszych domen lub sie wstrzymac na pewien czas jesli mas mlody serwis..

chyba nie spodziewasz sie wymiany 1:1 bo niby jak ? sam bym tak chcial.. powiedz mi ktory system cos takiego oferuje to sam sie tam zapisze..

wiele osob mysli sobie ze te 5600 domen w linkme to nie tak wiele.. a ja Wam mowie ZE TO OGROMNA ILOSC !

30.000.000 podstron .. niewyobrazalna ilosc obliczen.. wiedza to Tylko wlasciciele takich systemow..

wiec.. masz 5000 podstron i wyswietlasz np. 100 unikalnych linkow.. a dostajesz np. 500 linkow gwarantowanych nie na jednej lecz w 300 domenach + pewnie z 10.000-50.000 gratisow (w zaleznosci od domeny na ktorej zostaly wylosowane).. wiec czy to malo ?

inaczej bys mowil gdybys dostal np nie 500 linkow w 300 domenach + gratisy a inaczej gdybys dostal np. 50.000 linkow w 100 domenach..

jesli znajdziecie chwilke to prosze bardzo abyscie zagladneli na forum linkme i poczytali.. temat byl walkowany 100 razy..

jesli linkme kiepski i nie pozycjonuje to dlaczergo jest najwiekszym systemem w Polsce ?

pomysl o tych gratisowych lokalizacjach.. bo to rozwieje wątpliwosci..

najlepiej by bylo gdybysmy pokazywali na jakiej gratisowej podstronie jest Wasz link ale nie ma takiej mozliwosci..

jest to wykonalne w malych systemach.. ktore maja np po 500 domen.. ale nie prawie 6000

pozdrawiam

Największy darmowy system promocji serwisów. Najbardziej zaawansowany w Polsce.

Wysoka skuteczność, rejestracja w 2 minuty.

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

acha.. zapomnialem dodac jeszcze cos..

wiadomo ze roboty nie sa idealne i nie wycenia idealnie strony dlatego jak wiele osob juz sie przekonalo mozna zglosic strone do ponownej wyceny.. wtedy patrzymy fachowym okiem..

wiec mozesz zglosic np na forum i mozesz podac jedynie ID strony (jesli zalezy Ci na prywatnosci)..

Jak wielu sie przekonalo - Wasza prywatnosc jest dla nas priorytetem

oczywiscie mozna podawac wartosciowe strony.. jesli podasz nam jakies opisy gg to mozesz dostac jeszcze nizszy wspolczynnik za zawracanie nam xxxx..

chcemy wspierac dobre wartosciowe serwisy.. dlatego wyszlismy z pdoziałem na ELITE i SLIM.. w ogromnym stopniu poradzilismy sobie z tym problemem.. ale jak mowie.. roboty nie sa ludzmi..

mlodziutką strone moga slabiej ocenic.. ale jak wiecie wspieramy rowniez male strony..

a co do losowania linkow to jak pisalem - w tym tyg sie z tym uporamy i zakonczymy aktualizacje :)

wiecej info na forum

pozdrawiam

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

a wiec masz powiedzmy katalog ktory ma 5000 podstron na kazdej 10 linkow wiec wyswietlasz 10.000 linkow ?

oczywiscie ze nie.. wyswietlasz ok 100 na 10.000 lokalizacjach

uuuu ...... to zasadniczo zmienia postać rzeczy :/ myślałem, że jest normalnie jak w innych systemach

sadzisz ze jesli jakis katalog ma 100k podstron to my musimy panowac nad kazda ? po co ? nie ma kompletnie sensu..

Ma sens ! Jeżeli daję serwis z 3 000 podstron w tym co najmniej 400 z których linki mogę uznać za wartościowe (mogę bo to moje zaplecze i jeden link z z takiej podstrony, nazwijmy ją "wartościowa", podwyższa bezsprzecznie pozycję). to daje to szansę poprawienia pozycji 2 400 waszym użytkownikom - jeżeli daje tylko 100 to szkoda pary ;).

wiec.. masz 5000 podstron i wyswietlasz np. 100 unikalnych linkow.. a dostajesz np. 500 linkow gwarantowanych nie na jednej lecz w 300 domenach + pewnie z 10.000-50.000 gratisow (w zaleznosci od domeny na ktorej zostaly wylosowane).. wiec czy to malo ?

No własnie tylko, że ja z tą przeciętną stroną mogę wyświetlić min. 2 400 unikalnych/wartościowych linków dla 2400 domen - więc 1 200 (50%) nawet z gorszych byłoby dla mnie OK :). A nie mam 200 :)

jesli linkme kiepski i nie pozycjonuje to dlaczergo jest najwiekszym systemem w Polsce ?

Nie jest - zapisałem się nie po to żeby wydawać opinie i ferować wyroki - poczekam zobaczę ,,,,,

mlodziutką strone moga slabiej ocenic.. ale jak wiecie wspieramy rowniez male strony..

właśnie dlatego nie podam.

Poczekam na Update PR uwzględnione u Was i zobaczę Punktacje.

Mi za przeproszeniem wisi te kilka/kilkaset linków z linkme - ale przynajmniej będzie jawna sytuacja :).

po za tym zaznaczam : jeszcze za wcześnie na ferowanie wyroków.

Jednak obecna proporcja jest mocno bez sensu ;)

pożyjemy zobaczymy..

jesli teraz masz 150 razy mniej to po update bedziesz miec 145 razy mniej.. napewno nie inaczej.. zasada dzialania jest nieco inna niz pozostale systemy no i skutecznosc tez inna..

wytlumaczylem co to gratisy i jak sie maja do tego za c oplacisz w innych systemach.. nie przekonuje na sile.. sam spradzisz i ocenisz..

ale teraz chcialbym kogos uprzedzic..

ostatnie 2 dni odnotowuje wieksze niz zwykle zainteresowanie kolegów z LONDYNunaszym systemem

dodawane są strony i pewnie ziberane znow jakies dane.. tak jak na anty-linkme..

zapewne pliki instalacyjne poniewaz widze ze koledzu z UK dodają strony i sprawdzają czy są już zaakceptowane .. tylko po co ? ;>

zapewne w najblizszym czasie (no chyba ze sie wystraszą) pewna osoba niewiadomo skąd.. znajdzie zupelnie przypadkiem cos ciekawego czym bedzie chciala sie podzielic z innimy uzytkownikami tego forum :) wiec dmucham na zimne.. moze faktycznie LinkMe jest tak skuteczny ze nawet konkurencja sie w nim pozycjonuje ;)

... jak to sie dzieje co 2-3 meisiace ...

pozdrawiam

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

właśnie dlatego nie podam.

Poczekam na Update PR uwzględnione u Was i zobaczę Punktacje.

Mi za przeproszeniem wisi te kilka/kilkaset linków z linkme - ale przynajmniej będzie jawna sytuacja :).

po za tym zaznaczam : jeszcze za wcześnie na ferowanie wyroków.

Jednak obecna proporcja jest mocno bez sensu :(

Nie Ty pierwszy ;)

nie Ty ostatni

Cały czas słyszę o gratisach...

Dodaję stronę i chcę mieć normalne linki, a nie gratisy - których zresztą nawet nie mogę obserwować.

A szanowny admin zamiast dodawać oczekujące strony po 48h siedzi sobie na forum :)

I tak z tego co widze na forum jest ciagle problem z poprawnym naliczaniem podstron i punktow za nie

U mnie 2-3 miesiace serwisy powyzej 10.000 podstron a w panelu widze po 2500 podstron

Na podstawie tego trudno mowic o tym ze Linkme jest najlepszy

Używaj Cuilla i Hakii

jak pisalem.. w tym tyg wyjdzie poprawka.. skrypt zostal rowniez o duzo mocniej zabezpieczony

sciaganie podstron powinno sie poprawic ;)

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

Widze, ze problem z wolnym przyrostem linkow został naprawiony :)

Jestem w systemie niecały miesiąc i jestem nawet zadowolony, tylko drażni mnie mala pojemność czarnej listy. Dlaczego po prostu nie mogę usunąć swoich linkow z nieodpowiadających mi stron, w takiej ilosci jakiej mi sie podoba? I dlaczego dodajać do tej listy jakaś strone, dodaje automatycznie wszystkie strony danego usera?

pzdr :)

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

pojemnosc blacklist = 20 nie 10.. (10 elite, 10 slim) dlaczego tylko tyle ? bo by bylo sporo niepotrzebnych obliczen.. np. 2000 x 100 domen ktore moga zablokowac.. no i mozna by zablokowac za duzo.. bo to sie wiąze z Twoim drugim pytaniem...

jesli masz link na stronie XXX to blokujemy nie tylko strone XXX ale i wszystkie inne strony wlasciciela XXX bo istnieje duze prawdopodobienstwo, ze jesli jedna strona Ci nie odpowiada to i inne są podobnej wartosci.. oczywiscie nei zawsze sie to zgadza ale w wiekszosci przypadków.. tak cyz inaczej nic nei tracicie..

zresztą , ten temat jest obszernie opsany na forum.. i w manualu

co do generowania linkos.. chcielismy skoczyc dzis ale niestety zejdzie jeszcze kilka dni..

troszke poprawilismy generowanie ale naprawde duze zmiany zobaczycie na dniach..

pozdrawiam

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

Wielka szkoda z tą black listą 100 na 30 linków nie podoba mi się 10-15 stron :/ Osobiście uważam, że umieszczanie katalogów w Elite jest błędem. No ale cóż.

Był bym content, gdyby była możliwość ustalenia, że link może zostać umieszczony na stronie, która ma nie więcej niż 10,15,20... linków wychodzących ( ogólnie, nie tylko linkme ). Obliczeń i połączeń będzie to generowało dużo, ale można ograniczyć do sprawdzania raz w miesiącu. Brad ma to w swoim systemie i jestem z tej opcji bardzo zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności